Ο πετρελαϊκός κολοσσός SHELL ζητάει αποζημίωση από την GREENPEACE ύψους 8.600.000 ευρώ!

Οι πετρελαϊκές εταιρίες έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη από την πώληση ορυκτών καυσίμων, αφήνοντας στην κοινωνία, το περιβάλλον και το κλίμα τις βαριές επιπτώσεις από την χρήση πετρελαίου και αερίου. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στενάζουν από την ακρίβεια, οι πετρελαϊκές είχαν ουρανοκατέβατα κέρδη. Όχι μόνο δεν μείωσαν το κόστος διαθέτοντας μέρος των κερδών αλλά στράφηκαν δικαστικά αλλά και με άλλα μέσα εναντίον κυβερνήσεων που προσπάθησαν να φορολογήσουν μέρος των κερδών. Σε εξέλιξη βρίσκονται δικαστικές διεκδικήσεις πολιτών, δήμων και πολιτειών εναντίον πετρελαϊκών κολοσσών που ενώ ήξεραν τις επιπτώσεις από τη χρήση των ορυκτών καυσίμων είτε απέκρυψαν είτε προσπάθησαν να παραπλανήσουν για τις επιπτώσεις στο κλίμα.

Τώρα η SHELL με κέρδη 5,1 δισεκατομμύρια λίρες μόνο το τελευταίο τρίμηνο, στρέφεται εναντίον της GREENPEACE, της κάνει μήνυση και ζητάει από την οικολογική οργάνωση αποζημίωση 8.600.000 ευρώ.

Γιατί; Επειδή ακτιβιστές της οργάνωσης έκαναν δυναμική, ειρηνική δράση σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου και αερίου της εταιρείας στη Βόρεια Θάλασσα, ζητώντας της να σταματήσει να καταστρέφει το κλίμα για το κέρδος της. Όπως αναφέρει η GREENPEACE σε ανακοίνωσή της “Αν όμως η Shell κερδίσει, τότε η νίκη δεν θα είναι μόνο της εταιρείας, αλλά και όσων προσπαθούν να εμποδίσουν αυτούς που θέλουν να προστατεύσουν τον πλανήτη. Δεν μπορούμε να τους το επιτρέψουμε”. Οι ισχυρισμοί της Shell ενάντια στην Greenpeace είναι εκτός πραγματικότητας. Δυσκολευόμαστε να ζεστάνουμε τα σπίτια μας, όσο η Shell έχει κέρδη-ρεκόρ κάθε χρόνο καταστρέφοντας το κλίμα. Θέλουμε ένα πράσινο μέλλον, αλλά η εταιρεία περιορίζει τα έργα ανανεώσιμης ενέργειας και αυξάνει κατακόρυφα την παραγωγή ορυκτών καυσίμων. Η Shell έχει εκατομμύρια στην τράπεζα και ακριβούς δικηγόρους, όμως δεν έχουν ΕΣΕΝΑ. Ενωμένοι μπορούμε να τους σταματήσουμε και να τους αποδείξουμε ότι οι άνθρωποι και ο πλανήτης μπαίνουν πάνω από τα κέρδη τους”

 Όποιος/α θέλει να στηρίξει την οργάνωση

Η Greenpeace δέχεται δωρεές μόνο από φυσικά πρόσωπα και όχι από εταιρείες, κυβερνήσεις, πολιτικά κόμματα ή ευρωπαϊκά προγράμματα.

Posted on 07/12/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top