Η παράταξη ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ με υποψ. Δήμαρχο τον Δημ. Πρωτόπαπα στην Κόρινθο

Τι είναι ο συνδυασμός ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ στην Κόρινθο

Ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός Δήμος, που καινοτομεί, επενδύει στην πράσινη ενέργεια, στην ορθή χρήση των φυσικών πόρων και σε νέες τεχνολογίες, περιορίζει την αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου, προωθεί τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, εξασφαλίζει χώρο για τους πεζούς, το ποδήλατο, το πατίνι.

Είναι ένας Δήμος φιλικός στους δημότες του με ελεύθερους δημόσιους χώρους, με πυκνό πράσινο, απελευθερωμένους από άσφαλτο και τσιμέντο, χώρους με αισθητική και λειτουργικότητα, που αποτελούν πηγή ζωής, επικοινωνίας και άθλησης των δημοτών.

Είναι  ο Δήμος που αποδίδει προτεραιότητα στην απρόσκοπτη πρόσβαση και μετακίνηση στον δημόσιο χώρο πεζών και ατόμων με δυσκολίες κινητικότητας  (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, γονείς με μικρά παιδιά, καροτσάκια κ.α.).

Η «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ» σέβεται το περιβάλλον, προωθεί την κυκλική οικονομία και προτείνει ήπιες μορφές ανάπτυξης και τουρισμού.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Το αυτοδιοικητικό σχήμα Πράσινη Πόλη συγκροτείται από δημότες του Δήμου Κορινθίων που έχουν διαφορετική οπτική για τον τρόπο που έχει οργανωθεί και λειτουργεί μέχρι σήμερα ο Δήμος και θέλουν να συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια για ένα νέο, διαφορετικό Δήμο Κορινθίων με προοπτικές και ανάπτυξη για όλους. 

“ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ”

Η Πράσινη Πόλη με επικεφαλής τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΥποψήφιο Δήμαρχο Κορινθίων, προτείνει για το Δήμο Κορινθίων ένα νέο, μακρόπνοο και αποτελεσματικό τοπικό σχέδιο για ένα καλύτερο μέλλον.

 

ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΗΣ “ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ”

 ΣΕ 10 ΣΗΜΕΙΑ

 

Η ποιότητα της αυτοδιοίκησης στην Κόρινθο

ΔΤ της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ στα ΜΜΕ σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Κορινθίων κ. Νανόπουλου, όσον αφορά πρώην συνεργάτες του που αποχώρησαν από τον συνδυασμό του και εντάχτηκαν στον συνδυασμό του κ. Σταυρέλη. Διαβάστε προσεκτικά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κόρινθος 14/8/2023
Συμφωνία ή καραμπινάτη οικονομική συναλλαγή στον Δήμο Κορινθίων;
«Αναγκάστηκα να κάνω υποχωρήσεις για να προσελκύσω την ψήφο τους. Και αυτό λειτούργησε. Ήθελα την ψήφο τους, ήθελαν τον μισθό και την θέση»!!!
(Κυνική ομολογία του απερχόμενου Δημάρχου Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλου)
-//-
Με αφορμή μια συνέντευξη του Δημάρχου και το αλισβερίσι υποψηφίων συμβούλων μεταξύ των παρατάξεων κ.κ. Νανόπουλου και Σταυρέλη, η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ νιώθει την υποχρέωση να ενημερώσει τους Κορίνθιους δημότες για τις διάφορες συναλλαγές που γίνονταν τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Κορινθίων και το απίστευτο παρασκήνιο μεταξύ των δύο παρατάξεων και των συμβούλων τους, που αποτελούν κατά τη γνώμη μας ένα τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα.
Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε στις 11/8 στο Info Radio 95,8 με ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση στην δημοσιογράφο κ. Φωτούλα Δημητριάδη, ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Νανόπουλος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην αποχώρηση κάποιων στελεχών που επί 4 χρόνια συνεργάστηκαν στενά μαζί του (π.χ. αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργανισμών κ.ά.).Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την αποχώρησή τους από την παράταξή του, μέσα στη βιασύνη του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αποκάλυψε την πιο τρανταχτή πολιτικό-οικονομική συναλλαγή που έχει παραδεχτεί ποτέ Δήμαρχος!

Αφού εξήγησε ότι με τους 8 συμβούλους που εξέλεξε το 2019 η παράταξή του, λόγω της απλής αναλογικής, δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δήμαρχος, προέβη στην πιο κυνική ομολογία για το πώς οι 8 έγιναν 17:

Σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ κυνισμού και με ωμή παραδοχή πολιτικής ανευθυνότητας αποκάλυψε:

• «Αναγκάστηκα να κάνω υποχωρήσεις για να προσελκύσω την ψήφο τους. Και αυτό λειτούργησε»!!!
• «Αυτοί που αποχώρησαν (σημ.: εννοεί τώρα τελευταία από την παράταξή του), δεν ήταν μαζί μου στις προηγούμενες εκλογές. Ήταν μια συμφωνία, μια σύμβαση που κάναμε τότε…, ήθελα την ψήφο τους, ήθελαν το μισθό και τη θέση»!!!
• «Εγώ, αν τους έδινα τις παροχές που ζητούσαν, θα τους είχα μαζί μου, έτσι δεν είναι; Είχα την εξουσία, θα τους έδινα αυτό που ζητούσαν και θα τους είχα μαζί μου»!
Τόσο απλά είναι τα πράγματα για τον δήμαρχο Κορινθίων!
Συνεχίζει μάλιστα να αναφέρεται στη συναλλαγή μιλώντας για συγκεκριμένα πρόσωπα, πρώτα έναν αντιδήμαρχό του και έπειτα κάποιους άλλους που τον στήριζαν με την ψήφο τους.
Χαρείτε υπευθυνότητα και σοβαρότητα του Δημάρχου:
• «Κάποιος λέει ότι ήταν άμισθος. Όχι δεν ήταν άμισθος, ήταν έμμισθος και παραιτήθηκε τρεις μέρες πριν λήξει η θητεία του για να πάει με το αντίπαλο ψηφοδέλτιο» (εννοεί του κ. Σταυρέλη)!!!
• «Αν στον άλλο που ήθελε αποκλειστικά τις προμήθειες του Δήμου, του έλεγα ναι, θα τον είχα μαζί μου»!!!
• «Αν στον τρίτο τον άφηνα να κάνει τις αναθέσεις που ήθελε, θα τον είχα μαζί μου»!!!
• «Αν τον άλλον, τον άφηνα να καταστρέφει και να μην κάνει έργο στον αθλητισμό, θα τον είχα μαζί μου»!!!
Και καταλήγει πλήρης αλαζονείας και κομπορρημοσύνης:
• «Δηλαδή αν τους έδινα τις παροχές που ήθελαν, θα τους είχα μαζί μου. Άρα άφησα να φύγουν τα βαρίδια από δίπλα μου και το ξαναλέω άφησα να φύγουν τα βαρίδια από δίπλα μου»!!!
• «Η άλλη πλευρά (σημ.: εννοεί την παράταξη Σταυρέλη) έχει συγκεντρώσει όλους αυτούς που επιδιώκουν το ίδιον όφελος από τον Δήμο – και το λέω κατηγορηματικά για να το ξέρουν οι πολίτες: δείτε τον κάθε έναν που είναι στο άλλο ψηφοδέλτιο για να διαπιστώσετε ποιο είναι το ίδιον όφελος που επιδιώκει»!!!
Προειδοποιεί μάλιστα εμάς τους δημότες που πρόκειται να πάμε στις κάλπες των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, έχων ιδίαν πείραν:
• «ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ, ΠΑΝΕ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ»!!!
Και εμείς, ως ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ, θέτουμε το ερώτημα:
-Και γιατί κ. Νανόπουλε, δεν κάνατε αυτές τις καταγγελίες τόσα χρόνια, όταν συναλλασσόσασταν (πήρατε ψήφο-δώσατε αντιδημαρχία ), συναγελαζόσασταν και εκβιαζόσασταν, αλλά τις κάνετε σήμερα που αποχώρησαν όλα αυτά τα «βαρίδια», όπως τα αποκαλέσατε τώρα για να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του κ. Σταυρέλη;
-Εσείς κ. Σταυρέλη, γνωρίζατε τα κατορθώματα όλων αυτών, κι αν ναι, γιατί τους συμπεριλάβατε με καμάρι στα ψηφοδέλτιά σας ή αν όχι και το μάθατε προχθές από τα χείλη του απερχόμενου Δημάρχου, θα αποπέμψετε τώρα αυτά τα «βαρίδια» από την παράταξή σας;
Οι δημότες του Δήμου Κορινθίων απαιτούν καθαρές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ, δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον κατήφορο που διάλεξαν και υιοθετούν χρόνια αυτές οι παρατάξεις.
Τέλος εποχής, αλλαγή σε πρόσωπα και νοοτροπίες!
Για να φέρουμε τη διαφάνεια, την εμπιστοσύνη και την ελπίδα στην Κόρινθο!
Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές οι Κορίνθιοι θα κληθούν να απαντήσουν αν αποδέχονται αυτά τα πρόσωπα και τις πρακτικές τους η αν θα αλλάξουν σελίδα στο Δήμο.
Με αίσθημα ευθύνης καλούμε τους πολίτες με την ορθή τους κρίση να καταδικάσουν αυτά που τους υποτιμούν, δηλαδή αυτές τις πολιτικές, το παρασκήνιο, τον αμοραλισμό και τους, καθ’ομολογία του απερχόμενου Δημάρχου, παράγοντες που «πάνε να ωφεληθούν» από τον πολύπαθο Δήμο Κορινθίων.
Στις 8 Οκτωβρίου ο Δήμος Κορινθίων με πρωταγωνιστή την ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ και με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Πρωτοπαπά, αλλάζει σελίδα.
Οι πολίτες τώρα γνωρίζουν:
Επιλέγουν πρόσωπα με ήθος, καθαρό λόγο, αξιοπιστία, επιστημονική επάρκεια και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς!
Το Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

#prasinipoli #δήμοςκορινθίων #dimitrisprotopapas #dimotikesekloges2023 https://prasinipoli.com
https://fb.watch/mlYIHayZVi/
https://fb.watch/mlYIHayZVi/

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

Για την ενέργεια του Δήμου Κορινθίων

Του Βλάση Οικονόμου

Υποψήφιου με την Πράσινη Πόλη

Μήπως τελικά δε συμφέρει το ορυκτό αέριο Κύριε Δήμαρχε και κύριοι αντιπολιτευόμενοι (Δήμος Κορινθίων). Μήπως παραπλανούμε τον κόσμο και γιατί;…

Για όσους παραπλανήθηκαν ότι τα ορυκτά καύσιμα στα σπίτια θα είναι φτηνά για τα επόμενα χρόνια…
Για όσους πίστεψαν φρούδες υποσχέσεις ότι αν αλλάξουν τους καυστήρες από ένα ορυκτό καύσιμο σε ορυκτό αέριο θα γλυτώσουν πολλά…
Για όσους αγνόησαν και αγνοούν την πραγματικότητα ότι η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων είναι μονόδρομος και πρέπει να απαιτήσουν να χρηματοδοτηθούν από το κράτος και τους δήμους…
Για όσους πίστεψαν στα ψέμματα των τοπικών αρχόντων και των αντιπολιτευόμενων ότι όλα αυτά που ψηφίζονται στην Ευρώπη θα αργήσουν να έρθουν…

Ο Δήμαρχος και η αντιπολίτευση μάλλον “αγνόησαν” πως το 2027 το νέο ΕυρωπαΪκό σύστημα επιβάρυνσης της τιμής ορυκτών καυσίμων ξεκινάει πανευρωπαϊκά πια και τι σημαίνει για όσους εγκλωβίστηκαν σε θέρμανση από ορυκτά καύσιμα. Τα πράσινα κτίρια γίνονται πια μονόδρομος μέχρι το 2030. Ας σταματήσουν οι παραπλανήσεις τοπικών φορέων και ας επικεντρωθούμε όλοι σε χρηματοδότηση για μαζικές ανακαινίσεις κτιρίων. Όταν αυξηθεί η τιμή στη θέρμανση με το νέο κανονισμό το 2027 να έρθουν οι τοπικοί άρχοντες να εξηγήσουν ποιανού συμφέροντα εξυπηρέτησαν τελικά…

Εν όψει δημοτικών εκλογών, κάθε σοβαρή δημοτική παράταξη θα πρέπει να βάζει προτεραιότητα την απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα και την χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης

Εμείς ακόμα περιμένουμε τις μελέτες που είπατε και τους επιστήμονες που λένε τα αντίθετα με εμάς…

#πρασινηπολη #greencity #prasinipoli #dimitrisprotopapas #dimoskorinthion #dimotikesekloges2023 https://prasinipoli.com

 

 

Περί συμμετοχής του πολίτη στα κοινά

ΛΆρθρο του Χρ. Κουσουλού

Και ξαφνικά εδώ και ένα χρόνο μάς πρόκυψε η «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ» του Δήμου Κορινθίων με επικεφαλής τον πολιτικό μηχανικό, Δημήτρη Πρωτοπαπά.
Μια Παράταξη, που εκτός από αξιολογότατο στελεχιακό δυναμικό, την αξιοπρόσεκτη Διακήρυξη, το επεξεργασμένο Πρόγραμμα και τις πρωτοποριακές, μελετημένες Θέσεις για όλα τα βασικά ζητήματα του Δήμου (βλ. ιστοσελίδα Πράσινη Πόλη – Δημήτρης Πρωτοπαπάς – Κόρινθος 2023 )
ζητάει πρώτα από όλα, και, σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις, τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των δημοτών, κάτι το οποίο προσωπικά το θεωρώ ΠΡΩΤΕΥΟΝ:
«Να σχεδιάσουμε και να οραματιστούμε ένα νέο, διαφορετικό Δήμο Κορινθίων, μια Κόρινθο από την αρχή, με θεμέλιο την ενεργό και αλληλέγγυα συμμετοχή των πολιτών…
Μια παράταξη ανοιχτή σε κάθε ενεργό πολίτη, που έχει διαφορετική οπτική για τον τρόπο που έχει οργανωθεί και λειτουργεί ο Δήμος μας και θέλει να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια για την προώθηση σύγχρονων, καινοτόμων και ριζοσπαστικών λύσεων στα προβλήματα του Δήμου Κορινθίων».
Τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ λοιπόν των μέχρι τώρα θεατών – δημοτών, δηλαδή τον μετασχηματισμό τους σε πρωταγωνιστές.
Βέβαια, κάποιοι, εκπαιδευμένοι χρόνια τώρα διαφορετικά, θα ρωτούσαν αμήχανα:
-Που στοχεύει η συμμετοχή και ποιο είναι το όφελος για τους πολίτες;
Μια πρόχειρη απάντηση κατάλληλη μάλλον για ρητορική αντιπαράθεση θα ήταν η αντιστροφή του ερωτήματος:
-Αλήθεια πόσο ευχαριστημένοι και ωφελημένοι είμαστε από το σημερινό καθεστώς (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) ενός απόμακρου, κλειστού, αδιαφανούς δήμαρχο-κεντρικού συστήματος και μιας ατελέσφορης δημοτικής γραφειοκρατίας;
Το ζήτημα λοιπόν της συμμετοχής του πολίτη στα κοινά που ξεκινάει από τον Αριστοτέλη, («μετέχειν αρχής και κρίσεως»), αλλά που στη συνέχεια αλλοιώθηκε από την δήμαρχο-κεντρική γραφειοκρατία και τις οικονομικό-κομματικές σκοπιμότητες, είναι υπ’ αριθμόν 1 αναγκαιότητα στην σημερινή εποχή.
Για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ, θέλω να πιστεύω, ότι η συμμετοχή δεν είναι απλώς μια ιδεολογική αρχή, αλλά ο βασικός τρόπος λειτουργίας της μέσα και έξω από το Δημοτικό Μέγαρο.
Το όλο εγχείρημα βασίζεται στην εξής προσπάθεια:
Να διασφαλιστούν και να αξιοποιηθούν τα δικαιώματα των Κορινθίων πολιτών, όπως είναι η ισοτιμία, η ενημέρωση, η ελευθερία της γνώμης, της κριτικής, του ελέγχου και της κατάθεσης προτάσεων καθώς και η εν γένει εξυπηρέτησή τους από την Δημοτική Αρχή.
Να αντικατασταθεί έτσι ο οπαδός – ψηφοφόρος από τον ενεργό πολίτη, ξαναβρίσκοντας τη χαμένη ιδιότητα του να σκέφτεται και να δρα συλλογικά.
Αυτά προϋποθέτουν μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που είναι ζωτικής σημασίας για τον καθημερινό πολιτισμό μας και έχει κατά την γνώμη μου τρεις προκλήσεις:
1ο Να ενθαρρυνθεί ο πολίτης να απευθύνεται προσωπικά και συλλογικά στη Δημοτική Αρχή με όποιο τρόπο επιθυμεί, να θέτει χωρίς περιορισμούς σκέψεις και προτάσεις για την γειτονιά, το χωριό, την περιοχή ή ολόκληρο τον Δήμο και να ζητάει έλεγχο, κόστος και απολογισμό πεπραγμένων. Στη σχέση αυτή δεν έχουν θέση η έπαρση, η αλαζονεία, ο αυταρχισμός και η επίκληση της ιεραρχίας και της αυθεντίας.
2ο Να αποκτήσει η Δημοτική Αρχή (και η Αντιπολίτευση), την ευαισθησία να κάνει διάλογο με τον πολίτη για την ουσία των προβλημάτων, αλλά και να δημιουργεί κλίμα επικοινωνίας και σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού.
3ο Να κατανοήσουν όλοι οι εκλεγμένοι ότι θα πρέπει διαρκώς να αφουγκράζονται τις ανησυχίες των πολιτών και των επιμέρους ομάδων χωρίς διακρίσεις και μικροκομματικούς υπολογισμούς, και μάλιστα να παρέχουν την ευκαιρία στους πολίτες να συνεργάζονται σε εθελοντική βάση στα προγράμματα του Δήμου. Μόνον έτσι οι εκλεγμένοι θα μάθουν εν τέλει να μοιράζονται την εξουσία που τους παραχώρησαν προσωρινά οι ίδιοι οι πολίτες.
Αυτός είναι ο ζητούμενος στόχος που θα πρέπει κατά την γνώμη μου να έχουν υπόψη τους και οι υπέρ-πεντακόσιοι ; υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι των επερχόμενων εκλογών στον Δήμο Κορινθίων: Μια αμφίδρομη δηλαδή σχέση, με τους πολίτες εξερευνητές της καθημερινότητας και συμμέτοχους στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων της γειτονιάς, του χωριού, της πόλης που ζούμε. Για να γίνει φιλική και να την αγαπήσουμε.
Αυτό θα είναι και το όφελος για τους πολίτες!
Σήμερα ένας άλλος Δήμος στην Κόρινθο, αλλά και σε άλλες περιοχές, είναι εφικτός.
Η «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ» του Δήμου Κορινθίων μάς καλεί σε ένα ταξίδι πέρα από τη στασιμότητα, τη διαπλοκή και την διαρκή υποβάθμιση της ζωής μας.
Αλήθεια, τι μας εμποδίζει να ταξιδέψουμε;

#prasinipoli #δήμοςκορινθίων #dimitrisprotopapas #dimotikesekloges2023 https://prasinipoli.com

Posted on 16/08/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top