ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Εχθρός μας η ιδεολογία του μίσους και του διχασμού

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ επισημαίνουμε ότι μόνο ενωμένοι στην Ευρώπη και μέσα σε κάθε κοινωνία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον τρόμο. Το δείχνουν οι Παριζιάνοι και οι Βρυξελλιώτες. Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη, περισσότερη Ευρώπη, μεγαλύτερη κινητοποίηση των κοινωνιών ενάντια στο μίσος, τη βία και τον ρατσισμό από όπου και να προέρχονται. Λέμε ναι σε καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας των ευρωπαϊκών χωρών αλλά μέσα στο πλαίσιο της διασφάλισης των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων.

Brussels1

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κυριαρχήσει αυτό που επιδιώκουν οι φανατικοί μιας ιδεολογίας μίσους, να κυριαρχήσει δηλαδή ο τρόμος και ο διχασμός στην καθημερινότητά μας, να διαλυθεί ο χώρος ελευθερίας και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

cartoon4

Δεν είναι οι πρόσφυγες ή έστω οι μουσουλμάνοι υπεύθυνοι για τις εγκληματικές ενέργειες, είναι κι αυτοί θύματα των τρομοκρατών. Ιδιαίτερα οι πρόσφυγες από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ προσπαθούν να σωθούν από τους τρομοκράτες σε αυτές τις χώρες. Αλλά και τα θύματα των βομβιστικών επιθέσεων είναι από πολλές και διαφορετικές χώρες, έχουν διαφορετικές καταγωγές, χρώμα, θρησκείες, γλώσσες. Οι δράστες των επιθέσεων αυτή την συνύπαρξη και την πολύ-πολιτισμικότητα προσπαθούν να πλήξουν.

CeJIqWiWwAAxqf5

Μην ξεχνάμε ότι η ιδεολογία της τυφλής βίας δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Σήμερα οι Βρυξέλλες, χθες η Τουρκία, προχθές το Παρίσι, πριν κάποιες μέρες η Βηρυτός, η Αίγυπτος, το Μάλι… Ας θυμηθούμε τις βόμβες σε σιδηροδρομικό σταθμό της Ιταλίας, τις βόμβες σε παμπ, τις επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές, τις επιθέσεις σε αεροδρόμιο και στο μετρό στη Ρωσία, τη δολοφονία 77 νέων από το Νορβηγό ακροδεξιό Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ το 2011 κα.

1934551_998729733548131_4365985902425291759_n

Ας μην παρασυρθούμε από ρατσιστές και ακροδεξιούς που προσπαθούν να ταυτίσουν με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (θρησκεία, χρώμα, καταγωγή) τους τρομοκράτες. Η ιδεολογία του μίσους είναι ο εχθρός μας.

cartoon14

Μας αφορά, αφορά την Ευρώπη, την δημοκρατία, την ελευθερία, το σεβασμό απέναντι στη ζωή κάθε ανθρώπου.

Posted on 24/03/2016 in Δελτία Τύπου, Θέσεις

Share the Story

Back to Top