Ποιο είναι το νέο κόμμα των Πράσινων και ποιοι/ες το αποτελούν; Αυτόνομη πράσινη παρουσία στις εκλογές

Το νέο κόμμα ΠΡΑΣΙΝΟΙ www.prasinoi.eu ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2020, με το πρώτο διαδικτυακό συνέδριο πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα μετά από διεργασίες δύο σχεδόν χρόνων με συνένωση ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων: δύο σχημάτων που είχαν εκλογική παρουσία τα προηγούμενα χρόνια, ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, του Οικολογικού Δικτύου, αυτοδιοικητικών, νέων και παλαιότερων στελεχών ενώ συμμετέχουν και οι δύο πρώην ευρωβουλευτές, Νίκος Χρυσόγελος και Μιχάλης Τρεμόπουλος. Στόχος των ΠΡΑΣΙΝΩΝ είναι να λειτουργήσουν ως καταλύτης για ευρύτερη συσπείρωση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων σε ένα αυτόνομο, ενιαίο, μαζικό πράσινο κόμμα, όπως οι πράσινοι σε άλλες χώρες. Το νέο κόμμα ΠΡΑΣΙΝΟΙ έχει υποβάλλει αίτημα να συμμετάσχει ως παρατηρητής στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, ενώ το συνέδριο του τον Απρίλιο 2021 χαιρέτησαν με μήνυμά τους η Evelyne Huytebroeck, συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και η Βούλα Τσέτση, Γεν. Γραμματέας της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και μέλος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

Στόχος των Πράσινων, όπως τονίζονταν και στην πολιτική απόφαση της (διαδικτυακής) ίδρυσής τους στις 21-22 Μαρτίου 2020 – είναι: “να περάσουμε από την οικονομική, υγειονομική και περιβαλλοντική κρίση σε μια οικολογική, ανεκτική και δίκαιη κοινωνία, με:

  • Βιώσιμη ευημερία για όλους/ες
  • Κοινωνική αλληλεγγύη, χωρίς να μένει κάποιος/α πίσω και μόνος/η
  • Κλιματική και οικολογική δικαιοσύνη
  • Σύγχρονη συμμετοχική δημοκρατία
  • Κοινωνική συνοχή, μείωση ανισοτήτων, κοινωνική δικαιοσύνη
  • Υγεία και αξιοπρεπή ζωή για όλες/όλους
  • Σεβασμό στη φύση και τα ζώα

Συνέδριο Απριλίου 2021

Το κείμενο πολιτικής απόφασης για την συγκυρία με τίτλο «Από το έλλειμμα βιωσιμότητας στο στοίχημα για ένα ελληνικό πράσινο κύμα» υιοθετήθηκε στο διαδικτυακό συνέδριο που πραγματοποίησαν το διήμερο 24-25 Απριλίου 2021. Σ΄ αυτή τους την απόφαση οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ασκούν δριμεία κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση μια που ουσιαστικά ανακυκλώνουν αδιέξοδα δεκαετιών, κρατώντας τη χώρα δέσμια των αδυναμιών της. Υποστηρίζουν πως «ο παρατεταμένος κατ΄ οίκον εγκλεισμός λειτούργησε και λειτουργεί σε πολλαπλά επίπεδα. Πολλοί/-ές περισσότεροι συμπολίτες μας κατανοούν πια πως η πανδημία συνδέεται με τον τρόπο ζωής μας. Πολλές/οί γεμίζουν οργή με τις παλινωδίες και την ανικανότητα των κυβερνώντων, τον κυνισμό και το θράσος τους». Οι Πράσινοι πιστεύουν πως πληθαίνουν οι φωνές όσων ξεχωρίζουν το ουσιαστικό από το εφήμερο, το σημαντικό από το περαστικό και πως αναζητούν αλλαγές στο σήμερα και προσαρμογές για το αύριο. “Αυτές οι φωνές μπορούν να γίνουν το εφαλτήριο για ένα καταλυτικό Πράσινο Κύμα και στη χώρα μας, όχι μόνο στις κάλπες αλλά και στην κοινωνία και στον πολιτισμό”. Στην απόφαση τονίζεται ότι “οι Πράσινοι θέλουν να συναντήσουν όσες/-ους συμπολίτες μας αγωνιούν, πικραίνονται, απογοητεύονται και εξοργίζονται μα ταυτόχρονα αποζητούν τη δημιουργία, τη δικαιοσύνη, την ισορροπία, τη βιωσιμότητα! Δηλώνουν πως οραματίζονται την ειρηνική και με δημοκρατικά μέσα μετάβαση σε μια κοινωνία στην οποία δεν θα κυριαρχούν το κέρδος και η εξουσία ως υπέρτατες αξίες, μια κοινωνία που δεν θα κλέβει από το μέλλον. Προσθέτουν πως «η προάσπιση της δημοκρατίας, της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και των δικαιωμάτων όλων των έμβιων οργανισμών αποτελούν προϋπόθεση όποιας προγραμματικής συζήτησης με άλλους πολιτικούς φορείς». Και “στις επόμενες εθνικές εκλογές, οι Πράσινοι δηλώνουν έτοιμοι να θέσουν την πολιτική τους πρόταση στην κρίση του εκλογικού σώματος! Τέλος, απευθύνουν πολιτική πρόσκληση κάλεσμα σε όμορες πράσινες πολιτικές δυνάμεις ώστε να φτιαχτεί άμεσα ένα Φόρουμ Πράσινου Διαλόγου, όπου μπορούν να συζητηθούν συγκλίσεις κι αποκλίσεις και να προταχθεί ένα πολιτικό σχέδιο βιωσιμότητας με ορίζοντα και τις εκλογές”

Οι Πράσινοι δηλώνουν έτοιμοι/-ες να αναμετρηθούν με την πρόκληση αυτή με πνεύμα δημιουργικό και συνθετικό, χωρίς αποκλεισμούς μα με σαφές πράσινο πρόσημο. Χωρίς μικροπολιτική μα με διαφάνεια! Χωρίς το «εγώ» πάνω από το «εμείς» μα μαζί για τη ζωή! Για να ανοίξουμε δρόμους για ένα Πράσινο Κύμα και στη δική μας χώρα! Για να ανοίξουμε δρόμους για ένα Πράσινο Κύμα και στη δική μας χώρα! Το πλήρες κείμενο της απόφασης εδώ.

Αυτόνομη παρουσία των πράσινων στις εκλογές

Το νέο κόμμα ΠΡΑΣΙΝΟΙ επιδιώκει ισχυρή παρουσία στην Ελληνική Βουλή και, εκ νέου, στο Ευρωκοινοβούλιο, ώστε να δοθεί ώθηση σε μια δίκαιη, πράσινη στροφή της χώρας. Η αυτόνομη συμμετοχή ενός ευρύτερου, ενιαίου πράσινου ψηφοδελτίου στις επόμενες εθνικές εκλογές είναι επιθυμία και ειλικρινής στόχος του νέου πράσινου κόμματος, και τα στελέχη του ελπίζουν ότι η πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει μέσα από το Πράσινο Φόρουμ Διαλόγου θα αποδώσει και θα επιτευχθούν ευρύτερες συγκλίσεις. Το (διαδικτυακό) συνέδριο των Πράσινων 24-25 Απριλίου 2021 αποφάσισε με ομόφωνη Πολιτική Απόφαση του να απευθύνει διάλογο σε δυνάμεις του ευρύτερου πράσινου χώρου για αυτόνομη ενωτική συμμετοχή του στις βουλευτικές εκλογές.

Κεντρική θέση στην απόφαση του συνεδρίου, είχε η πρόταση για Φόρουμ Πράσινου Διαλόγου με στόχο τη διερεύνηση πιθανής εκλογικής σύμπραξης με τις δυνάμεις του ευρύτερου χώρου της πολιτικής οικολογίας. Η διερεύνηση προτείνεται να περιλάβει και τη δυνατότητα κοινής στάσης σε ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές, πάντα με γνώμονα τη διατήρηση της αυτόνομης προοπτικής του πράσινου χώρου.

Πεποίθηση των Πράσινων αποτελεί ότι «ότι μόνον ενωμένος και αυτόνομος θα καταφέρει ο πράσινος χώρος να προάγει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τις αρχές του και τις επιδιώξεις του για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον».

Οι Πράσινοι (το νέο πράσινο κόμμα) θεωρούν δεδομένη την συμμετοχή τους στις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Όπως δηλώνουν, «είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, όμως επιμένουμε ιδιαίτερα στην πολιτική, ιδεολογική και οικονομική αυτονομία του χώρου μας απέναντι στις άλλες πολιτικές οικογένειες και δεν είμαστε διαθέσιμοι να τη δούμε να τίθεται πάλι σε κίνδυνο».

Η πρόταση για το Φόρουμ Πράσινου Διαλόγου απευθύνεται αλφαβητικά στο Κόμμα για τα Ζώα, τους Οικολόγους Πράσινους και την Πράσινη Αριστερά. Απευθύνεται επίσης σε άλλες ομάδες και ανέντακτους ενεργούς πολίτες του ευρύτερου οικολογικού χώρου. Διακριτή συμμετοχή προτείνεται και για το Κόμμα Ελλήνων Πειρατών, που συμμετέχει ήδη στους Πράσινους αλλά εκπροσωπεί ιδιαίτερο πανευρωπαϊκό ρεύμα.

Η πρόταση αφορά «τα πολιτικά κόμματα και τις δυνάμεις που θεωρητικά τοποθετούνται πολιτικά εντός της πολιτικής οικολογίας ή στις παρυφές της. Αποκλείουμε πολιτικούς σχηματισμούς, οι οποίοι, αν και αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο της πολιτικής οικολογίας, έχουν ανοιχτό δίαυλο με τον εθνολαϊκισμό ή θέσεις και πρακτικές που δεν συνάδουν με τις πράσινες αξίες».

Οι δυνάμεις που συμμετείχαν την δημιουργία του  νέου κόμματος ΠΡΑΣΙΝΟΙ είχαν προτείνει κοινή εκλογική συμμετοχή με ευρύτερες δυνάμεις του πράσινου χώρου και το 2019. Δυστυχώς, τότε οι Οικολόγοι Πράσινοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις εκλογές εκ νέου μέσα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Περιμένοντας τις αποφάσεις τους η τότε πρωτοβουλία για ένα ενιαίο πράσινο ψηφοδέλτιο στις εθνικές εκλογές 2019 έχασε χρόνο και δεν μπόρεσε μέσα στις ελάχιστες μέρες που είχαν απομείνει να συμμετάσχει αυτόνομα στις εκλογές του Ιουλίου. Τώρα, ως ΠΡΑΣΙΝΟΙ έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα συμμετάσχουμε σε κάθε περίπτωση στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτόνομα, ελπίζουν μαζί με όλες τις ευρύτερες δυνάμεις σε ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Ολόκληρη η απόφαση βρίσκεται εδώ.

Σε αυτά τα δύο χρόνια, το νέο κόμμα ΠΡΑΣΙΝΟΙ έχει οργανωθεί πανελλαδικά, έχει εκλέξει πολιτικά όργανα (Συμβούλιο, Γραμματεία), ενώ λειτουργούν και θεματικές ομάδες, όπως για την οικονομία, το περιβάλλον, την αυτοδιοίκηση, την δημοκρατία, την υγεία κ.α.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΥΓΙΗ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

Ήδη από τον Μάρτιο 2020, με την πολιτική απόφαση ίδρυσης επισημαίνονταν:

Χτίζοντας το αύριο μαζί: Οι κρίσεις -δημοσιονομική, υγειονομική, κλιματική, οικολογική – μας υποχρεώνουν να διαμορφώσουμε νέα μοντέλα οικονομίας, κοινωνικής οργάνωσης, παραγωγής-κατανάλωσης, διακρατικών αλλά και κοινωνικών σχέσεων και τρόπων ζωής. Ως Πράσινοι καταθέτουμε συνοπτικά τις πολιτικές μας προτάσεις, που συνδυάζουν οραματικά στοιχεία αλλά και ρεαλισμό για αλλαγές που αφορούν τη χώρα μας μέσα σε μια ενιαία, δημοκρατική, οικολογική, κοινωνική, ανθρώπινη, ανθεκτική Ευρώπη, επιδιώκοντας να διασφαλίσουμε καλή ποιότητα ζωής σε συνθήκες ελευθερίας και ειρήνης για τις παρούσες και μελλοντικές γενιές, με προστασία του περιβάλλοντος, με σοφή και οικολογική διαχείριση των φυσικών πόρων και εξασφάλιση των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων

Ολόκληρη η πολιτική απόφαση εδώ

Ενδεικτικές πρωτοβουλίες και εκστρατείες:

Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2020, με το πρώτο διαδικτυακό συνέδριο πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα Οι πράσινες ιδέες κυκλοφορούν! – Prasinoi

Ποιοι το εκπροσωπούν ΟΡΓΑΝΑ – Prasinoi

Ενδεικτικές πρωτοβουλίες και εκστρατείες:

Οικονομία – ανάκαμψη – εργασία

Σε Κενό Αέρος Και Ρευστότητας Η Πραγματική Οικονομία;

15 προτάσεις για την οικονομία της υπαίθρου στη Δυτική Μακεδονία: Βιώσιμη αγροτική παραγωγή, με υψηλή αξία για τα προϊόντα της

Περιβάλλον, Υγεία και Οικονομία στην Εποχή του Κορονοϊού

Προτάσεις για την οικονομία

Υγεία, τοπική οικονομία, πολιτισμός και περιβάλλον θυσία στο βωμό των εξορύξεων;

Οικονομία και περιβάλλον στη μετά κορονοϊό εποχή

ΚΑΙ το Κλίμα, ΚΑΙ τη Φύση: εκδήλωση των Πράσινων για τις ΑΠΕ

Στη σκιά της συζήτησης για τον Κλιματικό Νόμο-ορυκτό “φυσικό” αέριο

Η Δυτική Μακεδονία μετά τον λιγνίτη: ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ, ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

Από το Έλλειμμα Βιωσιμότητας στο Στοίχημα για ένα ελληνικό Πράσινο Κύμα

Κλιματικό και οικονομικό σκάνδαλο τα 100 εκατ. ευρώ στην Energean Oil

Με το νομοσχέδιο δημοσίων συμβάσεων η κυβέρνηση απεμπολεί προστασία περιβάλλοντος και δημοσίου συμφέροντος

Σημαντικό βήμα για τον περιορισμό της φοροαποφυγής των πολυεθνικών

Ανατολική Μεσόγειος: εξορύξεις και ανταγωνισμοί ή πράσινη ευημερία και ειρήνη;

Πανδημία: Τα κρίσιμα λάθη και η ευθύνη της κυβέρνησης θα έχουν τεράστιο κόστος

Niklas Nienass: Η ύστατη προσπάθεια των συμφερόντων για τα ορυκτά καύσιμα

Προϋπολογισμός 2021: ΟΧΙ των ΠΡΑΣΙΝΩΝ στην εκτόξευση των στρατιωτικών δαπανών

Έκτακτο Εισόδημα Καραντίνας και αλλαγή μοντέλου ανάπτυξης

Πλούτος υποστήριξης και εμπειρίας η Τρίτη Ηλικία

Νομοσχέδιο Χατζηδάκη για  το περιβάλλον

Κήρυξη πολέμου κατά του περιβάλλοντος, το νομοσχέδιο της Ν.Δ. – Prasinoi

 ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ (ΑΝΤΙ)ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – Prasinoi

Urgent Call to Green MEPs for the Environmental Bill in Greece – Prasinoi

Ημέρα περιβάλλοντος: οι Πράσινοι δεν εορτάζουν ούτε δέχονται επισκέψεις – Prasinoi

Φυσικό περιβάλλον

Όχι άλλη προνομιακή εξαίρεση για τους κυνηγούς -Προστασία της άγριας ζωής, τώρα! – Prasinoi

Αποκατάσταση και προστασία των υγροτόπων! – Prasinoi

ΠΡΑΣΙΝΟΙ Αττικής: Η επαφή με τη φύση βασικό μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας – Prasinoi

Πυρκαγιά στα Γεράνεια: θα ακούσουμε την προειδοποίηση για τα δάση; – Prasinoi 

Υπεράσπιση Ζώων

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα! – Prasinoi 

Να σταματήσει επιτέλους το μαρτύριο των “επιβατών” του ELBEIK! – Prasinoi Στειρώσεις και περιθάλψεις των αδέσποτων, προτάσεις των Πράσινων – Prasinoi

Εκδήλωση Tέλος στα Κλουβιά! Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, ώρα 17:30 – Prasinoi

Δευτέρα 14 Ιουνίου, Διεθνής Μέρα Δράσης για να σταματήσουν οι εξαγωγές ζωντανών ζώων – Prasinoi

Εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Εκστρατεία των Πράσινων κατά των εξορύξεων στην Ήπειρο – Prasinoi

Πράσινοι: Προστατεύουμε το περιβάλλον, υπερασπιζόμαστε την ειρήνη – Prasinoi

Εκστρατεία κατά των εξορύξεων, Ηράκλειο και Ιεράπετρα – Prasinoi

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου – Prasinoi

Στο ευρωκοινοβούλιο από τους Πράσινους, η σκανδαλώδης κρατική ενίσχυση στις εξορύξεις υδρογονανθράκων – Prasinoi

Ελληνοτουρκικά & εξορύξεις στην Ανατολική Μεσόγειο 

Αγιά Σοφιά: κοινή δήλωση με τους Τούρκους Πράσινους ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: ΚΟΙΝΟ ΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ – Prasinoi

Μεσόγειος και εξορύξεις: κοινή δήλωση με τους Τούρκους Πράσινους        «Ο εθνικισμός είναι αδιέξοδος. Να σταματήσουν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο!» – Prasinoi

Θέσεις:  Τα ελληνοτουρκικά και οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο – Prasinoi

Εκδήλωση «Pax Nostrum: Εξορύξεις και ανταγωνισμοί ή πράσινη ευημερία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο;» Σάββατο 12 Δεκ. 2020 – Prasinoi

Προϋπολογισμός 2021: ΟΧΙ των ΠΡΑΣΙΝΩΝ στην εκτόξευση των στρατιωτικών δαπανών – Prasinoi

Τηλε-συζήτηση: Τι γνωρίζουμε για τη σημερινή Τουρκία, πώς μπορεί να δημιουργηθούν σχέσεις καλής γειτονίας; – Prasinoi

Δυτική Μακεδονία-μεταλιγνιτική μετάβαση

Εκδήλωση Η Δυτική Μακεδονία μετά τον λιγνίτη: Συμμετοχική πράσινη μετάβαση, κλειδί για βιώσιμο μέλλον – Prasinoi

Αναλυτική Πρόταση Διαλόγου Η Δυτική Μακεδονία μετά τον λιγνίτη: ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ, ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ – Prasinoi

Συνέντευξη Τύπου Συμμετοχική Πράσινη Μετάβαση, η διέξοδος για τη Δυτική Μακεδονία – Prasinoi

Κλιματική κρίση-ενεργειακά

Όχι στην καύση των απορριμμάτων – Prasinoi 

Στη σκιά της συζήτησης για τον Κλιματικό Νόμο – Prasinoi

Κλιματική κρίση: ξέρει η κυβέρνηση τι λέει; – Prasinoi

Την Ημέρα Περιβάλλοντος, ντύνονται όλοι …«Πράσινοι» – Prasinoi

Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος: Υπερασπιζόμαστε ΚΑΙ τη Φύση ΚΑΙ το Κλίμα – Prasinoi

Αναλυτικό κείμενο εργασίας και διαλόγου για τις ΑΠΕ: Ριζική αλλαγή πολιτικής για την ενέργεια και τις ΑΠΕ – Prasinoi

Διάλογος και συνεργασίες στον ευρύτερο πράσινο χώρο 

Διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (και ΟΠ): Μια πράσινη αποτίμηση – Prasinoi 

Συνέδριο των Πράσινων: «Ν’ ανοίξουμε το δρόμο για το πράσινο κύμα στην Ελλάδα!» – Prasinoi

Aπόφαση των Πράσινων για Φόρουμ Πράσινου Διαλόγου και εκλογική συνεργασία – Prasinoi

Από το Έλλειμμα Βιωσιμότητας στο Στοίχημα για ένα ελληνικό Πράσινο Κύμα – Prasinoi

Διάλογος συνεργασίας με το Κόμμα για τα Ζώα – Prasinoi

Ενότητα του Πράσινου χώρου σε γερά θεμέλια και όχι σε πήλινα πόδια – Prasinoi

Ελευθερίες-δικαιώματα-Κράτος δικαίου

Για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου: Πανδημία και αυταρχισμός κάνουν ακόμη πιο επίκαιρο τον αγώνα για τη δημοκρατία – Prasinoi 

Επικίνδυνα μονοπάτια για τη Δημοκρατία ανοίγει η άρση της ασυλίας της βουλεύτριας Αγγ. Αδαμοπούλου – Prasinoi 

Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στην Ελλάδα – Prasinoi 

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με ξυλοδαρμούς, χημικά και επιθέσεις στους πολίτες – Prasinoi

Καμία χώρα δεν έχει δικαίωμα να παρακάμπτει το κράτος δικαίου – Prasinoi

«Μια νέα δυστοπική κοινωνία γεννιέται;» Τηλε-εκδήλωση-συζήτηση, 26 Μαρτίου, 7μμ – Prasinoi 

Στο ευρωκοινοβούλιο φέρνουν οι Πράσινοι την αδιαφάνεια για το Webex και τα προσωπικά μετα-δεδομένα των μαθητών – Prasinoi

Εργασιακό νομοσχέδιο: Από την εξαρτημένη εργασία, στον εξαρτημένο εργαζόμενο; – Prasinoi

Ειρήνη-Μ. Ανατολή

Απαραίτητη η υπεράσπιση του Διεθνούς Δίκαιου και στην Παλαιστίνη – Prasinoi

Στρατιωτικές ασκήσεις με τη Σαουδική Αραβία: βαρύ στρατηγικό λάθος και εμπλοκή στον εγκληματικό πόλεμο της Υεμένης – Prasinoi 

Να παγώσει η στρατηγική σχέση με Ισραήλ (και Σαουδική Αραβία) μέχρι να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο – Prasinoi

Διαδικτυακές εκδηλώσεις για άλλα θέματα

“Ο #covid_19 δεν μας σταματά!”, εκδήλωση για την πανδημία σήμερα – Prasinoi

Οικονομία και περιβάλλον στη μετά κορονοϊό εποχή – Prasinoi

Διαδικτυακή εκδήλωση «Πανδημία στην Αττική: υγειονομικοί, κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες» – Prasinoi

Εκδήλωση: Πανδημίες και οι ανάγκες Βιώσιμης Κινητικότητας – Prasinoi

Στην αντεπίθεση η πυρηνική βιομηχανία 35 χρόνια μετά το Τσερνομπίλ! – Prasinoi

Μπορεί η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της πανδημίας; – Prasinoi

Posted on 19/07/2021 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top