To Πράσινο και Μωβ σε περιοδείες: Πάτρα, Κέρκυρα, Λακωνία

Στην Πάτρα θα βρίσκεται το «ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ». την Παρασκευή 21 Απριλίου.

Συνέντευξη Τύπου και συναντήσεις με φορείς

Μέρα γνωριμίας και διαλόγου με φορείς και πολίτες της Πάτρας θα είναι  για το νέο πολιτικό συμμαχικό σχήμα ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ  η Παρασκευή 21 Απριλίου.

Οι  συνεπικεφαλής Βασιλική Γραμματικογιάννη και Δομήνικος Χρυσίδης θα ηγηθούν του κλιμακίου του συμμαχικού ψηφοδελτίου και μαζί με τοπικούς υποψηφίους και στελέχη θα επισκεφθούν φορείς, δημοσιογραφικά γραφεία, συλλογικότητες και βιοτόπους της περιοχής μας.

Στο κλιμάκιο του ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΩΒ θα συμμετέχουν ακόμη οι τοπικοί υποψήφιοι Βασιλική Λεβεντάκου, Ανδρέας Κοσμάτος και Χάρης Κοντογιαννάτος. Επίσης, ο Νίκος Χρυσόγελος, πρώην ευρωβουλευτής των Πράσινων/ EFA, ο  Ηλίας Παπαθεοδώρου, πρώην εκπρόσωπος στο Ευρ. Πράσινο Κόμμα και ο Νικόλας Φουρναράκης, συμπρόεδρος του κόμματος Βολτ.

Οι συνεπικεφαλής και οι τοπικοί υποψήφιοι θα δώσουν συνέντευξη τύπου στις 12.30 στον Κήπο του βιβλιοπωλείου ΠΟΛΥΕΔΡΟ, Κανακάρη 147.

To συμμαχικό ψηφοδέλτιο ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ συνενώνει δυνάμεις που περιλαμβάνουν ακτιβιστές, άνθρώπους της κοινωνίας των πολιτών, στελέχη που ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, κοινωνικές και πολιτικές, συναντώνται σε μια συμμαχία επτά πολιτικών δυνάμεων: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Πράσινοι-Αλληλεγγύη, Πειρατές, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας και Κύκλος – Οικοφεμινιστικό Quίνημα». Φιλοδοξεί «να προσθέσει χρώμα στην ελληνική Βουλή, να αλλάξει τόσο τον τρόπο που ασκείται η πολιτική όσο και τις πολιτικές επιλογές, αλλά και τους πολιτικούς συσχετισμούς. Ήρθε, πιστεύουμε, πλέον η ώρα της αλήθειας, της ενίσχυσης της δημοκρατίας, της διαφάνειας, του κράτους δικαίου, των πράσινων πολιτικών, της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, της δικαιοσύνης, της ανατροπής με ευοίωνη ευρωπαϊκή πλεύση. Είναι η ώρα να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στα έδρανα της Βουλής με έργα και πράξεις από τη συμμαχία Πράσινο & Μωβ».

Στα ψηφοδέλτια του κόμματος Πράσινο & Μωβ συμμετέχουν «τόσο παλιότερα όσο και πολλά νέα στελέχη του οικολογικού-πράσινου, φιλοευρωπαϊκού και φιλοζωικού χώρου που σήμερα αποτελούν την Ομάδα των Πράσινων / EFA στο Ευρωκοινοβούλιο. Συμμετέχουν:

  • δύο πρώην ευρωβουλευτές, οι Μιχάλης Τρεμόπουλος και Νίκος Χρυσόγελος,
  • o πρώην δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.
  • Πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης που έχουν ιδρύσει το δίκτυο 72 πράσινων αυτοδιοικητικών.
  • Ενεργοί πολίτες σε θέματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων, προστασίας του ανθρώπου, της φύσης και των ζώων.
  • Πανεπιστημιακοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στην Αχαΐα υποψήφιοι είναι οι Λεβεντάκου Βασιλική, Ph.D, M.Sc. οικονομολόγος, στατιστικός, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Κοσμάτος Ανδρέας, ιδιωτικός εκπαιδευτικός, Κοντογιαννάτος Χάρης, ιατρικός επισκέπτης, συνδικαλιστής, Τσιμαλής Ιωάννης, στατιστικός.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ για τους Υπευθύνους ρεπορτάζ:

Στη Συνέντευξη Τύπου είναι προσκεκλημένοι και παρακαλούνται να παραστούν οι εκπρόσωποι όλων των τοπικών ΜΜΕ.

Οι συνεπικεφαλής και οι υποψήφιοι του Πράσινο & Μωβ θα είναι στη διάθεση των δημοσιογραφων στις 12.30 στον κήπο του ΠΟΛΥΕΔΡΟΥ, Κανακάρη 147.

———————-
Εκπρόσωποι τύπου:

Μάνος Αυγερινός, emmanouil.avgerinos@volteuropa.org, +306946507104

Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου, annitatriantafyllopoulou@gmail.com, +306955616816

WEBSITE https://prasinomov.gr/

FACEBOOK https://www.facebook.com/PrasinoMov

TWITTER https://twitter.com/PrasinoMov

INSTAGRAM https://www.instagram.com/prasinomov.gr 

YOUTUBE https://www.youtube.com/@PrasinoMov 

Για συνεννόηση στην Πάτρα: Γιώργος Κανέλλης 6972902750

 

Το Πράσινο & Μωβ στο νησί των Φαιάκων

Στο νησί των Φαιάκων πραγματοποίησαν τριήμερη περιοδεία ο Δομήνικος Χρυσίδης, Συνεπικεφαλής του Πράσινο & Μωβ και η Όλγα Στεφανή Συντονίστρια της Συντονιστικής Επιτροπής της συμμαχίας και υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Με τους ανθρώπους της συμμαχίας μας

Η περιοδεία ξεκίνησε με συνάντηση με τον Κώστα Άνθη, υποψήφιο της συμμαχίας στην Κέρκυρα, καθώς και μέλη και φίλους των κομμάτων της συμμαχίας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας στην Κέρκυρα, θέματα μεταφορών, κινητικότητας και επιχειρηματικότητας στο νησιωτικό χώρο.

Με τους ενεργούς πολίτες και κινήματα

Η συμμαχία συναντήθηκε με ενεργούς πολίτες του νησιού για να συζητήσουν θέματα που απασχολούν το νησί. Χαρακτηριστική ήταν η συνάντηση με τον Θεόδωρο Βώρο, στατιστικό και γνωστό ενεργό πολίτη του νησιού σε θέματα ανακύκλωσης. Με τη συμβολή του ενεργοποιήθηκε ομάδα πολιτών για τη δημιουργία «Πράσινων Σημείων» τεσσάρων ρευμάτων ανακύκλωσης στην Κέρκυρα, για τη διαλογή στην πηγή. Επίσης εποικοδομητική ήταν η συνάντηση με τους ακτιβιστές για θέματα προστασίας των ζώων και της άγριας ζωής, Σπύρο Δαλιέτο και Αλέξανδρο Βρυώνη.

Ακολούθησε συνάντηση με μέλη του συλλόγου SAVE ERIMITIS όπου συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν προστατευόμενες περιοχές, όπως ο Ερημίτης, η Αντιόπη και η λίμνη Κορρισίων. Οι περιοχές κινδυνεύουν από αμέλεια, σχεδιαζόμενα έργα και «επενδύσεις» για ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων, που δεν συνάδουν με τη λογική των περιοχών Natura, προβλήματα που επιδεινώνονται  λόγω και της έλλειψης χωροταξικού σχεδιασμού.

Με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη, στην οποία συζητήθηκαν οι πολυεπίπεδες προκλήσεις για τους νησιωτικούς Δήμους: όπως θέματα που αφορούν στο νερό, τη στέγαση και την πρόνοια, την ανακύκλωση και διαχείριση μπαζών. Για όλα αυτά χρειάζεται τοπική αυτοδιοίκηση ενεργή, σε συνεχή διάλογο με τους πολίτες, αλλά και εθνικά και περιφερειακά σχέδια που θα ακολουθούν οι Δήμοι, έτσι ώστε η καλή πρακτική να γίνει κανόνας.

Ακολούθησε ξενάγηση από την Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας Σπυριδούλα Κόκκαλη σε μια από τις 174 γωνίες ανακύκλωσης. Σε συνεργασία με τους δημότες, ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας κατάφερε να φτάσει το ποσοστό ανακύκλωσης από το 0% στο 14% των απορριμμάτων μέσα σε τρεισήμισι χρόνια. Αρκετά μακριά από τους ευρωπαϊκούς στόχους ακόμη, ωστόσο, έχουν καταφέρει αυτό που θεωρείτο κάποτε ακατόρθωτο: χάρη σε ένα ολιστικό σχέδιο, το οποίο επεξεργάστηκαν ειδικοί, που πήρε χρόνο και ενέργεια για να στηθεί, να πείσει με διάλογο με τους πολίτες, να αποδειχθεί αξιόπιστο, να αποδώσει. Δείτε το κοινό μήνυμα της Αντιδημάρχου και των εκπροσώπων του Πράσινο & Μωβ.

Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση με την Δήμαρχο Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, με την οποία η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα ύδρευσης και λειτουργίας της ΔΕΥΑΚ, ενώ έγινε αναφορά στο πεπαλαιωμένο δίκτυο και στα προβλήματα ύδρευσης οικισμών εκτός πόλης, στο χωροταξικό και σε θέματα τουρισμού. Ο Συνεπικεφαλής του Πράσινο & Μωβ Δομήνικος Χρυσίδης τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια ολιστική στρατηγική βιώσιμου τουρισμού, με παράλληλα περιφερειακά και τοπικά πλάνα που θα επικεντρωθούν τόσο στις ανάγκες του τουρίστα του «σήμερα», όσο και στις ανάγκες του τουρίστα του «αύριο».

Με τους ανθρώπους του πολιτισμού μας

Η περιοδεία συνέχισε με περιήγηση από μέλη της Συμμαχίας στα μουσεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, όπου έγιναν και συζητήσεις με υπαλλήλους των μουσείων για την συνεισφορά της Κέρκυρας στην Ελληνική πολιτισμική και πολιτιστική ζωή, αλλά και τη βιωσιμότητα των πολιτισμικών μονάδων του νησιού. Δείτε το μήνυμα του Συνεπικεφαλής από το Μουσείο του Καποδίστρια, το μοναδικό μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Συνεπικεφαλής Δομήνικου Χρυσίδη στην εκπομπή Μαζί το Μεσημέρι της Ανδριάνας Βλάχου στο Corfu Channel.

 

Posted on 19/04/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top