ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ: η προεκλογική εκστρατεία σε Αχαϊα, Μεσσηνία, Γιορτή Σπόρων, Κοζάνη

Ο υποψήφιος του Πράσινο & Μωβ στην Κοζάνη, Λευτέρης Ιωαννίδης, στην ΕΡΑ Κοζάνης

Δείτε τη συνέντευξη του Λευτέρη Ιωαννίδη, πρώην Δήμαρχου Κοζάνης και υποψήφιου του Πράσινο & Μωβ στις εκλογές 21/5/2023, στην ΕΡΑ Κοζάνης.

Το Πράσινο & Μωβ για τη γιορτή Σπόρων του Πελίτι

Το Πράσινο & Μωβ χαιρετίζει την ετήσια κεντρική εκδήλωση του Πελίτι για τις παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων που πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 22 Απριλίου. Οι γιορτές σπόρων αποτελούν κοινό σημείο συνάντησης ακτιβιστών της τροφής, ακτιβιστών των σπόρων και αγροτών.

Το Πράσινο & Μωβ θα δηλώσει έμπρακτα με την παρουσία του την υποστήριξη του  στην κοινότητα Πελίτι, το οποίο πρόσφατα καλέστηκε να πληρώσει ένα δυσβάσταχτο ποσό σε  πρόστιμο.  Θυμίζουμε ότι στη κοινότητα επιβλήθηκε στα μέσα Μαρτίου πρόστιμο 42.515,65 ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις στις εγκαταστάσεις που φτιάχτηκαν από εθελοντές, το οποίο και αποπληρώθηκε άμεσα, με τη σχετική έκπτωση 30%, ήτοι 29.710 ευρώ, αποκλειστικά χάρη στην αλληλεγγύη των υποστηρικτών του.

Το Πράσινο & Μωβ στηρίζει την κοινότητα Πελίτι για τη σημαντική προσφορά της:

  • Υπερασπίζεται και προστατεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την βιοποικιλότητα,   μέσω της τράπεζας σπόρων που διαθέτει. Οι παλαιοί σπόροι αξίζει να προστατευθούν, ως κομμάτι του πολιτισμού και της ιστορίας μας. Αλλά και  να καλλιεργηθούν, με στόχο ένα πραγματικά ελληνικό προϊόν που θα έχει αξία, ταυτότητα, ανταγωνιστικότητα στην αγορά, ενώ παράλληλα θα είναι περισσότερο  ανθεκτικό στην κλιματική κρίση.
  • Πρεσβεύει ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, την πρόσβαση δηλαδή σε τροφή, παρέχοντας την δυνατότητα στον πολίτη να καλλιεργεί τους δικούς του σπόρους και να είναι ανεξάρτητος.
  • Αποτελεί ένα πρότυπο οικοκοινότητας και μπορεί να αποτελέσει το παράδειγμα για την ανάπτυξη αντίστοιχων κοινοτήτων. Αποδεικνύει έμπρακτα ότι οι κοινωνίες και οι κοινότητες μπορούν να είναι αυτάρκεις παράγοντας την δική τους τροφή και ενέργεια.

Το ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ στην Αχαϊα

Συναντήσεις και Συνέντευξη Τύπου

Την Παρασκευή 21 Απριλίου, το Πράσινο & Μωβ βρέθηκε στην Πάτρα όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τοπικούς φορείς και πολίτες της.

Οι  συνεπικεφαλής Βασιλική Γραμματικογιάννη και Δομήνικος Χρυσίδης ηγήθηκαν του κλιμακίου του συμμαχικού ψηφοδελτίου και μαζί με τοπικούς υποψηφίους και στελέχη επισκέφθηκαν φορείς, δημοσιογραφικά γραφεία, συλλογικότητες και βιότοπους της περιοχής της Πάτρας.

Στο κλιμάκιο του Πράσινο & Μωβ συμμετείχαν επίσης οι τοπικοί υποψήφιοι Βασιλική Λεβεντάκου, Ανδρέας Κοσμάτος και Χάρης Κοντογιαννάτος, ο υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία Βασίλης Κουμπούρας, ο υποψήφιος Ηλείας Χρήστος Κωττάκης, ο  Ηλίας Παπαθεοδώρου, πρώην εκπρόσωπος  των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα και ο Νικόλας Φουρναράκης, συμπρόεδρος του Βολτ Ελλάδας. Οι συνεπικεφαλής και οι εκπρόσωποι του Πράσινο & Μωβ έδωσαν συνέντευξη τύπου στις 12.30 στον Κήπο του βιβλιοπωλείου ΠΟΛΥΕΔΡΟ, Κανακάρη 147.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Σπιράλ, Πέτρο Ψωμά, όπου συζητήθηκαν η μετάβαση σε ένα σύστημα βιώσιμων μεταφορών, η εύρυθμη διαχείριση των απορριμμάτων, η αποτελεσματικότητα  της αυτοδιοίκησης καθώς και η υιοθέτηση ενός μοντέλου βιώσιμου τουρισμού.

Επόμενος σταθμός του κλιμακίου ήταν το Οικονομικό Επιμελητήριο, όπου υπήρξε μία εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη σύνδεση των πανεπιστημίων με την τοπική αγορά, η δημιουργία  πράσινων θέσεων εργασίας, η ανάπτυξη μιας παραγωγικής οικονομίας καθώς και τρόποι αποτροπής μετανάστευσης των νέων στην Αθήνα και στο εξωτερικό.

Tο κλιμάκιο επίσης συνάντησε στο χώρο του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Πάτρας μέλη της Ένωσης Πολιτών «Φίλοι του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Πάτρας» και ενημερώθηκε για τις σοβαρές ανησυχίες τους όσον αφορά το μέλλον των μέσων σταθερής συγκοινωνίας στη Αχαΐα. Ο μέχρι σήμερα προαστιακός της Πάτρας έχει σοβαρό πρόβλημα συντήρησής του, ενώ η νέα γραμμή Αθήνα – Πάτρα, κινδυνεύει με απροσδιόριστου χρόνου καθυστέρηση, λόγω της επιμονής σε μη ρεαλιστικές – οικονομικά και τεχνικά – λύσεις υπόγειας διέλευσης.

Η συμμετοχή των βασικών τοπικών μέσων επικοινωνίας στην συνέντευξη τύπου ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική. Οι θέσεις του ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ παρουσιάστηκαν σε τρία τοπικά τηλεοπτικά κανάλια (IONIAN tv, Best tv, Achaia channel), ενώ σε πολύ φιλικό κλίμα έγιναν δεκτοί οι επικεφαλής και οι υποψήφιοί μας στις ημερήσιες εφημερίδες της πόλης «Πελοπόννησο» και «Γνώμη» όπου συνομίλησαν με τους συντάκτες τους. Τέλος οι εκπρόσωποι του ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ τόνισαν τη σημασία της προσφοράς του τοπικού τύπου στην περιφερειακή ενημέρωση.

Στην Αχαΐα, οι υποψήφιοι που έχουν ήδη ανακοινωθεί είναι: Λεβεντάκου Βασιλική, Ph.D, M.Sc. οικονομολόγος, στατιστικός, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Κοσμάτος Ανδρέας, ιδιωτικός εκπαιδευτικός, Κοντογιαννάτος Χάρης, ιατρικός επισκέπτης, συνδικαλιστής, Τσιμαλής Ιωάννης, στατιστικός.

Posted on 25/04/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top