Στην Πάτρα το «ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ» την Παρασκευή 21 Απριλίου

Στην Πάτρα το «ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ»

την Παρασκευή 21 Απριλίου

Συνέντευξη Τύπου και συναντήσεις με φορείς

Μέρα γνωριμίας και διαλόγου με φορείς και πολίτες της Πάτρας θα είναι  για το νέο πολιτικό συμμαχικό σχήμα ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ  η Παρασκευή 21 Απριλίου.

Οι  συνεπικεφαλής Βασιλική Γραμματικογιάννη και Δομήνικος Χρυσίδης θα ηγηθούν του κλιμακίου του συμμαχικού ψηφοδελτίου και μαζί με τοπικούς υποψηφίους και στελέχη θα επισκεφθούν φορείς, δημοσιογραφικά γραφεία, συλλογικότητες και βιοτόπους της περιοχής μας.

Στο κλιμάκιο του ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΩΒ θα συμμετέχουν ακόμη οι τοπικοί υποψήφιοι Βασιλική Λεβεντάκου, Ανδρέας Κοσμάτος και Χάρης Κοντογιαννάτος. Επίσης ο Νίκος Χρυσόγελος, πρώην πράσινος ευρωβουλευτής των Πράσινων / ΕFA και ο  Ηλίας Παπαθεοδώρου, πρώην εκπρόσωπος στο Ευρ. Πράσινο Κόμμα.

Οι συνεπικεφαλής και οι τοπικοί υποψήφιοι θα δώσουν συνέντευξη τύπου στις 12.30 στον Κήπο του βιβλιοπωλείου ΠΟΛΥΕΔΡΟ, Κανακάρη 147.

To συμμαχικό ψηφοδέλτιο ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ συνενώνει δυνάμεις που περιλαμβάνουν ακτιβιστές, άνθρώπους της κοινωνίας των πολιτών, στελέχη που ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, κοινωνικές και πολιτικές, συναντώνται σε μια συμμαχία επτά πολιτικών δυνάμεων: Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Πράσινοι-Αλληλεγγύη, Πειρατές, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας και Κύκλος – Οικοφεμινιστικό Quίνημα». Φιλοδοξεί «να προσθέσει χρώμα στην ελληνική Βουλή, να αλλάξει τόσο τον τρόπο που ασκείται η πολιτική όσο και τις πολιτικές επιλογές, αλλά και τους πολιτικούς συσχετισμούς. Ήρθε, πιστεύουμε, πλέον η ώρα της αλήθειας, της ενίσχυσης της δημοκρατίας, της διαφάνειας, του κράτους δικαίου, των πράσινων πολιτικών, της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, της δικαιοσύνης, της ανατροπής με ευοίωνη ευρωπαϊκή πλεύση. Είναι η ώρα να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στα έδρανα της Βουλής με έργα και πράξεις από τη συμμαχία Πράσινο & Μωβ».

 Στα ψηφοδέλτια του κόμματος Πράσινο & Μωβ συμμετέχουν «τόσο παλιότερα όσο και πολλά νέα στελέχη του οικολογικού-πράσινου, φιλοευρωπαϊκού και φιλοζωικού χώρου που σήμερα αποτελούν την Ομάδα των Πράσινων / EFA στο Ευρωκοινοβούλιο. Συμμετέχουν: δύο πρώην ευρωβουλευτές, οι Μιχάλης Τρεμόπουλος και Νίκος Χρυσόγελος. Ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης. Πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης που έχουν ιδρύσει το δίκτυο 72 πράσινων αυτοδιοικητικών. Ενεργοί πολίτες σε θέματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων, προστασίας του ανθρώπου, της φύσης και των ζώων. Πανεπιστημιακοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στην Αχαΐα υποψήφιοι είναι οι Λεβεντάκου Βασιλική, Ph.D, M.Sc. οικονομολόγος, στατιστικός, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Κοσμάτος Ανδρέας, ιδιωτικός εκπαιδευτικός, Κοντογιαννάτος Χάρης, ιατρικός επισκέπτης, συνδικαλιστής, Τσιμαλής Ιωάννης, στατιστικός.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ για τους Υπευθύνους ρεπορτάζ:

Στη Συνέντευξη Τύπου είναι προσκεκλημένοι και παρακαλούνται να παραστούν οι εκπρόσωποι όλων των τοπικών ΜΜΕ.

Οι συνεπικεφαλής και οι υποψήφιοι του Πράσινο & Μωβ θα είναι στη διάθεση των δημοσιογραφων στις 12.30 στον κήπο του ΠΟΛΥΕΔΡΟΥ, Κανακάρη 147.

Φωτο από https://www.flickr.com/photos/bettsy1970/ – https://www.flickr.com/photos/bettsy1970/272546716/sizes/o/in/set-72157594331629035/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4201520

———————-
Εκπρόσωποι τύπου:

Μάνος Αυγερινός, emmanouil.avgerinos@volteuropa.org, +306946507104

Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου, annitatriantafyllopoulou@gmail.com, +306955616816

—————————————————————————————————————–

WEBSITE https://prasinomov.gr/

FACEBOOK https://www.facebook.com/PrasinoMov

TWITTER https://twitter.com/PrasinoMov

INSTAGRAM https://www.instagram.com/prasinomov.gr 

YOUTUBE https://www.youtube.com/@PrasinoMov 

 

Για συνεννόηση στην Πάτρα: Γιώργος Κανέλλης 6972902750

Posted on 20/04/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top