Οι χρυσαυγίτες, με αφορμή το θάνατο του Παττακού, επιβεβαιώνουν ότι πρότυπό τους είναι οι πραξικοπηματίες

Πέθανε ο Στ. Παττακός, ένας από τους πραξικοπηματίες-χουντικούς, σε ηλικία 104 ετών. Υπήρξε από τους στυγνότερους της όλης “χουντο-παρέας” και όταν ρωτήθηκε για τα βασανιστήρια που γίνανε στον Μουστακλή είπε “καλά του κάναμε”.  Δεν μετάνιωσε ποτέ για τον πόνο που προκάλεσε, ενώ συνέχισε να συνεργάζεται με ακροδεξιούς σε όλο το βίο του.

Οι φιλοχουντικοί και χρυσαυγίτες άρχισαν τα μηνύματα “για τον στρατηγό” αποδεικνύοντας ποια είναι τα «πρότυπά» τους. Ξεχνούν, βέβαια, ότι έχασε το αξίωμά του αφού συμμετείχε σε πραξικόπημα και προκάλεσε τόσα προβλήματα στη χώρα. Σε μια από τις πιο σημαντικές σε διεθνές επίπεδο δίκες κρίθηκε ένοχος στάσης και εσχάτης προδοσίας για τη συμμετοχή του στο πραξικόπημα και καταδικάστηκε σε θάνατο, ποινή που αργότερα μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. Αποφυλακίστηκε το 1990 με αιτιολογία “σοβαρά προβλήματα υγείας”.

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ διαβεβαιώνουμε ότι μπορεί οι χρυσαυγίτες να “ονειρεύονται” ξανά χούντες και πραξικοπήματα, επεμβάσεις του στρατού, βασανιστήρια κι εκτελέσεις “αντιπάλων”, στα πρότυπα των ινδαλμάτων τους (χουντικούς και ναζί), αλλά οι εγκληματίες δεν θα έχουν την ευκαιρία να ξανακάνουν τα ίδια. Καλούμε κάθε σοβαρό άνθρωπο να μην ξεχνάει ότι οι χουντικοί έβαλαν την “δημοκρατία στο γύψο” και προκάλεσαν μεγάλη καταστροφή στην Ελλάδα. Είναι αυτοί, οι δήθεν “έλληνες πατριώτες”, που άνοιξαν την πόρτα στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο και στην διχοτόμηση του νησιού, στην διαφθορά με τα θαλασσοδάνεια και στην εξόντωση / βασανισμό Ελλήνων από Έλληνες. ΔΕΝ πρόκειται, λοιπόν, να επιτρέψουμε να ξαναζήσει η χώρα μια τέτοια καταστροφή.

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ διαφωνούμε, όμως, με όσους/ες στην προσπάθειά τους να απαξιώσουν τον χουντικό πραξικοπηματία χρησιμοποιούν υβριστικές εκφράσεις, του τύπου «θα κατουρήσουμε στον τάφο του». Τέτοιες πρακτικές το μόνο που κάνουν είναι να φέρνουν νερό στο μύλο των ακροδεξιών και των φασιστών.

Εμείς υποστηρίζουμε έμπρακτα μια κουλτούρα και μια στάση ζωής – συμπεριφοράς που αναδεικνύει και σέβεται τα δικαιώματα και τη ζωή και διαφοροποιείται σαφώς από το ύφος και το ήθος της ακροδεξιάς, των χρυσαυγιτών, των ακροδεξιών ή κάθε άλλου φανατικού. Αυτό είναι που μπορεί να “μαράνει” την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή.

Posted on 10/10/2016 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top