ΠΡΑΣΙΝΟΙ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η φύση χρειάζεται την υποστήριξή μας για να ανακάμψει

Δηλώστε την αγάπη σας για τη φύση.

Η φύση είναι μαγεία. Βρισκόμαστε στη φύση για να αναπνεύσουμε, να χαλαρώσουμε και να βρούμε τον εαυτό μας. Επιπλέον, είμαστε μέρος της.

Η φύση είναι το θεμέλιο της οικονομίας μας, της τροφής μας και της ίδιας της ύπαρξής μας.

Αλλά η φύση μας είναι σε κακή κατάσταση. Τα οικοσυστήματα αποδυναμώνονται από την κλιματική αλλαγή και από τις καταστροφικές οικονομικές δραστηριότητες.

Αν αγαπάμε τη φύση, πρέπει να τη φροντίζουμε. Ευτυχώς, η φύση έχει μια απίστευτη ικανότητα να αναγεννιέται. Για να θεραπεύσει τον εαυτό της, χρειάζεται την ενεργό υποστήριξή μας. Ας επαναφέρουμε τη φύση σε καλή κατάσταση.

Τον περασμένο Ιούλιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός με την υποστήριξη του νόμου για την αποκατάσταση της φύσης. Μια σκληρή μάχη που κερδίσαμε χάρη στην αμέριστη υποστήριξη των φυσιολατρών και των υπεύθυνων πολιτών σε όλη την Ευρώπη.

Ας μην ξεχνάμε, όμως. Η φύση είναι σε κακή κατάσταση. Για να θεραπεύσει τον εαυτό της, χρειάζεται την ενεργή υποστήριξή μας.

WE 💚 NATURE

Οι Πράσινοι μαζί με άλλες δυνάμεις από τα διάφορες πολιτικές ομάδες – παρά τη σφοδρή αντίθεση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των ακροδεξιών – πέτυχαν τον Ιούλιο μια μεγάλη νίκη στο Ευρωκοινοβούλιο με την υπερψήφιση από την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών – έστω και κάπως αποδυναμωμένου – του νόμου για την αποκατάσταση της φύσης. 

Αυτές τις μέρες διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις με τα κράτη μέλη της ΕΕ για το τελικό κείμενο του νόμου. Μετά από αυτό, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχουν τελική ψηφοφορία επ’ αυτού.

Η φύση χρειάζεται όλη την υποστήριξη που μπορεί να λάβει από εμάς, γιατί υπάρχουν ακόμα δυνάμεις που προσπαθούν να μας εμποδίσουν να αποκαταστήσουμε τη φύση.

Πρέπει να δείξουμε την αγάπη μας για τη φύση. Πρέπει να δείξουμε ότι η θεραπεία της φύσης μας δεν μπορεί να περιμένει.

Γι’ αυτό οι Πράσινοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημιούργησαν μια σελίδα όπου μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος/η να μοιραστεί μερικά ωραία γραφικά που δηλώνουν την αγάπη για τη φύση.

Μπορεί επίσης να δημιουργήσετε το δικό σας Canva template . Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας δείξουμε ότι όλοι μαζί παλεύουμε για τη φύση.

Θερμούς χαιρετισμούς,

Jutta Paulus
Πράσινοι/EFA επικεφαλής στη διαπραγμάτευση για το Νόμο για την Αποκατάσταση της Φύσης

Posted on 10/11/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top