30/1, Δημόσια παρουσίαση της Συμμαχίας «Πράσινο και Μωβ»: ανάσα για τη δημοκρατία, την οικολογία και τη φιλοζωία!

Συνέντευξη Τύπου της συμμαχίας “Πράσινο και Μωβ” τη Δευτέρα 30.1.2023

Στην γκρίζα πραγματικότητα των κρίσεων και της διαφθοράς, αντιπαραθέτουμε μια πράσινη και μωβ συμμαχία: πολιτική οικολογία, φεμινισμός, συμμετοχική δημοκρατία, πολιτική φιλοζωία, προσωπική και ψηφιακή ελευθερία, πράσινη, υπεύθυνη και αλληλέγγυα οικονομία σε μια δίκαιη και ομόσπονδη Ευρώπη.

Συνέντευξη Τύπου θα δώσουν τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, στις 12.00 το μεσημέρι, στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα) οι εκπρόσωποι της πολιτικής συμμαχίας «Πράσινο και Μωβ». Στη συνέντευξη θα παρουσιασθούν οι επικεφαλής και οι θέσεις της συμμαχίας, που θα διεκδικήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές την ψήφο των πολιτών για να εκπροσωπήσει στην ελληνική Βουλή τις σύγχρονες Πράσινες αξίες και πολιτικές. Σηματοδοτεί την πρώτη αυτόνομη παρουσία του Πράσινου χώρου σε βουλευτικές εκλογές μετά από δέκα χρόνια.

Η συμμαχία «Πράσινο και Μωβ» συγκροτείται κάτω από την πίεση της κλιματικής και της περιβαλλοντικής κρίσης, της κερδοσκοπίας, της ενεργειακής φτώχειας αλλά και της ανάγκης για υπεράσπιση των θεσμών, της διαφάνειας, των δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου. Και έρχεται να φέρει μιαν ανάσα δημοκρατίας, σεβασμού της διαφορετικότητας, αλληλεγγύης, οικολογίας και φιλοζωίας, με εναλλακτικές προτάσεις πολιτικής, που μπορούν να βάλουν τον τόπο σε μια τροχιά βιώσιμης ευημερίας, δίκαιης και πράσινης οικονομίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και χρηστής διοίκησης.

Στη συνέντευξη Τύπου της ευρείας συμμαχίας «Πράσινο και Μωβ» θα συμμετέχουν στελέχη από τους Οικολόγους Πράσινους, τους Πράσινους, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, τους Πράσινους-Αλληλεγγύη, το Βολτ Ελλάδας, το Κόμμα για τα Ζώα και το οικοφεμινιστικό Quίνημα «Κύκλος». Είναι κόμματα και πανευρωπαϊκά ρεύματα, που στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχουν και συντονίζονται στη δυναμική Ομάδα των Πράσινων/EFA, η οποία διαθέτει 73 ευρωβουλευτές. Στην Ελλάδα συντονίζονται σε ένα Δίκτυο 32 Πράσινων Αυτοδιοικητικών. Και τώρα διεκδικούν τη δυναμική παρουσία τους στην ελληνική Βουλή.

Επικοινωνία: 6976630014
prasinomov.gr@gmail.com

Για να παρακολουθήσετε διαδικτυακά την συνέντευξη στείλτε εμαιλ με τα στοιχεία σας στο prasinomov.gr@gmail.com για να λάβετε λινκ 

Posted on 25/01/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top