4 χρόνια μετά την δολοφονία Π. Φύσσα, αμετανόητοι οι Χρυσαυγίτες, ενώ η δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα να μην έχει ολοκληρωθεί η δίκη, ακολουθώντας μια διαδικασία ρουτίνας, ενώ είναι μια σημαντική δίκη που αφορά την ίδια την δημοκρατία. Είναι απαράδεκτο, επίσης, ως συνέπεια της αργής εξέλιξης της δίκης ο καθ΄ ομολογίαν δράστης Γιώργος Ρουπακιάς να βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Μας εκφράσει απολύτως η δήλωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα: «θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα. Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος».

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ καταγγέλλουμε τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν φασίστες στη χθεσινή πορεία/διαδήλωση για την επέτειο των τεσσάρων χρόνων από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι επιτιθέμενοι και τραυματίζοντας πέντε πολίτες, οι τρεις τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1.

Οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής και τα άλλα φασιστοειδή μορφώματα όχι μόνο δεν μετανιώνουν αλλά αντίθετα αποθρασύνονται, αποδεικνύοντας ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήταν ένα απλό και τυχαίο γεγονός αλλά ότι οι δυνάμεις του σκότους και του μίσους είναι σε συνεχή εγρήγορση, έτοιμες να επαναλάβουν τα εγκλήματά τους. Μόνη η συνεχής και διαρκής αντίσταση των δημοκρατικών πολιτών στις ιδεολογίες του φασισμού, του ναζισμού και του μίσους, μπορούν να βάλουν τέλος στα σχέδιά τους.

 

Posted on 19/09/2017 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top