Εκδηλώσεις για τους κινδύνους από τα φυτοφάρμακα, με ομιλητή έναν διεθνούς κύρους επιστήμονα και βιοκαλλιεργητή

Πρόσκληση από τους βιοκαλλιεργητές σε γνωριμία με τον Andre Leu και τους «Μύθους περί ασφαλών φυτοφαρμάκων»

Με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου «Οι μύθοι περί ασφαλών φυτοφαρμάκων», του διεθνούς κύρους και πολύπειρου Αυστραλού βιοκαλλιεργητή Andre Leu, τ. προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας (IFOAM), από τον Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής – ΣΥΒΑΑ, καθώς και την πολυήμερη επίσκεψη του συγγραφέα στην χώρα μας, διοργανώνεται Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, στις 12.00, σε αίθουσα του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα, για την πληρέστερη γνωριμία με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και το ευρύ κοινό.

Για το συγκεκριμένο βιβλίο, που εστιάζει – αποδομώντας τους – σε βασικούς μύθους που συντηρούν οι βιομηχανίες φυτοφαρμάκων, όπως, το ότι τα φυτοφάρμακα είναι εξονυχιστικά ελεγμένα, τα υπολείμματα τους είναι δήθεν ασφαλή σε μικρές ποσότητες, διασπώνται, ελέγχονται από αξιόπιστες αρχές και πως είναι απαραίτητα για την καλλιέργεια, θα μιλήσει ο ίδιος ο συγγραφέας και στελέχη του ΣΥΒΑΑ.

Επισημαίνεται πως το πρόγραμμα των επισκέψεων του Andre Leu στην Ελλάδα ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου με βιβλιοπαρουσίαση – συζήτηση που διοργάνωσε η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, στο Grand Hotel Palace, όπου είχε την πρώτη ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις του πολυπληθούς κοινού και των δημοσιογράφων.

Την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, ο συγγραφέας βρέθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης όπου διοργανώθηκε αντίστοιχη εκδήλωση από την Ομάδα Βιοκαλλιεργητών Κρήτης, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στην οδό Ανδρόγεω 2.

Ακολούθως, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, θα βρεθεί στον Πύργο Ηλείας όπου θα συμμετάσχει σε συνέντευξη τύπου που διοργανώνεται από την Ένωση Βιοκαλλιεργητών Ηλείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου στο Δημαρχείο και ώρα 13:00.

Οι επισκέψεις του Andre Leu στην χώρα μας ολοκληρώνονται την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στην Αθήνα, όπου στο συνεδριακό αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιερά οδός 75) από τις 11.00 το πρωί θα συμμετάσχει σε εκδήλωση αναλυτικής παρουσίασης του βιβλίου και του συνολικότερου έργου του ενώπιον εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, των παραγωγών και των καταναλωτών βιολογικών προϊόντων, αλλά και του ευρύτερου κοινού. Η συγκεκριμένη εκδήλωση οργανώνεται από τον Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής που είχε και την πρωτοβουλία της έκδοσης του εν λόγω βιβλίου.

Για συμμετοχή στην Συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου θα πρέπει να προσέλθετε στην μικρή αίθουσα τύπου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα) του 3ου ορόφου.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις:

Για την εκδήλωση της Θεσσαλονίκης: Ανδροκλής Γιάτσογλου 6943834921

Για την εκδήλωση του Ηρακλείου: Βαγγέλης Χουρδάκης 6978293326

Για την εκδήλωση του Πύργου: Ανδρέας Βαρώτσος 6976927187

Για την εκδήλωση της Αθήνας: Στέφανος Παπαπολυμέρου, υπεύθυνος Τύπου, 6995110941, stefanospapapolymerou@gmail.com , sybaa2002press@gmail.com

Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής

www.bioagores.gr

Τηλ: 210-3615490

E-mail: sybaa2002@gmail.com

 

Posted on 21/01/2020 in Δελτία Τύπου, Δράσεις

Share the Story

Back to Top