Πράσινη Κοινωνική Σύνοδο στη Μαδρίτη – Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι ενδυναμώνουν την εκστρατεία τους για κοινωνική δικαιοσύνη, κλιματική δράση και ανθρώπινα δικαιώματα

Πράσινη Κοινωνική Σύνοδο των Ευρωπαίων Πράσινων στη Μαδρίτη

Ενέργεια, κίνητρο, ελπίδα και έμπνευση: Έτσι συνόψισαν οι περισσότεροι συμμετέχοντες την ατμόσφαιρα στην Πράσινη Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής στη Μαδρίτη το Σαββατοκύριακο 30/9 – 1/10. Η συγκέντρωση των Πρασίνων ήταν μια απόδειξη της ενέργειας και της δέσμευσης που καθορίζουν το Ευρωπαϊκό Πράσινο κίνημα σήμερα.

Αυτή η εκδήλωση επιβεβαίωσε ότι είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να εκστρατεύσουμε για μια Ευρώπη όπου η κοινωνική δικαιοσύνη, η δράση για το κλίμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα προηγούνται. Αν δεν μπορέσατε να συμμετάσχετε, μην ανησυχείτε – μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις ομιλίες και τις συζητήσεις σε πάνελ στο YouTube.

Οι Γάλλοι Πράσινοι επιτυγχάνουν ιστορική εκπροσώπηση στη Γερουσία

  • Οι πρόσφατες εκλογές στη Γαλλία ανέδειξαν μια άνευ προηγουμένου ανάπτυξη των Πράσινων – Europe Écologie Les Verts (EELV), στις πρόσφατες εκλογές για τη Γερουσία της Γαλλίας, κερδίζοντας πέντε περισσότερες έδρες από πριν.
  • Αυτό το ορόσημο, σε συνδυασμό με έναν μεγάλο αριθμό Πρασίνων βουλευτών στην Εθνική Συνέλευση, σημαίνει την ισχυρότερη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των Πρασίνων στη Γαλλία μέχρι σήμερα.
  • Τα νέα μέλη της Πράσινης Γερουσίας, συμπεριλαμβανομένου του νεότερου μέλους της Γερουσίας Mathilde Ollivier, προσθέτουν στην ισορροπία των φύλων και τη διαφορετικότητα των γενεών του ιδρύματος. Οι άλλοι νέοι γερουσιαστές των Πρασίνων είναι οι Yannick Jadot, Antoinette Guhl, Anne Souyris και Ghislaine Senée.

Εκλογές στην Πολωνία: Οι Πράσινοι μέρος του μεγαλύτερου συνασπισμού που αγωνίζονται για αλλαγή

  • Στις 15 Οκτωβρίου, η Πολωνία αντιμετωπίζει κρίσιμες εκλογές, με τους Πολωνούς Πράσινους, Zieloni, μέρος του μεγαλύτερου συνασπισμού της αντιπολίτευσης, να στοχεύουν να ανατρέψουν οκτώ χρόνια ακροδεξιάς διακυβέρνησης.

  • Οι βασικές προτεραιότητες του Zieloni περιλαμβάνουν τη νομιμοποίηση των ασφαλών αμβλώσεων, την προστασία των φυσικών οικοτόπων, την υποστήριξη της ισότητας των γάμων και την προώθηση μιας πράσινης και δίκαιης ενεργειακής μετάβασης.
  • Οι εκλογές έχουν σημαντικές επιπτώσεις όχι μόνο για την Πολωνία αλλά και για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαβάστε περισσότερα!

Οι Πράσινοι του Λoυξεμβούργου Déi gréng στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου

  • Το Λουξεμβούργο προσέρχεται στις κάλπες στις 8 Οκτωβρίου.
  • Τα βασικά εκλογικά θέματα για τους Πράσινους – Déi Gréng -περιλαμβάνουν τη δράση για το κλίμα, την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και την ασφαλή και ελεύθερη ζωή για όλους τους ανθρώπους στο Λουξεμβούργο.

Ανακοινώθηκαν οι Κορυφαίοι Πράσινοι Υποψήφιοι στη Δανία, την Ιρλανδία και την Ουγγαρία

 

Posted on 03/10/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top