Η συμμαχία Πράσινο και Μωβ για την υπόθεση Πολάκη

Οι προγραφές που εξήγγειλε ο βουλευτής και κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και η ενδεχόμενη αποπομπή του από το κόμμα πυροδότησαν ένα νέο κύκλο αντιπαραθέσεων στην πολιτική σκηνή. Στο επίκεντρο βρίσκεται η κομματική εκμετάλλευση της υπόθεσης Πολάκη από την μεριά της κυβέρνησης και η διαχείριση της ζημιάς από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ουσία μένει όμως για ακόμα μια φορά στην άκρη. 

Η κατευθυνόμενη ενημέρωση κι ο ευτελισμός των θεσμών δεν συνάδουν με την εικόνα ενός κράτους δικαίου. Αν υπάρχουν όμως φαινόμενα εκμαυλισμού στη δημόσια σφαίρα, οι ευθύνες βαραίνουν όλα τα κόμματα εξουσίας που τα καλλιέργησαν και τα εκμεταλλεύτηκαν διαχρονικά. Φταίνε ακόμα κι όσοι από εμάς τα παραβλέπουν, ή ακόμα χειρότερα, τα δικαιολογούν επιλεκτικά. 

Οι κοκορομαχίες των πολιτικών κομμάτων δεν φέρνουν λύση στα υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα. Ο λεκτικός τραμπουκισμός, οι χυδαίες απειλές, η προσπάθεια εξευτελισμού των αντιπάλων και οι φαιδρότητες δεν προσφέρουν ελπίδα και όραμα, αλλά διχασμό και πισωγύρισμα. Αποτελούν πλήγμα για την κοινωνική συνοχή, αλληλοαποδοχή και συνύπαρξη, προϋποθέσεις αναγκαίες για τη δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων προς ένα κράτος δικαίου και την βελτίωση της ποιότητας ζωής μας

Η κάθαρση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής από τέτοιες συμπεριφορές, η σταδιακή διαμόρφωση μιας κοινής βάσης για την ελεύθερη, δημιουργική και κατά το δυνατόν συναινετική επεξεργασία των διαφορών αποτελεί επείγουσα ανάγκη.

Εκπρόσωποι τύπου:

Μάνος Αυγερινός, mavgerinos@gmail.com, 6946507104

Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου, annitatriantafyllopoulou@gmail.com, 6955616816 

Posted on 28/02/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top