Η τρομοκρατία δεν θα νικήσει. Στο σκοτάδι απαντάμε με φως

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ συμπαραστεκόμαστε στους Βρετανούς πολίτες, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους των θυμάτων της νέας τρομοκρατικής επίθεσης.
Είμαστε πεισμένοι ότι η τρομοκρατία δεν θα καταφέρει να επιβάλει το φόβο και τον διχασμό. Στόχος των μισάνθρωπων τρομοκρατών όπως καταλαβαίνουμε είναι οι αξίες του δυτικού κόσμου: Δημοκρατία, ανεκτικότητα του διαφορετικού, συνειδητή πίστη στην ελευθερία και επιμονή στον ειρηνικό δρόμο. Οτιδήποτε βάζει ερωτηματικά, αμφιβολίες ή εμπόδια σε αυτές τις αρχές, αντικειμενικά παίζει το παιχνίδι τους και αναγκαστικά τους δίνει σημεία νίκης και επιβεβαίωσης των πρακτικών και της ιδεολογίας τους. Η απάντηση στο σκοτάδι είναι το φως.

Η συνεργασία με τις κοινότητες των κατοίκων τρίτων χωρών, των μεταναστών και προσφύγων, τις ηγεσίες των θρησκευτικών κοινοτήτων καθώς και η ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης όλων και της κοινωνικής συνοχής στις ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι η απάντηση στην προσπάθεια των φανατικών του ISIS. Δεν είναι τυχαίο που ο ISIS προσπαθεί να διχάσει χτυπώντας κυρίως στα κέντρα πολιτισμού και διασκέδασης στην Ευρώπη (Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία κα) αλλά και σε χώρους συνάθροισης πολιτών σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο ISIS και οι τρομοκράτες ΔΕΝ σκοτώνουν μόνο χριστιανούς ή δυτικούς. Τα περισσότερα θύματά τους είναι κυρίως εκτός Ευρώπης και πολίτες κάθε θρησκεύματος, όπως δείχνουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ, Β. Αφρική, κα
Στην ίδια την Ευρώπη τα θύματα των τρομοκρατών δεν έχουν “θρησκευτική” ή εθνική ταυτότητα, αφού ανάμεσά τους είναι χριστιανοί, μουσουλμάνοι, ινδουϊστές, βουδιστές ή μη θρησκευόμενοι, Ευρωπαίοι, Αμερικάνοι, Ασιάτες ή Αφρικανοί πολίτες.
Απλοϊκές “αναλύσεις” ότι “όλοι οι τρομοκράτες είναι ισλαμιστές” στρώνουν τον δρόμο σε ξενοφοβικές και διχαστικές πρακτικές χωρίς να βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία – οι Χρυσαυγίτες, οι Ούγγροι και οι Γερμανοί ακροδεξιοί, ο Νορβηγός Μπρέβιακ δεν είναι φυσικά ισλαμιστές. Τα περισσότερα θύματα τρομοκρατίας στις ΗΠΑ δεν έχουν σκοτωθεί από ισλαμιστές αλλά κυρίως από ακροδεξιούς.
Σε αντίθεση με ότι ψευδώς διαδίδουν οι φανατικοί ακροδεξιοί και ξενόφοβοι, τύπου “Χρυσής Αυγής” και UKIP, στις χώρες που έχουν πληγεί από τρομοκράτες, οι μουσουλμανικές κοινότητες (πχ στην Βρετανία και Γαλλία) έχουν καταδικάσει ρητά και έμπρακτα την τρομοκρατία και έχουν συχνά συνεργαστεί με τις αρχές για να συλληφθούν οι δράστες και τα κυκλώματα στήριξής τους.
Το ότι οι τρομοκράτες επικαλούνται τη θρησκεία, δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι που ασπάζονται την συγκεκριμένη θρησκεία υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Για παράδειγμα, όλες οι διοικήσεις των τζαμιών του Λονδίνου έχουν εκδώσει ανακοινώσεις καταδίκης των τρομοκρατικών επιθέσεων. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Δήμαρχος του Λονδίνου είναι μουσουλμάνος, που πρωτοστατεί στη συνεργασία και στην ειρηνική συνύπαρξη

Posted on 05/06/2017 in Δελτία Τύπου, Θέσεις

Share the Story

Back to Top