Παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη των στόχων για τις εθνικές εκλογές του “Πράσινο και Μωβ”

Συζήτηση με δημοσιογράφους και ΜΜΕ – μετά οινο-ουζοποσίας και οικολογικών μεζέδων – με θέματα τη συμμετοχή των Πράσινων στο συμμαχικό σχήμα «Πράσινο & Μωβ», τους στόχους της συμμαχίας για τις εκλογές που έρχονται, την ελλαδική, τοπική και διεθνή πραγματικότητα καθώς και τις προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και τους πολίτες είχαν στελέχη των Πράσινων, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη.
Στην παρουσίαση αυτή συμμετείχαν:
· ο Λευτέρης Ιωαννίδης, πρώην Δήμαρχος Κοζάνης, που θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το “Πράσινο και Μωβ” στην Κοζάνη
· ο Ανδρέας Κουράκης, Δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, πρώην αντιδήμαρχος
· ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, συν-εκπρόσωπος Πράσινων και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
· ο Νίκος Χρυσόγελος, πρώην ευρωβουλευτής ΠΡΑΣΙΝΟΙ/EFA και πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου
· ο Αλέκος Γεωργόπουλος, καθηγητής ΑΠΘ, πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης
· η Ελεονώρα Ζώτου, πρ. νομαρχιακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης,
· ο Θανάσης Μακρής, πρ. περιφερειακός σύμβουλος Α. Μακεδονίας – Θράκης,
· ο Κώστας Μαριόγλου, πρ. πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΕΥΑΘ.
Συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι: Χιονία Βλάχου, Φίλιππος Δεργιαδές, Ηλίας Κουτσούκος, Δήμητρα Μακρή, Κώστας Μπλιάτκας, Γιάννης Παπαμίχος, Φόρης Πεταλίδης, Πέτρος Τανανάκης, Ειρήνη Τσαρούχα.
Ενδεικτικά σχετικά δημοσιεύματα:
Ο ΧΡΟΝΟΣ Κοζάνης: Υποψήφιος βουλευτής με τη συμμαχία «Πράσινο & Μωβ» ο Λευτέρης Ιωαννίδης

Την υποψηφιότητά του με την συμμαχία επτά πολιτικών σχημάτων από τον χώρο της οικολογίας «Πράσινο & Μωβ», ανακοίνωσε ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, με αφορμή την παρουσίαση των θέσεων και των συν-επικεφαλής της συμμαχίας το μεσημέρι της Δευτέρας. Η συνέντευξη τύπου έγινε στην Αθήνα με τη συμμετοχή εκπροσώπων του σχήματος που προέρχονται από τους Οικολόγους Πράσινους, τους Πράσινους, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, τους Πράσινους-Αλληλεγγύη, το Βολτ Ελλάδας, το Κόμμα για τα Ζώα και το οικοφεμινιστικό Κίνημα Κύκλος.

Ο κ. Ιωαννίδης σε χαιρετισμό που έστειλε διαδικτυακά, χαρακτήρισε τη Δυτική Μακεδονία ως κέντρο σημαντικών οικολογικών αγώνων και μίλησε για μια περιοχή που καλείται σήμερα να προσαρμοστεί στην μετά τον λιγνίτη εποχή και να κάνει πράξη τη δίκαιη μετάβαση. «Θέλω να δηλώσω, με πολύ μεγάλη χαρά, πως συμπορεύομαι κι εγώ με παλιούς και νέους φίλους για να εργαστούμε για την επανεκκίνηση του πράσινου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα. Σε μια εποχή κλιματικής κρίσης και απειλής της βιοποικιλότητας, σε μια εποχή που απειλούνται κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα και κεκτημένα, σε μια εποχή όπου αναζητείται ένα νέο παραγωγικό και κοινωνικό μοντέλο που να διασφαλίζει, την αρμονική συμβίωση ανθρώπου και φύσης, την κοινωνική και διαγενεακή ισότητα και ευημερία των πολλών, η παρουσία ενός ισχυρού, αξιόπιστου, κινηματικού, εμπνευσμένου πράσινου πολιτικού χώρου είναι πιο αναγκαία από ποτέ, καθώς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα παραδοσιακά ελληνικά κόμματα αδυνατούν να αρθρώσουν πειστικά ένα ξεκάθαρο πράσινο πολιτικό πρόταγμα, χωρίς υπαναχωρήσεις και αστερίσκους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης.

Ο ίδιος κάλεσε την κοινωνία και τον οικολογικό πράσινο χώρο σε συσπείρωση και σε δυναμική έναρξη συστηματικής δουλειάς «και να πείσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας γίνεται ότι μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί. Ήρθε η ώρα να αναδειχθεί ένα δυνατό και αυτόνομο πράσινο πολιτικό κόμμα που θα αποτελέσει τον καταλύτη για ένα πραγματικό πρασίνισμα των πολιτικών και θα εκφράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κοινωνικό αίτημα για ισότητα και ευημερία» επεσήμανε ο κ. Ιωαννίδης.

Το “Πράσινο & Μωβ” αποτελείται από κόμματα και πανευρωπαϊκά ρεύματα, που στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχουν και συντονίζονται από την Ομάδα των Πράσινων/EFA, η οποία διαθέτει 73 ευρωβουλευτές. Στην Ελλάδα συντονίζονται σε ένα δίκτυο 32 Πράσινων Αυτοδιοικητικών, οι οποίοι τώρα διεκδικούν τη παρουσία τους στην ελληνική Βουλή. Πρόκειται για την πρώτη αυτόνομη παρουσία του Πράσινου χώρου σε βουλευτικές εκλογές μετά από δέκα χρόνια.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

https://xronos-kozanis.gr/ypopsifios-voyleytis-me-ti-symmachia-prasino-amp-mov-o-leyteris-ioannidis/
* Parallaxi:«Πράσινο και Μωβ»: Συμμετέχουμε ενεργά στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές 
Την πρόθεση τους να συμμετέχουν στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, διεκδικώντας την παρουσία τους στο ελληνικό κοινοβούλιο αλλά και στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, ανακοίνωσαν σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι της συμμαχίας “Πράσινο και Μωβ», που συνθέτουν επτά κόμματα και οργανώσεις του Οικολογικού χώρου. «Οι πράσινες ιδέες και η προστασία της δημοκρατίας, είναι οι δύο βασικοί άξονες πάνω στους οποίους συγκροτείται η Συμμαχία Πράσινο και Μώβ», τόνισε ο πρώην ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος, σημειώνοντας πως ήρθε η ώρα το Οικολογικό Κίνημα και στην Ελλάδα να εκπροσωπηθεί στη Βουλή. «Μέχρι σήμερα, παρότι οι πράσινες ιδέες τώρα με την κλιματική αλλαγή, που επιδρά και στη χώρα μας με αρνητικό τρόπο, έχουν μεγάλη σημασία, το Οικολογικό Κίνημα, δεν κατόρθωσε λόγω των κρίσεων αλλά ίσως και της έλλειψης ωριμότητας να κάνουν την υπέρβαση», παρατήρησε και ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδης, τονίζοντας πως “όπως έχει αποδειχτεί, τα παραδοσιακά κόμματα δεν μπορούν να αναδείξουν και να εκφράσουν επαρκώς λύσεις και θέσεις για τα περιβαλλοντικά ζητήματα”. «Το 2009 εκλέγοντας εκπροσώπους στο ευρωκοινοβούλιο δείξαμε ότι ο οικολογικός χώρος έχει δυναμική και απήχηση» τόνισε και ο πρώην ευρωβουλευτής και δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος, αναφέροντας πως η συμμαχία θα είναι παρούσα στις εθνικές εκλογές και θα εκφραστεί και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αποφεύγοντας ωστόσο να διευκρινίσει αν η συμμαχία θα επιδιώξει συνεργασίες ή θα κατέλθει αυτόνομα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές..
Διαβάστε περισσότερα εδώ:https://parallaximag.gr/epikairotita/prasino-kai-mov-symmetechoyme-energa-stis-ethnikes-kai-aytodioikitikes-ekloges

Posted on 05/02/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top