ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ από όπου και αν προέρχεται

 

Πέμπτη 8/1 στις 17.00 είμαστε όλοι #Charlie Hebdo έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Σίνα με μολύβια και χαρτιά ενάντια στον φανατισμό και τη βία.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σε πολλές πόλεις σε όλο τον πλανήτη κρατώντας χαρτί και μολύβι για να εκφράσουν την αντίδρασή τους στον φανατισμό, στον φόβο. NOT AFRAID. Όλες οι μορφές φανατισμού είναι επικίνδυνες. Και ο θρησκευτικός. Αυτός σκοτώνει χριστιανούς, μουσουλμάνους, ινδουιστές, άθεους, αθώους πολίτες.

Ντροπή σε όσους χρησιμοποιούν την επίθεση στο ‪#‎Charlie Hebdo για να καλλιεργήσουν κλίμα διχασμού εν όψει εκλογών ή για να προωθήσουν ρατσιστικές αντιλήψεις. Δεν είναι το χρώμα ή η διαφορετική θρησκεία που σκοτώνουν.

Είναι ο φανατισμός που σκοτώνει, αυτόν πρέπει να απομονώσουμε. Και ο φανατισμός κρύβεται άλλοτε μέσα σε μανδύα θρησκείας, άλλοτε σε μανδύα “καθαρότητας” και άλλοτε σε κομματική στέγη.

Η ελευθερία έκφρασης και γνώμης, η δημοκρατία, η κοινωνική ένταξη, ο σεβασμός του διαφορετικού είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος αφοπλισμού του φανατισμού.

http://www.motherjones.com/politics/2015/01/je-suis-charlie-demonstrations-paris-massacre

Ένας φίλος έγραψε:

«Σήμερα είμαι Γάλλος, είμαι μέλος του σατυρικού περιοδικού “Hebdo Charlie”. Είμαι ταυτόχρονα και με κάθε σκηνίτη Σύριο, Αφγανό, Αφρικανό……….. Με τον καθένα που με τα παιδιά του αγκαλιά, πνίγεται χειμωνιάτικα στις θάλασσες, για ν’ αποφύγει πολέμους, πείνα. Λόγια του αέρα όταν μιλάς με την σιγουριά της συνταξούλας και του καλοριφέρ».

Posted on 08/01/2015 in Δελτία Τύπου, Δράσεις

Share the Story

Back to Top