ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Χιλιάδες θύματα της τρομοκρατίας κι αλλού….

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ επισημαίνουμε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι τρομοκράτες χτυπάνε όχι μόνο Ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και ανθρώπους που ζουν στο Ιράκ, στην Αίγυπτο, στην Τουρκία, στην Ακτή Ελεφαντόδοντου, στην Κένυα, στην Ινδονησία, στο Πακιστάν κα. Η τρομοκρατία δεν αφορά σε χώρες ή θρησκείες, αφορά σε απολυταρχικές ιδεολογίες και πρακτικές. Μόνο το τελευταίο διάστημα σκοτώθηκαν από παρόμοιες επιθέσεις πάνω από 1000 άτομα, χριστιανοί, μουσουλμάνοι, ινδουιστές, άθεοι.

Δεν είχαν περάσει παρά μόλις λίγα 24ωρα από το μακελειό στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών και η κτηνωδία των «καμικάζι» του Ισλαμικού Χαλιφάτου συνεχίστηκε με ένα ακόμη «τυφλό χτύπημα» στο Ιράκ, όπου ακόμη μετρώνται νεκροί και τραυματίες! Η επίθεση βομβιστή έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 25/3 κατά τη διάρκεια ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού αγώνα στην πόλη Ισκανταρίγια, όπου ζουν Σιίτες και Σουνίτες και η οποία βρίσκεται 40 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, Βαγδάτης. Μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 40 νεκροί και 71 τραυματίες.

Την Κυριακή 27/3, σε άλλη βομβιστική επίθεση (την ευθύνη της οποίας ανέλαβε παρακλάδι των Ταλιμπάν) στο δημόσιο πάρκο Gulshan Iqbal στη Λαχώρη του Πακιστάν, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 72 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 29 παιδιά, ενώ πολλοί είναι οι σοβαροί τραυματίες [1]. Σύμφωνα με τις αρχές, από τα θύματα, 14 ήταν χριστιανοί και οι υπόλοιποι μουσουλμάνοι. Τον Δεκέμβριο του 2010 είχαν σκοτωθεί 134 παιδιά (στρατιωτικών) στο σχολείο Peshawar σε μια άλλη πράξη τρομοκρατίας. Στο Πακιστάν από το 2007 μέχρι σήμερα πάνω από 1000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε 18 βομβιστικές επιθέσεις.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πρόσφυγες προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτούς τους πολέμους και τη βία. Πρέπει να μιλάμε για όλα αυτά, να νοιαζόμαστε ώστε ολόκληρος ο κόσμος να καταλαβαίνει ότι είμαστε ενάντια στην ιδεολογία που θέλει να καταστρέψει την ελευθερία επιλογής, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την συνύπαρξη.

Οι άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτή τη βία είναι σήμερα πρόσφυγες. Oι κυβερνήσεις γίνονται συνένοχες στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ντροπή όμως και για όλους αυτούς που βλέπουν τους πρόσφυγες όχι ως ανθρώπους που χρειάζονται την υποστήριξή μας γιατί βρίσκονται σε κίνδυνο, αλλά ως απειλή. Μα τόσο έχει χαθεί η ανθρωπιά και η λογική; διαδηλώνουν εναντίον τους λες και είναι απόβλητα!

[1] https://www.youtube.com/watch?v=zdMLb3lyWQg

Posted on 28/03/2016 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top