Σπίρτζης υπέρ Λυμπερόπουλου: Υπουργός στο πλευρό της πιο αντικοινωνικής συμπεριφοράς

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θεωρούμε απαράδεκτη την παρουσία ενός υπουργού και μάλιστα του υπουργού υποδομών και μεταφορών, του Χρήστου Σπίρτζη, σε μια δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης του προέδρου του Συλλόγου Ταξιτζήδων ΣΑΤΑ κ Θύμιο Λυμπερόπουλου, σε μια υπόθεση στην οποίαν βρίσκονταν κατηγορούμενος για συκοφαντία εναντίον της πλατφόρμας συνεργασίας ταξί BEAT.

Ως υπουργός οφείλει αν έχει στοιχεία να αποδείξει ότι η πλατφόρμα όντως φοροδιαφεύγει και μεταφέρει χρήματα σε offshore εταιρίες και να παραπέμψει την υπόθεση στην δικαιοσύνη, περιμένοντας τα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση έπρεπε να απέχει από την υποστήριξη μιας συνδικαλιστικής πρακτικής που εκπροσωπεί το σύστημα Λυμπερόπουλου στα ταξί και στις μεταφορές που έχει προκαλέσει αποδεδειγμένα δυσφήμηση του κλάδου και αντικοινωνικές συμπεριφορές.

 

Είναι πρωτοφανές υπουργός να πηγαίνει ως μάρτυρας υπεράσπισης κάποιου που έχει απευθύνει χωρίς τεκμηρίωση προς το παρόν βαριές κατηγορίες εναντίον μιας νέας πλατφόρμας στο χώρο των ταξί που έτσι κι αλλιώς έχει προκάλεσε σημαντική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο προς όφελος των ταξιτζήδων όσο και των πολιτών.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το βαθύ ΠΑΣΟΚ πέρασε στον ΣΥΡΙΖΑ όπου έγινε δεκτό μετά τιμών για να συνεχίσει τις πελατειακές και αντικοινωνικές πρακτικές του. Δυστυχώς, αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να χτυπήσει την διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις αποδείχτηκε πραγματικά εξαιρετικά ικανός να αντιγράφει και να αγκαλιάζει τις χειρότερες συντεχνιακές πρακτικές, τα πελατειακά κυκλώματα και τις εστίες αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Αυτό που ενοχλεί , όμως, εξίσου είναι ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες αντί να βελτιωθούν όλα αυτά τα χρόνια έχουν υποβαθμιστεί περισσότερο, αφήνοντας χώρο στην μεγαλύτερη χρήση ΙΧ και ταξί μέσα στις πόλεις, σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας του αέρα, της τσέπης των πολιτών, της υγείας της οικονομίας αλλά και της βιωσιμότητας των πόλεων. Και αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό ευθύνη των υπουργών μεταφορών διαχρονικά, αλλά ακόμα περισσότερο του νυν υπουργού που αδιαφορεί ακόμα και για τα ανησυχητικά στοιχεία από εκθέσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες πόλεις μας και την αυξημένη θνησιμότητα λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Posted on 09/11/2018 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top