Φοιτητές δημιουργούν στο Σουφλί γλυπτό από καμμένους κορμούς δέντρων

Στο Σουφλί φοιτητές δημιούργησαν έργο τέχνης, γλυπτό, από καμένους κορμούς δέντρων από το δάσος της Δαδιάς.

Οι φοιτητές της σχολής Καλών Τεχνών εμπνεύστηκαν το έργο με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο. Το γλυπτό βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Σουφλίου για να θυμίζει τι συνέβη, ενώ παράλληλα συμβολίζει και την ελπίδα ότι θα γίνει και πάλι όπως και πριν το δάσος της Δαδιάς.

Η προσπάθεια ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2023, όταν οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Δήμου Σουφλίου και του Συλλόγου Φίλων της Μετάξης «Η Χρυσαλλίδα» και με επικεφαλής τον Καθηγητή (μέλος Ε.Ε.Π.) του Τομέα Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών της Α.Σ.Κ.Τ., κ. Λουκά Λουκίδη, επισκέφτηκαν τον Δήμο Σουφλίου. Παρέμειναν εκεί 10 ημέρες, ερευνώντας την ιστορία του τόπου, καταγράφοντας πτυχές της καταστροφικής πυρκαγιάς, ενώ αφουγκράστηκαν την ιδιοσυγκρασία των κατοίκων της περιοχής, όπως λένε.

Το γλυπτό δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τους κορμούς καμένων δέντρων του δάσους, με σκοπό να λειτουργήσει ως σημείο μνήμης και αναγέννησης.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος ανέφερε μεταξύ άλλων “Είθε το ιδιαίτερης αισθητικής αυτό έργο να αποτελέσει ένα σύμβολο αισιοδοξίας και προοπτικής, και να θυμίζει σε όποιον το παρατηρεί ότι το Δάσος Δαδιάς καθώς επίσης και η τοπική μας κοινωνία έχουν συνέχεια”.

Οι φοιτητές/-τριες που συμμετείχαν στο έργο είναι η Γεωργία Νίκα, ο Νίκος Ορχάνι, ο Νίκος Πυρομάλης και ο Αλέξανδρος Χριστοφορίδης

Posted on 04/05/2024 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top