Οι εξορύξεις υδρογονανθράκων δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας

Η πρώτη σχετικά μαζική διαδήλωση στην Αθήνα ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου. Με μουσικά όργανα, “χάπενινγκ”, πολλούς νέους/νέες και ανθρώπους από διαφορετικές περιοχές.

Αυτονόητο ότι οι Πράσινοι Αλληλεγγύη ήμασταν εκεί μαζί με τον κόσμο από τοπικούς φορείς και οργανώσεις. Ξεκάθαρα, εναντίον της επιλογής που μας φέρνει πολύ πίσω. Τίποτα προοδευτικό δεν περιέχει μια τέτοια επιλογή.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι περισσότεροι ούτε καν σκέφτονταν ότι θα πρέπει πλέον να αφήσουμε το υπόλοιπο πετρέλαιο στη γη και να στραφούμε στην εξοικονόμηση και στις ΑΠΕ. Τώρα έχει ξεκινήσει η κινητοποίηση σε τοπικό επίπεδο – Ήπειρος, Ιόνιο, Κρήτη – και σταδιακά οι εξορύξεις υδρογονανθράκων θα γίνουν ένα κεντρικό θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης.

Αυτός ο αγώνας αφορά το περιβάλλον, το κλίμα, τη ζωή μας, την οικονομία και το μέλλον μας. Είναι η πιο ανόητη επιλογή που θα μπορούσε να γίνει. Να προσδεθούμε ακόμα περισσότερο στα ορυκτά καύσιμα ενώ οι κοινωνίες κινούνται προς την απεξάρτηση, προς την αντίθετη με εμάς κατεύθυνση;

#Stop #oil #GoGreen #climateaction #StopOil

Posted on 21/02/2019 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top