«Οικολογία – Αλληλεγγύη»: ενωτικό κάλεσμα για αλλαγή στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης βίωσε μία από τις χειρότερες διοικήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Η διοίκηση Ζέρβα απέρχεται με έναν εντυπωσιακό κατάλογο αποτυχιών.

Στη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση, στην αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στις συγκοινωνίες, στη δημοκρατία και τη συμμετοχή, στον πολιτισμό, στη στέγαση, στη μείωση των ανισοτήτων, στην εγκληματικότητα, στην κοινωνική βία, στη θέση των γυναικών, στα εργασιακά δικαιώματα, στην κοινωνική μέριμνα και αλληλεγγύη, στη φροντίδα για την παιδική ηλικία, στη σχολική στέγη, στην υγεία, στην προστασία του πράσινου, των ελεύθερων δημόσιων χώρων και των ιστορικών πολιτιστικών μνημείων, στην προστασία των αρχαιολογικών ευρημάτων που της προσδίδουν μια παγκόσμια μοναδικότητα, στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την ενεργειακή μετάβαση, στην αντιπλημμυρική προστασία, στο επίπεδο διαβίωσης των πολιτών, παντού το πρόσημο είναι αρνητικό.

Της Θεσσαλονίκης δεν της αξίζει μια τέτοια διοίκηση, που την οδηγεί πίσω στον μαρασμό και στον σκοταδισμό.

Με λύπη μας βλέπουμε έρευνες που δείχνουν πως οι περισσότεροι νέοι δεν βλέπουν καλές προοπτικές στο να μείνουν σε αυτή την πόλη και να φτιάξουν εδώ τη ζωή τους. Με άλλα λόγια, η παρούσα διοίκηση αποδείχθηκε ανθρωποδιωχτική!

Παρόλα αυτά, πιστεύουμε ότι η υπάρχουσα υποβάθμιση είναι αναστρέψιμη!

Χρειάζεται ριζική αλλαγή πλεύσης για να αναπνεύσει ξανά ελεύθερα η πόλη.

Για να γίνει αυτό, ωστόσο, χρειάζεται να συνεργαστούν οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης που έχουν παρόμοιες εκτιμήσεις και να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους. Ο κατακερματισμός, οι προσωποκεντρικές ή κομματοκεντρικές αντιλήψεις το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να μείνει στα ίδια η πόλη.

Με αυτό το σκεπτικό, η «Οικολογία – Αλληλεγγύη», μια παράταξη με ιστορία δεκαετιών, θα είναι παρούσα και στις προσεχείς εκλογές, συνεισφέροντας στην άνοδο του επιπέδου του πολιτικού διαλόγου και τον οικολογικό μετασχηματισμό, που τόσο έχει ανάγκη η πόλη μας.

Η «Οικολογία – Αλληλεγγύη», που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια με τη συμμετοχή της στα Συμβούλια όλων των βαθμών Αυτοδιοίκησης τον χρήσιμο, εποικοδομητικό, εμπλουτιστικό και αξιόπιστο ρόλο της, καλεί τις δυνάμεις με τις οποίες συντονίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις συγγενικές πρωτοβουλίες που εξέφρασαν ήδη το ενδιαφέρον τους να διεκδικήσουν τον Δήμο, να καταβάλουν κάθε προσπάθεια κοινής καθόδου, ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες διεκδίκησης της διοίκησης του Δήμου.

Για να μην καταδικάσουμε την πόλη σε άλλα τόσα χρόνια υποβάθμισης!

Posted on 30/05/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top