Οι εκλογές ήδη διαψεύδουν ότι οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ υποχωρούν. Ν. Χρυσόγελος: Ας κάνουμε πράσινη έκπληξη και σε Ελλάδα. “ΠΡΑΣΙΝΟΙ-Αλληλεγγύη. Δημιουργία. Οικολογία”

 

 

«Τα αποτελέσματα στις δημοτικές εκλογές στη Βρετανία καθώς και τα exitpolls σε χώρες που έχουν ήδη ψηφίσει δείχνουν μια σημαντική άνοδο των Πράσινων, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση της Ιρλανδίας, μιας χώρας της κρίσης, όπου φαίνεται ότι οι Πράσινοι συγκεντρώνουν 14%. Από την άλλη, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται τα ποσοστά των ακροδεξιών κομμάτων, τουλάχιστον στην Τσεχία και Ολλανδία όπου φαίνεται να έχουν μειωμένες επιδόσεις. Δεν πρέπει η Ελλάδα να γίνει μαύρο πρόβατο στέλνοντας ακροδεξιούς και νεοναζί στο Ευρωκοινοβούλιο. Να μην νοιώσουμε ντροπή, να μην χάσουμε την αλληλεγγύη που ζητάμε από τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Καμία χώρα της κρίσης δεν γέννησε κόμματα σαν την Χρυσή Αυγή, δεν αποτελεί λοιπόν δικαιολογία η κρίση. Οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν κουραστεί και βαρεθεί από τα ίδια και τα ίδια αλλά φαίνεται ότι, παρά τις Κασσάνδρες, στρέφονται σε σημαντικό βαθμό και προς τους Πράσινους γιατί ξέρουν ότι μια πράσινη ψήφος είναι μια πραγματική εντολή για το κοινό καλό. Συνειδητοποιούν ότι οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ μάχονται πραγματικά για κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, οικολογικές λύσεις, δημοκρατία και στις χώρες τους και στην Ευρώπη συνολικά. Ας κάνουμε την έκπληξη και στην Ελλάδα, με εκλογή ευρωβουλευτών με τον συνδυασμό «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη. Δημιουργία. Οικολογία», για να συμμετάσχουμε στο πράσινο κύμα για την δημιουργική αλλαγή της Ευρώπης», δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων / «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη. Δημιουργία. Οικολογία» ψηφίζοντας στο εκλογικό κέντρο 609 κοντά στην περιοχή του, στον Αγ. Ελευθέριο Πατησίων.

WP_20140525_022

Τα αποτελέσματα στη Βρετανία για τις τοπικές εκλογές δείχνουν ότι οι Πράσινοι κερδίζουν 23 επιπλέον έδρες σε δημοτικά συμβούλια παρά το εκλογικό σύστημα που ευνοεί τα 2 μεγάλα κόμματα. Συνολικά πλέον οι Πράσινοι έχουν 162 συμβούλους σε 56 Δημοτικά Συμβούλια. Είναι αξιωματική αντιπολίτευση σε Liverpool, Slihull, Islington, LewishamΛονδίνου και Norwich, ενώ εκπροσωπούνται σε Newcastle Under Lyme, Eppng Forest, Babergh και Wirral για πρώτη φορά. Στο Bristol West συγκεντρώνουν 28%. Επίσης, αν οι προγνώσεις επιβεβαιωθούν, οι Βρετανοί Πράσινοι αναμένεται να εκλέξουν περισσότερους ευρωβουλευτές. Σήμερα έχουν δυο (την Jean Lambert, από την περιφέρεια του Λονδίνου και τον Keith Taylor, από την South-East). Έτσι ίσως διπλασιάσουν ή και τριπλασιάσουν τους Βρετανούς πράσινους ευρωβουλευτές.

 

Επίσης, τα προγνωστικά στην Ολλανδία, που ψήφισε ήδη, δείχνουν ότι οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ (Πράσινη Αριστερά) αυξάνουν τα ποσοστά τους στο 7,8% και εκλέγουν 2 ευρωβουλευτές. Αντιθέτως οι ακροδεξιοί φαίνεται να έχουν χειρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Στη Λετονία οι Πράσινοι φαίνεται να συγκεντρώνουν 6%. Οι Πράσινοι φαίνεται να ενισχύονται σημαντικά και σε χώρες της κρίσης, όπως πχ η Ιρλανδία, όπου τα exit polls δείχνουν να συγκεντρώνουν 14%. Τέλος, φαίνεται ότι οι Πράσινοι στη Τσεχία λαμβάνουν περίπου 4,5%, ενώ οι ακροδεξιοί έχασαν σημαντική δύναμη! 

WP_20140525_049

Αν θέλουμε να αλλάξουμε πραγματικά την Ευρώπη και τη χώρα μας προς το καλύτερο, δώστε ώθηση και συμβάλλετε στη θετική ενέργεια που θα φέρει μια ισχυρή ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, μια ενισχυμένη κοινοβουλευτική παρουσία μας στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ομάδα των Πράσινων: «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία».

Η ψήφος σας μετράει. Δεν είναι όλοι ίδιοι, δεν είναι όλες οι πολιτικές ίδιες. Ούτε όλα τα πράσινα κόμματα είναι ίδια. Δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση μεταξύ των συνδυασμών «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία»και «Οικολόγοι Πράσινων – Κόμμα Πειρατών». Οι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία» είμαστε άλλος πολιτικός σχηματισμός, με συμπρόεδρους τον ευρωβουλευτή Νίκο Χρυσόγελο και την Μαρία Πίνιου Καλλή. Ο Νίκος Χρυσόγελος έχει αποχωρήσει από τους Οικολόγους Πράσινους, αλλά φυσικά παραμένει στην Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν διεκδικούμε ένα μέρος των Οικολόγων Πράσινων, αλλά συνθέτουμε μία νέα πολιτική πράσινη, κοινωνική πρόταση που υπερβαίνει παλαιότερα σχήματα, που έχουν παρακμάσει και έχουν οδηγηθεί ένα βήμα πριν τη διάλυση, παύοντας πλέον να εκφράζουν τις αρχές για τις οποίες δημιουργήθηκαν.

Οι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία» απευθυνόμαστε στους κριτικούς πολίτες που από την οργή έχουν περάσει στην συνειδητή διάθεση να αλλάξουν δημιουργικά την κατάσταση. Συντασσόμαστε με όσους πιστεύουν ότι είναι η ώρα για μια διαφορετική, δημιουργική πολιτική, όχι για καταστροφικές πολιτικές ή επικοινωνιακές στρατηγικές, χωρίς πολιτική πρόταση. Δώστε μας δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ελληνική κοινωνία.

 

GREENS

 

 

Posted on 25/05/2014 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top