Πώληση ΤΡΑΙΝΟΣΕ 45.000.000. Ο απόλυτος ευτελισμός ενός πολιτικού συστήματος, η διάλυση μιας χώρας

ΤΡΑΙΝΟΣΕ, 45.000.000 Ευρώ, ο απόλυτος ευτελισμός. Και κανένας δεν ζητάει συγνώμη που φτάσαμε στην απόλυτη διάλυση ως χώρα.

Περάσαμε από τη μία καταστροφική πολιτική στην άλλη, από τους μεν στους δε, χωρίς να ζητήσει κάποιος μια συγνώμη για όσα λέγονταν και γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια.

Αλλά και οι ίδιοι οι σημερινοί πρωταγωνιστές στην κυβέρνηση δεν νοιώθουν την ανάγκη να πουν συγνώμη, συμβάλαμε στην καταστροφή. “Πάμε στο σπίτι μας“, θα ήταν μια τίμια στάση για όσα έλεγαν πριν και κάνουν τώρα.

Να τι έλεγαν τότε: “Η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση προωθείται σε προκλητικά χαμηλή τιμή (300.000.000 ευρώ)“. Σήμερα ο ίδιος άνθρωπος, υπουργός, που ήρθε στην κυβέρνηση με το κύμα της οργής που και ο ίδιος καλλιέργησε, αντί να συμβάλει στην διαμόρφωση εναλλακτικών λύσεων, απλώς υπογράφει την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για…45.000.000 Ευρώ.

Το λέγαμε τόσα χρόνια, η οργή δεν θα μας βγάλει από την κρίση, Πόνταραν πολλοί στην οργή, τώρα οδήγησαν τη χώρα σε μαζική κατάθλιψη.

Και όμως, τώρα χρειαζόμαστε σοβαρές εναλλακτικές λύσεις, πράσινες και κοινωνικές. Αύριο θα είναι πολύ αργά….

train

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεπουλάνε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων

Δημοσίευση: 15 Ιουλίου 2013

Δήλωση του Γιώργου Σταθάκη, υπεύθυνου τομέα ανάπτυξης της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.

«Η ανακοίνωση της προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. θέτει ερωτηματικά τόσο για την σκοπιμότητα όσο και για τους όρους υπό τους οποίες διεξάγεται ο εν λόγω διαγωνισμός» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του τομέα ανάπτυξης της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της

Όπως τονίζει ο Γιώργος Σταθακης «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. είναι σήμερα πλέον μια κερδοφόρα επιχείρηση. Η διατήρηση των μετοχών της στην κυριότητα του δημοσίου θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικά οφέλη για τα δημόσια ταμεία. Ταυτόχρονα, η εξαγγελθέντα ιδιωτικοποίηση τραυματίζει οποιοδήποτε μελλοντική προσπάθεια για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό στον κλάδο των μεταφορών και ένταξης της χώρας στα δίκτυα του διεθνούς εμπορίου. Τέλος, προωθείται μια εποχή που η μετακίνηση με το τραίνο αναμένεται διεθνώς να αναγεννηθεί τόσο ως μέσου τουριστικής περιήγησης όσο ως μέσο μαζικής μεταφοράς για τους πολίτες»

Η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση προωθείται σε προκλητικά χαμηλή τιμή (300 εκατ. ευρώ) με αποτέλεσμα να έχει αμελητέα ωφέλεια ως προς την εξυπηρέτηση του διακηρυγμένου στόχου της κυβέρνησης, την αποπληρωμή τμήματος του δημοσίου χρέους μέσω των ιδιωτικοποιήσεων. Ταυτόχρονα, η όροι του διαγωνισμού για την εκποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. περιλαμβάνουν και σκανδαλώδης όρους που ευθέως τραυματίζουν το ελληνικό δημόσιο, καθώς χαρίζονται στους υποψήφιους αγοραστές ακίνητα του δημοσίου αξίας ύψους κοντά στο μισό (120 εκατ. ευρώ) της συνολικής τιμής πώλησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ «στην περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., όπως και στο μεγαλύτερο τμήμα των προωθούμενων ιδιωτικοποιήσεων, η επίκληση του δημοσίου χρέους δεν αποτελεί παρά πρόφαση για την με προνομιακούς όρους εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων».

Posted on 15/07/2016 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top