Η τρομοκρατία σκοτώνει στην Ασία, στην Αφρική, στην Ευρώπη, στην Αμερική…

Δεν είχαν περάσει παρά μόλις λίγα 24ωρα από το μακελειό στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών και η κτηνωδία των «καμικάζι» του Ισλαμικού Χαλιφάτου συνεχίστηκε με ένα ακόμη «τυφλό χτύπημα» στο Ιράκ, όπου ακόμη μετρώνται νεκροί και τραυματίες! Η επίθεση βομβιστή έγινε το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού αγώνα στην πόλη Ισκανταρίγια, όπου ζουν Σιίτες και Σουνίτες και η οποία βρίσκεται 40 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας, Βαγδάτης. Μέχρι και το βράδυ της ίδιας ημέρας είχαν καταμετρηθεί τουλάχιστον 40 νεκροί και 100 τραυματίες.
Δεν θα πρέπει λοιπόν να ξεχνάμε ότι οι τρομοκράτες χτυπάνε όχι μόνο Ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και ανθρώπους που ζουν στο Ιράκ, στην Αίγυπτο, στην Τουρκία, στην Ακτή Ελεφαντόδοντου, στην Ινδονησία. Δεν αφορά χώρες ή θρησκείες, αφορά σε απολυταρχικές ιδεολογίες και πρακτικές. Μόνο το τελευταίο διάστημα σκοτώθηκαν από παρόμοιες επιθέσεις πάνω από 1000 άτομα, χριστιανοί, μουσουλμάνοι, ινδουιστές, άθεοι.
 
Οι πρόσφυγες προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτούς τους πολέμους και τη βία. Πρέπει να μιλάμε για όλα αυτά, να νοιαζόμαστε ώστε ολόκληρος ο κόσμος να καταλαβαίνει ότι είμαστε ενάντια στην ιδεολογία που θέλει να καταστρέψει την ελευθερία επιλογής, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την συνύπαρξη.
 
Οι άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από αυτή τη βία είναι σήμερα πρόσφυγες. Υπάρχει κίνδυνος αντί να τους βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους, να παραβιάσουμε άλλη μια φορά τα δικαιώματά τους, κυρίως το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή.
 
Ντροπή για όλους αυτούς που βλέπουν τους πρόσφυγες όχι ως ανθρώπους που χρειάζονται την υποστήριξή μας γιατί βρίσκονται σε κίνδυνο, αλλά ως απειλή. Μα τόσο έχει χαθεί η ανθρωπιά και η λογική; διαδηλώνουν εναντίον τους λες και είναι απόβλητα!

Posted on 26/03/2016 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top