Μερικές πράσινες υποψηφιότητες – 2015

GkoliomytiΓΚΟΛΙΟΜΥΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – B’ Αθηνών
Γεννήθηκα στα Ιωάννινα και μεγάλωσα στα Δολιανά Πωγωνίου Ιωαννίνων, κυριολεκτικά μέσα στη φύση. Έχω δυο γιους, το Νίκο 14 ετών και τον Οδυσσέα 9 ετών.
Είμαι λογίστρια και έχω εργαστεί σε βιομηχανικές και εμπορικές επιχειρήσεις. Δραστηριοποιούμαι σε περιβαλλοντικές οργανώσεις από το 1989, αλλά και σε άλλες συλλογικότητες με πολιτιστική, αθλητική και κοινωνική δράση. Είμαι εθελόντρια της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας από το 1995. Έχω γράψει άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά με περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και κοινωνικό ενδιαφέρον.
Παράλληλα δραστηριοποιούμαι στους Συλλόγους και στην Ένωση Γονέων στα σχολεία των παιδιών μου για το άνοιγμα του σχολείου στην κοινότητα και σε εκπαιδευτικά θέματα με αιχμή στη διαφορετικότητα και την ένταξη στην κοινότητα. Γιατί η ακαδημαϊκή μόρφωση δε φτάνει, η ανθρωπιστική-περιβαλλοντική παιδεία είναι κοινωνική ανάγκη. Η συνύπαρξη και η συνεργασία είναι το ζητούμενο στη σύγχρονη Ευρώπη των λαών και των πολιτισμών. Γιατί η πολιτική αλλαγή ξεκινάει από την παιδεία.
Η επαφή μου με την ιδεολογία και τη δράση των ΠΡΑΣΙΝΩΝ απάντησε στην ανάγκη μου για το χτίσιμο ενός πιο πράσινου και ανθρώπινου κόσμου.
 
 
ZiakouΖΙΑΚΟΥ ΕΛΕΑΝΑ – Α’ Αθηνών
Είναι απόφοιτη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Τιράνων και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (LLM) στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας από το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Leuven (Βέλγιο). Ήταν υποψήφια για τις Ευρωεκλογές 2014 με το κόμμα Πράσινη Αλληλεγγύη. Έχει απασχοληθεί ως ασκούμενη (Blue Book) στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην ομάδα ΜIΜΕ, με θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας, επιχειρήσεων και εσωτερικής αγοράς. Έχει εργασθεί, επίσης, ως ασκούμενη στο Υπουργείο Εξωτερικών, Α3 Διεύθυνση Χωρών Νότια – Ανατολικής Ευρώπης, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε θέματα διεύρυνσης των Δυτικών Βαλκανίων και της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων. Απασχολήθηκε ως Παρατηρήτρια Βραχείας Παραμονής (STO) στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη. Είναι μέλος του Ελληνικού Πολιτιστικού Συνδέσμου Βρυξελλών “Κύκλος” και έχει ενεργή συμμετοχή σε θέματα πολιτιστικού και διαπολιτισμικού ενδιαφέροντος. Ασχολείται επίσης με τη μετάφραση λογοτεχνικών έργων και προσεχως θα εκδοθεί στην αλβανική γλώσσα το βίβλιο “Πεθαίνω σαν Χώρα” του Δημήτρη Δημητριάδη.
 
 
DaskalakiΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ – Β’ Αθηνών
Γεννήθηκα στην Αθήνα, όπου και έκανα τις βασικές μου σπουδές. Πτυχίο κοινωνιολογίας από Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου του Salerno της Ιταλίας. Yποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα μουσικών σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Διπλωματούχος ξεναγός. Χειρίζομαι πέντε ξένες γλώσσες (ιταλικά, αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά και γαλλικά). Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκα επίσης με τη μουσική. Σπούδασα πιάνο και φωνητική μουσική. Εμφανίστηκα σε θέατρα, φεστιβάλ και μουσικές σκηνές, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Εμφανίστηκα σε πολλές παραγωγές της τηλεόρασης, αλλά και στο θέατρο, ενώ παρουσίασα εκπομπή στο κρατικό ραδιόφωνο με τίτλο «Συνδικάτο Ονείρων» το 1994-95. Από πολύ νωρίς επίσης στη ζωή μου ξεκίνησε η σχέση μου με την πολιτική αλλά είδα τον κόσμο με άλλα μάτια και σαν γυναίκα και σαν καλλιτέχνης, κυρίως δε σαν πολιτική οντότητα, που όφειλε να επεξεργαστεί ένα ηθικό σύστημα συνύπαρξης σε έναν κόσμο που μεταβαλλόταν συνεχώς, υποκαθιστώντας τη ζωή με το θέαμα.
 
 
KavourasΚΑΒΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Β’ Αθηνών
Γεννήθηκε το 1979 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Αποφοίτησε από το Αβερώφειο Γυμνάσιο – Λύκειο Αλεξανδρείας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αραβική Ακαδημία Επιστημών, Τεχνολογίας και Θαλάσσιων Μεταφορών, στο τμήμα της Διοίκησης Ναυτιλιακών Μεταφορών. Παρακολούθησε Ανεξάρτητα Σεμινάρια Αναπτυξιακών Σπουδών στο Λονδίνο.
Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ανάπτυξη με Εμπειρία Εργασίας (Middlesex University). Το 2010 παρακολούθησε το διαδικτυακό σεμινάριο για την Σύγχρονη Ηγεσία, τον Πολιτισμό και την Διαφορετικότητα στο Πανεπιστήμιο της Κόστα Ρίκα, και το 2011 σεμινάρια για την Κουλτούρα της Ειρήνης στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.
Παράλληλα με της σπουδές του αποτελούσε ενεργό μέλος της Νεολαίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και συμμετείχε εθελοντικά σε Περιβαλλοντικές Ομάδες (Friends of the Environment Association Alexandria, Mεσόγειος SOS, Sustainable Development Association) και Κινήσεις Νεολαίας (Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, YMCA), ως διοργανωτής και συντονιστής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Αίγυπτο.
Στα πλαίσια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ασχολήθηκε με αναπτυξιακά και πολιτιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και με προγράμματα για την αναπτυξιακή βοήθεια αναπτυσσόμενων χωρών. Εργάζεται στη Διεύθυνση Προγραμμάτων του Ιδρύματος Ευρω-Μεσογειακής Συνεργασίας για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο “Anna Lindh” (Anna Lindh Foundation for the Dialogue Between Cultures). Παράλληλα αποτελεί ιδρυτικό στέλεχος του Αιγυπτιακού Ιδρύματος για τη Νεολαία και την Ανάπτυξη που δραστηριοποιείται στους τομείς του Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Πολιτισμού.
Με την έναρξη της Αραβικής Άνοιξης συμμετείχε ενεργά σε ομάδες που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στην Αίγυπτο και διαδήλωναν στην «Ταχρίρ» της Αλεξάνδρειας για εκλογές, βασικά δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες.
 
 
Chrysogelos1ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ ΝΙΚΟΣ – Β’ Αθηνών
Ευρωβουλευτής των Πράσινων, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων (ENVI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σκιώδης εισηγητής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για θέματα κοινωνικής συνοχής, περιφερειακής ανάπτυξης, περιβάλλοντος για τους Πράσινους στο Ευρωκοινοβούλιο. Επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στις εθνικές εκλογές του 2009, συντονιστής της καμπάνιας στις ευρωεκλογές του 2009. Εκλεγμένος με τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ Περιφερειακός Σύμβουλος και Γραμματέας του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου. Εκπρόσωπος για μερικά χρόνια των Οικολόγων Πρασίνων στο συμβούλιο των Ευρωπαίων Πράσινων.
Χημικός – περιβαλλοντολόγος. Δραστήριος, εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες, σε θέματα προστασίας και διαχείρισης του περιβάλλοντος, βιωσιμότητας, πράσινης πολιτικής, περιφερειακής ανάπτυξης, διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών, με σημαντική εμπειρία σε θέματα εκπαίδευσης για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και Ευρω-Μεσογειακό επίπεδο. Τον Σεπτέμβριο 2010 του απονεμήθηκε από το Ευρω-Μεσογειακό Ίδρυμα για τον Διάλογο των Πολιτισμών, Anna Lindh Foundation, έπαινος (Honourable Mention) για την «υψηλού επιπέδου δουλειά του για τον διαπολιτισμικό διάλογο και την οικολογική βιωσιμότητα στη Μεσόγειο».
Ιδρυτικό μέλος μερικών από τις πιο σημαντικές περιβαλλοντικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες στην Ελλάδα. Δραστηριοποιείται ενεργά εδώ και 3 τουλάχιστον δεκαετίες μέσα από τον εθελοντισμό, προγράμματα, δράσεις ευαισθητοποίησης, συνεργασίες με φορείς και Δήμους, για ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τις τοπικές κοινωνίες, για την προώθηση της κοινωνικής κι αλληλέγγυας οικονομίας.
Συμμετείχε στην προώθηση της ανακύκλωσης στην Ελλάδα μέσα από περιβαλλοντικές δράσεις (1990-2010), στη σύνταξη του σχετικού νόμου για την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων (1995-1998), υποστήριξε πρωτοβουλίες πολιτών και δήμων σχετικά με την οργάνωση προγραμμάτων ανακύκλωσης. Συμμετείχε από το 2002-2009 στην Επιτροπή Παρακολούθησης Εναλλακτικής Διαχείρισης Απορριμμάτων (εκπρόσωπος των οικολογικών οργανώσεων). Ευαισθητοποίησε και ενημέρωσε δεκάδες χιλιάδες μαθητές και πολίτες μέσα από εκδηλώσεις, ομιλίες, πιλοτικές δράσεις, καμπάνιες ενημέρωσης, περιβαλλοντικές παρουσιάσεις σε σχολεία. Είναι εκπαιδευτής εκπαιδευτών και έχει διδάξει σε πολυάριθμα σεμινάρια για πτυχιούχους και ανέργους σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος (1992-2010).
 
 
NollasΝΟΛΛΑΣ ΚΑΜΙΛΟ – Ιωαννίνων
Ο Νόλλας (Αθανάσιος-) Καμίλο, γεννήθηκε το 1968 στο Παρίσι ενώ έλκει την καταγωγή του από ένα μικρό χωριό της Ηπείρου, τη Βωβούσα-Ιωαννίνων. Είναι φωτογράφος με διεθνή παρουσία και μέλος της Κίνησης Πολιτών για την προστασία του Αώου. Διοργανώνει το Φεστιβάλ Βωβούσας, το μοναδικό ορεινό φεστιβάλ για τις τέχνες και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Προσχώρησε στο κόμμα των Πρασίνων-Αλληλεγγύη από τη γέννησή του (Μάρτιος 2014) με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της πολιτικής οικολογίας στην Ελλάδα και να συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας της κοινωνίας.
 
 
 
 
 
LoisΛΟΗΣ ΝΙΚΟΣ – Κορινθίας
Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Κορίνθου από το 1995 και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου από το 2011 έως και τον Φεβρουάριο του 2014. Τώρα Δημοτικός Σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 1994 κι έχει εκλεγεί τρεις φορές Δημοτικός Σύμβουλος. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης του τέως Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Ενεργών Πολιτών Λουτρακίου και ήταν μέλος των Οικολόγων Πρασίνων. Έχει δύο τέκνα την Χριστίνα και τον Γιώργο.
 
 
 
 
TheodoropoulosΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – Λασιθίου
Διευθύνων Σύμβουλος στην Xenios Dias International Refugee Services, διεθνής κοινωνική ένωση, υπό αναγνώριση, με αντικείμενο τη συμβολή στην διεθνή προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κοινωνική ένταξη στην Ευρώπη.
Σύμβουλος για θέματα Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Μεταναστευτικού και Προσφυγικού Δικαίου.
Σπουδές:
1968 – 1973: Νομική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πτυχίο
1974 – 1977: Πανεπιστήμιο Νατάλης, Ντέρμπαν Νοτίου Αφρικής
1985 – 1990: Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Διδακτορικό
1990-1993: Trinity College, Humanities, Δουβλίνο, Δημοκρατία της Ιρλανδίας
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΚΤΟΣ ΟΗΕ (1973-1993)
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ (1973 – 2006), Δικηγόρος και νομικός σύμβουλος
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (Διεθνές Δίκαιο και Διεθνής Πολιτική, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Αφρικανικές Υποθέσεις)
Πανεπιστήμια Ιfe και Benin, στη Νιγηρία (1978 – Ιαν 1989)
Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κέρκυρα (1991 – 1993)
Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ρέθυμνο (1991 1993)
Πανεπιστήμιο Λουάντα, Αγκόλα (2008, visiting)
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ (ΟΗΕ)
1977 – 1978: Ερευνητής του UN Institute for Namibia, Ζάμπια (Λουζάκα) και έρευνα πεδίου στη Ναμίμπια (πρώην ΝΔ Αφρική)
ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ (United Nations High Commissioner for Refugees – UNHCR)
1993 – 2002: Κύριες Αποστολές σε Αθήνα; Σαραγιέβο (Βοσνία και Ερζεγοβίνη), Ισλαμαμπάντ (Πακιστάν)
2002 – 2012: Επικεφαλής Διεθνούς Προστασίας των Αποστολών της ΥΑ/ΟΗΕ στα Σκόπια (ΠΓΔΜ), Λουάντα (Αγκόλα)και Πρίστινα (Κόσοβο/Βελιγράδι, Σερβία)
 
 
EsmaouiΕΣΜΑΟΥΙ ΝΑΣΣΕΡ ΕΥΤΥΧΙΟΣ – Μαγνησίας
Γεννήθηκε το 1985 στον Βόλο. Οικονομολόγος, απόφοιτος Νομικών-Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Εκπρόσωπος της Ελληνικής Συμμετοχής στο Παγκόσμιο Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη.
Με σημαντική δουλειά και δράση, σε θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και προστασίας του περιβάλλοντος.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βόλου.
Σήμερα συνεχίζει σπουδές στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με κατεύθυνση τον Τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Ποινικό Δίκαιο.
 
 
 
 
ProvopoulosΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ – Φθιώτιδας
Ο Ηλίας Γ. Προβόπουλος γεννήθηκε στη Λαμία το 1958, μεγάλωσε στη Μεγάλη Κάψη Φθιώτιδας. Από το 1980 ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Εργάστηκε πολλά χρόνια με αυτή την ιδιότητα κυρίως στην Ελευθεροτυπία, σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με την έρευνα στην επαρχία και ιδιαίτερα της σχέσης ανθρώπου – φύσης καθώς και με σχετικά ζητήματα της επικαιρότητας.
Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά τόσο της Αθήνα όσο και της περιφέρειας και έχει εκδώσει μέχρι σήμερα βιβλία που έχουν ως θέμα την ελληνική ύπαιθρο και τους ανθρώπους της.
 
 
 
 
MponatakisΜΠΟΝΑΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ – Χανίων
Κατάγεται από την Κίσσαμο του νομού Χανίων από αγροτική οικογένεια.
Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.
Είναι καρδιολόγος ελεύθερος επαγγελματίας και εργάζεται στην Κίσσαμο.
Ασχολείται με την προληπτική ιατρική στον τομέα των καρδιαγγειακών νόσων.
Έχει συμμετάσχει στο φοιτητικό κίνημα 1973-1979 και στο κίνημα ειρήνης με στόχο την κατάργηση των πυρηνικών εξοπλισμών και την απομάκρυνση των ξένων στρατιωτικών βάσεων από την Κρήτη.
Συμμετέχει στο οικολογικό και στο αυτοδιοικητικό κίνημα.
Αγωνίζεται ενάντια στην ασυδοσία των πολυεθνικών και τα προνόμια των συντεχνιών.
Έχει πάρει πρωτοβουλίες για να σταματήσει η ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων και ταυτόχρονα συμμετέχει σε συλλογικές προσπάθειες για την επεξεργασία ενός προγράμματος με στόχο την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού και υγειονομικού συστήματος στην χώρα μας.
Ενδιαφέρεται για την ποίηση και την λογοτεχνία.
Τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής ενοποίησης με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος, την μη βία και την άμεση δημοκρατία.
 
 
KastrinakiΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ ΡΟΥΛΑ – Χανίων
Χανιώτισσα της παλιννόστησης. Πολύγλωσση. Aσχολείται με τον οικοτουρισμό στους πρόποδες του Ψηλορείτη.
Σπούδασε κοινωνιολογία στο Παρίσι και στη Φραγκφούρτη, και οικολογία στις κρητικές χαλέπες και θάλασσες. Επίσης φιλοσοφία της επιβίωσης σε κύκλους αυτοεξόριστων της χούντας. Κοινωνιολογία, γλωσσολογία, πολεοδομία σε Σορβόννη και E.P.H.E. Αγωνιστικότητα και διεθνισμό στην «Εργατική Βάση» της Σιτροέν και στο πολυεθνικό στέκι μεταναστών της Φραγκφούρτης “Gallous Zentrum”. Συλλογικότητα στα κοινόβια της Φραγκφούρτης και στην εφημερίδα «Ο ξένος». Δούλεψε σαν κοινωνιολόγος στo I.A.U.R.P. Παρίσι, σαν καθηγήτρια γλωσσών στην V.H.S. Γερμανία.
Μέλος της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων από το 1992 μέσα από καθημερινούς αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς και την κοινωνική δικαιοσύνη (Αποκορωνιότικα φαράγγια Γαυδοπούλα, Άγιοι Απόστολοι κ.λ.π) απέκτησε δεσμούς εμπιστοσύνης και ελπίδες για ριζικές αλλαγές στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου καθώς και φιλοδοξία για ουσιαστική αναβάθμιση της καθημερινής ζωής.
Είναι μητέρα δύο παιδιών.
Γράφει ποίηση: «Είπα να φύγω, στα ποτάμια η πιο όμορφη μοίρα μου.»
 
 
ΝΙΚΟΛΑΣ-ΣΤΕΦΑΝΟΥΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ – Κυκλάδων
Ο Νικόλας Στεφάνου γεννήθηκε στη Βηρυτό και κατάγεται από Ελληνική οικογένεια της Μικράς Ασίας που είχε μετοικίσει στην Μέση Ανατολή. Η μάνα του ήταν από την Άνδρο.
Φοίτησε σε γαλλόφωνα σχόλια του Λιβάνου και σπούδασε φιλοσοφία στο Γαλλικό πανεπιστήμιο της Βηρυτού.
Ανακάλυψε την Πάρο το 1976 η οποία έγινε από την πρώτη επίσκεψη σημείο αναφοράς στην ζωή του. Από το 1981 είναι εγκαταστημένος μόνιμα στην Πάρο.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
1974 Ecole Supérieure des Lettres : Deug de Philosophie (Βηρυτός Λιβάνου)
1971 International College of Beirut : Baccalauréat Français (Βηρυτό)
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:
1998-μέχρι στιγμής: συνιδρυτής και διαχειριστής της Parosweb.com, εταιρία που ασχολείται με το διαδικτυακό μάρκετινγκ και την ανάπτυξη εφαρμογών στον ιστό
1997-2001: ιδρυτής του πρώτου Internet Café (Wired Café) και WILAN των Κυκλάδων
1985-1997: ιδρυτής και διαχειριστής του Εστιατόριου Λεβάντης
1978-1981: συνιδρυτής εταιρίας παραγωγής ντοκιμαντέρ στο Κουβέιτ
1976-1978: εκπαιδευτικός στο International College of Beirut,
1974-1976: συνδιαχειριστείς στην οικογενειακή επιχείρηση στον Λίβανο
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ εμπειρία:
– υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ΚΕΠ-ΟΣΑ (2014)
– γραμματέας Περιφερειακής οργάνωσης Οικολόγων Πράσινων Νοτίου Αιγαίου (2012-2014)
– υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με τους Οικολόγους Πράσινους (2010)
– υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων Οικολόγων Πράσινους (05-2012 και 06-2012)
– μέλος ΔΣ τοπικής επιτροπής Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
– μέλος ΔΣ «Φίλων της Πάρου»
– πρόεδρος ΔΣ φιλοζωικής PAWS (2005-2010)
 
 
tsompanoglouΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ – Α’ Θεσσαλονίκης
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (12th Grade) στο G. Washington H.S., Ohio, Η.Π.Α. Σπούδασε στα Παν/μια του Καναδά: McMaster (Β.Α & Μ.Α. Πολιτική Κοινωνιολογία/Κοινωνιολογία της Μετανάστευσης) και Carleton (Ph.D., Κοινωνιολογία της Μεταναστευτικής Εργασίας (Ελλάδα – Γερμανία).
Είναι Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, Πρόεδρος στη Διεθνή Κοινωνιολογική Ένωση, Επιτροπή Έρευνας Κοινωνικο-Τεχνικής/ Κοινωνιολογική Πρακτική (www.isa-rc26.com http://www.isa-sociology.org/rc26.htm), Διευθυντής του Εργαστηρίου «Κοινωνιολογία της Εργασίας και των Επαγγελμάτων» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (www.sociolab.gr), Πρόεδρος του Διεθνούς Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας στη Θεσσαλονίκη (www.social-economy.com, info@social-economy.com). Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους τομείς των Kοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, Αγοράς Εργασίας και Κοινωνικοικονομικής Ένταξης. Είναι συνεργάτης του ΟΟΣΑ, Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη της Απασχόλησης (Local Economic Employment Development, LEED, OECD, Παρίσι) και Μέλος Δικτύου του ΟΟΣΑ (OECD- LEED) Forum on Partnerships and Local Government, Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (Centre for Social Innovation), Βιέννη. Υπήρξε Επισκέπτης Ερευνητής στο Center of Urban and Regional Development Studies (CURDS) του Πανεπιστημίου Newcastle-upon-Tyne της Αγγλίας, ερευνητής στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Έρευνας (Institute for Social Research (ISF) του Oslo Νορβηγίας και στο Διεπιστημονικό Κέντρο Διαχείρισης (Interdisciplinary Institute of Management) της Οικονομικής Σχολής (LSE) του Λονδίνου. Ερευνητική δραστηριότητα σε διεθνές και εθνικό επίπεδο στους τομείς της τοπικής ανάπτυξης της εργασίας, μετανάστευσης και της κοινωνικής οικονομίας. Συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς (ΟΟΣΑ) και Ερευνητικά Ιδρύματα (ISA-RC26) σε θέματα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Κοινωνικών Πολιτικών, με έμφαση στην Τοπική Απασχόληση, Κοινωνικές Καινοτομίες, Τοπική Επικαιρότητα και Κοινωνική Οικονομία. Εκτενής συγγραφική δραστηριότητα (βιβλία 20 και άρθρα/ κεφάλαια 70), www.cambridgescholars.com. Μέλος Συντακτικής Επιτροπής Επιστημονικών Περιοδικών (European Journal of Workplace Innovation, Νορβηγία, Culture della Sostenibilita, Ιταλία). Υπεύθυνος Ελληνικού Προγράμματος για την Συνεταιριστική Εναλλακτική και Επαγγελματική Κατάρτιση (ECVET), www.coopcampus.eu).
Σκοπός συμμετοχής στην προσπάθεια της τωρινής πολιτικής δράσης ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) αποτελεί η ανάγκη να εδραιωθεί η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ με στόχο την ενδυνάμωση της ελλειμματικής στην χώρα μας προώθησης των θεσμών της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (συνεταιρισμοί εργασίας, ενεργειακοί, κοινωνικοί, πιστωτικοί και καταναλωτικοί συνεταιρισμοί), ένα αίτημα κοινωνικής και οικολογικής δημοκρατίας το οποίο αποτελεί το ΑΝΤΙΔΟΤΟ στην κρίση στην ΕΕ. Το θέμα της βιωσιμότητας των κοινοτήτων στη χώρα μας οφείλει να μπει δυναμικά στην τωρινή πολιτική ατζέντα, με γνώσεις και λειτουργίες που ενεργούν δυναμικά στην Ευρώπη αλλά υπολείπονται εφαρμογών στην χώρα μας. Ο νέος κοινωνικός χάρτης της κρίσης στη χώρα μας θέτει νέες «νόρμες» που πρέπει να αναγνωσθούν και να διευθετηθούν με κοινωνικά συμβατό επιστημονικό τρόπο. Αυτή είναι η πρόκληση μας τώρα ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΚΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !
 
 
patataΠΑΤΑΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ – Ρεθύμνης
Γεννήθηκα στο Ρέθυμνο πριν από 41 χρόνια,είμαι παντρεμένη και έχω τρια παιδιά.Γνωρίζω αγγλικά -ρώσικα και είμαι απόφοιτη σχολής Λογιστικής. Εργάζομαι από το 1990 ως ιδιωτική υπάλληλος σε διάφορες επιχειρήσεις. Εχω έντονη ευαισθησία σε θέματα κοινωνικά και περιβαλλοντολογικά. Συμμετέχω πρώτη φορά ως υποψήφια σε εκλογές.
 
 
 
 
 
 
βερυκακηςΒΕΡΥΚΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – Ρεθύμνης
Γεννήθηκε το 1966 στον Άγιο Κωνσταντίνο Ρεθύμνου. Σπούδασε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διατηρεί Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο. Είναι παντρεμένος με την Στέλλα Τσατσαράκη από τον Προφ. Ηλία Ηρακλείου και έχουν δύο παιδιά. Από φοιτητής ασχολήθηκε με τα κοινά ως μέλος του Ρήγα Φεραίου,του ΚΚΕ εσ. Και του Συνασπισμού της Αριστεράς. Σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Φροντιστών Ρεθύμνου ,συμμετέχει στην περιφερειακή κίνηση “ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ”και είναι γραμματέας της Ν.Ε. Ρεθύμνου της Δημοκρατικής Αριστεράς.
 
 
Apostolakis(1)ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ – Ρεθύμνης
Ο Αποστόλης Αποστολάκης γεννήθηκε στο Γεράνι σε μια δεκαμελή οικογένεια. Αγωνίστηκε να τα καταφέρει στη ζωή, όταν οι συνθήκες ήταν δύσκολες. Σήμερα είναι αγρότης και επιχειρηματίας. Ασχολήθηκε με τα κοινά και για οχτώ χρόνια ήταν δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Νικηφόρου Φωκά. Ήταν υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος. Προσπαθεί για την προστασία των ακτών και των θαλασσών από τη μόλυνση και την υπεραλίευση. Στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων.
 
 
 
 
 
 
galentzas theodoros kavala (3)ΓΑΛΕΝΤΖΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – Καβάλας
Γεννήθηκε το 1937 στο Χρυσοχώρι Καβάλας.Εμπειροτέχνης και Ξενοδόχος, έζησε στην Γερμανία 30χρόνια, όπου εργάστηκε ως επιχειρηματίας εστίασης ήδη από το 1976. Εκεί ήρθε σε επαφή με το αναπτυγμένο οικολογικό χώρο και το κίνημα των Πράσινων και συνέχισε την δράση του αυτή μετά την επιστροφή στην Ελλάδα. Ενασχόληση στον τουριστικό τομέα, επί σειρά ετών εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ευαισθητοποιημένος σε τοπικά θέματα όπως ανακύκλωση και διαχείριση σκουπιδιών και κίνημα για κλείσιμο των παράνομων χωματερών, αντιμετόπιση κουνουπιών , τουρισμός. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο.
 
 
 
 
 
 
photoKApetanouEvaggeliaΚΑΠΕΤΑΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ – Λάρισας
Γεννηθηκα στη Σκοτουσα Λαρισας το1958.Αποφοιτησα λυκειο Φαρσαλων.Τελειωσα ΑΔΣΕΝ Πειραιως και αισθητικος.Εργασθηκα Αθηνα οπου και μενω με την οικογενεια μου.Συνεχιζω να εχω επαφες με Φαρσαλα και Λαρισα και επισκεπτομαι τακτικα και περνω αρκετο καιρο στο πατρικο μου με φιλους και συγγενεις.Ετσι γνωριζω πολυ καλα τη ζωη και τα προβληματα του τοπου μου.Ειμαι αντιπροεδρος του συλλογου ΣΟΦΨΥ ΒΑ αττικης,συλλογος Αμεα.Προσπαθω οσο μπορω και αγωνιζομαι για τα ανθρωπινα δικαιωματα.
 
 
 
 
 
 
photo GeorgiopoulosΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Επικρατείας
Κοινωνικός λειτουργός, στη Σουηδία. Μέλος του Σουηδικού Κόμματος Περιβάλλοντος (Σουηδοί Πράσινοι) και το εκπροσωπεί, μαζί με άλλους σε θέματα κοινωνικής πολιτικής στον Δήμο Solna Στοκχόλμης (προάστια Στοκχόλμης).
Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και τέλειωσε το Λύκειο. Μετανάστευσε στη Σουηδία το 1974. Πήρε πτυχίο στην Κοινωνική Εργασία από το Παν/μιο της Στοκχόλμης και έκανε μεταπτυχιακό στην Μαζική Ψυχολογία. Εργάστηκε αρχικά στον τομέα της κοινωνικής εργασίας και με τη θεραπεία κι αποκατάσταση ατόμων με προβλήματα εξάρτησης. Έκανε σπουδές στην ψυχοθεραπεία και εργάστηκε ως θεραπευτής στον τομέα αυτό. Παντρεμένος και πατέρας ενός γιου.
 
 
 
 
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Αιτωλοκαρνανίας
Υποψήφιος βουλευτής, των ΠΡΑΣΙΝΩΝ στον συνασπισμό κομμάτων “ΠΡΑΣΙΝΟΙ– ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ” στο N. Αιτωλοακαρνανίας.
Γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα και εκεί ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του. Έχει διατελέσει επιχειρηματίας στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής και επίσης έχει μεγάλη εμπειρία σε ξενοδοχειακές μονάδες ως hotel manager. Eίναι από τα ιδρυτικά μέλη των “ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ”, με πολυδιάστατη δράση στα πολιτικά δρώμενα, και στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ”, στον συνδυασμό της οποίας ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής και αυτός διαμόρφωσε στην επιτροπή τουρισμού το πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης του δήμου, το οποίο έτυχε μεγάλης αποδοχής, ακόμα και από κόμμα της Ελληνικής βουλής. Είναι πατέρας δύο τέκνων της Αργυρώς και του Κωνσταντίνου – Ευάγγελου.
 
 
tzortzakis photoΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ – Χανίων
της Ενετικής οικογένειας των ZORZI που το 1252 ήρθαν με τίτλους διπλής ιπποτείας στα Χανιά και τα επανίδρυσαν. Μόνιμος κάτοικος και επιχειρηματίας της Παλιάς Πόλεως των Χανίων καί γιά μία δεκαετία υπεύθυνος της Διεθνούς Αμνηστίας, εκπαιδευμένος από την ‘Υπατη Αρμοστία του ΟΗΕ στην υποδοχή προσφύγων και αιτήσεων ασύλου. Συνιδρυτής του κόμματος των Πρασίνων-Αλληλεγγύη.
 
 
 
 
 
 
labrosΜΠΟΥΚΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ – Κορινθίας
Γεννηθείς το 1966, μέλος των Πράσινων.
Περίοδος 2010-14: Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, επικεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά, γραμματέας Περιφ.Συμβουλίου Πελοποννήσου.
Από το 1997 Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης.
Ενδεικτικό πελατολόγιο: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών “Ελευθ.Βενιζέλος”, Alpha Bank, Eurobank, British Airways, KLM, Alitalia, Χαλυβουργία Ελλάδος, Sofitel, TUV Nord (Hellas), KORRES s.a., κλπ.
Από το 2006 Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου: International Network for Environmental Management (www.inem.org) με έδρα την Γερμανία & από το 2010 Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (www.eedsa.gr)
Σπουδές σε: Πανεπιστήμιο Πατρών (Φυσική), Πανεπιστήμιο Βιέννης (Training & Research σε Γεωφυσική), University of Bradford (MSc business strategy and environmental management), RWTH Aachen (υποψηφ. διδάκτωρ στην διαχειριση απορριμάτων), University of Cambridge (σπουδές σε θέματα Ηγεσίας & Αειφορίας).
Παντρεμένος, πατέρας ενός αγοριού 5 ετών.
 
 
photo Olga TheodorakouΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ ΟΛΓΑ – Επικρατείας
Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και εργάστηκε στο Τμήμα Ίσης Μεταχείρισης & Ανθρωπίνων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το 2007 εντάχθηκε στη μη κυβερνητική οργάνωση ΚΛΙΜΑΚΑ, όπου και εργάζεται μέχρι σήμερα ως Υπεύθυνη Έργων και Στρατηγικής. Είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ευρωπαϊκών, εθνικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων στα πεδία της κοινωνικής ένταξης και της υγείας, ενώ εκπροσωπεί το φορέα, καθώς και τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «Κλίμαξ Plus», του οποίου είναι μέλος, σε διεθνή, ευρωπαϊκά και εθνικά όργανα και φορείς.
Έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία δουλεύοντας με άτομα από διαφορετικά πολιτισμικά και κοινωνικά πλαίσια και έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε ευρωπαϊκά φόρα, συνέδρια και το Ευρωκοινοβούλιο. Έχει συμμετάσχει στη διεξαγωγή και συγγραφή μελετών και άρθρων στα πεδία της κοινωνικής πολιτικής και της πολιτικής της υγείας, όπως η κοινωνική οικονομία, η έλλειψη στέγης, στρατηγικές πρόληψης της αυτοκτονίας, οι επιπτώσεις της κρίσης, η προώθηση των πολιτικών δικαιωμάτων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, η εμπορία ανθρώπων, η ενδοοικογενειακή βία κ.λπ.
Είναι συνεπικεφαλής της «Πράσινης Αλληλέγγυας Νεολαίας», μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Νέων Πράσινων και μέλος του Προεδρείου των «Πράσινων – Αλληλεγγύη». 
 
 
photo venetiaΓΑΖΙΛΑ ΒΕΝΕΤΙΑ – Α’ Θεσσαλονίκης
Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε Μαθηματικά(ΑΠΘ), Γραμμικό- Ελεύθερο σχέδιο. Εργάστηκε στη Μέση Δημόσια Εκπαίδευση σαν καθηγήτρια Μαθηματικών- Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, τη Γερμανία συμμετέχοντας στο σχεδιασμό- διοργάνωση θεατρικών και εικαστικών σχολικών δραστηριοτήτων. Έκανε εισηγήσεις σε ημερίδες και δίδαξε σε προγράμματα κατάρτισης σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων και την ανακύκλωση που διοργάνωσαν Δήμοι φορείς. Συνεργάστηκε με το Κ.Ε.Θ.Ε.Α «Ιθάκη» για την κατασκευή γλυπτών από σκουπίδια(1992). 
 Επιμορφώθηκε στην «Περιβαλλοντική εκπαίδευση» , στη Προστασία- Διαχείριση Περιβάλλοντος, στην Οικολογική Γεωργία, στην «Ιστορία της Τέχνης», στις «Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών», παρακολούθησε επί 4 έτη τα «14+3» μαθήματα για τον Μοντερνισμό του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Από το 2001 – 2015 έχει πραγματοποιήσει επτά ατομικές εκθέσεις «TRASH- TRACEART» με τρίπτυχο σκεπτικό τέχνη- επιστήμη- οικολογία με τελευταία την έκθεση στην ΦΑΑΘ τον Μάιο του 2013 και θέμα «Ο θεατής και η εικόνα» (Η εικόνα, η λειτουργία της, ένα συλλογικό έργο τέχνης Νέου Όγκου και κάτι ακόμα….). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, Festival και συνέδρια της Μαθηματικής Εταιρείας, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών με αντίστοιχες εκθέσεις. Από το 2009 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, και του συλλόγου καλλιτεχνών Β. Ελλάδας ΣΚΕΤΒΕ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος συντακτικών επιτροπών των περιοδικών«ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ», «Για την περιβαλλοντική εκπαίδευση». Έχει αρθρογραφήσει στα περιοδικά «Διάσταση» της Μαθηματικής Εταιρείας, «Ανακύκλωση» της Εταιρείας Ανακύκλωσης, «Εικαστική Παιδεία» της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων Μ.Ε και «Θεσσαλονικέων Πόλις» της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Β.Ε.
 
 
zaxariasphotoΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ – Β’ Αθήνας
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1950 και μεγάλωσα στις Σπέτσες. Σπούδασα οικονομικά, πολιτικές επιστήμες και ιστορία και εργάστηκα αρχικά ως καθηγητής αγγλικών και μεταφραστής και μετέπειτα σαν δημοσιογράφος, μεταξύ άλλων, στα αγγλόφωνα τμήματα της ΕΡΤ, του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και της Καθημερινής –όπου κάλυψα με ταξιδιωτικά κείμενα όλη την Ελλάδα. Συνεργάστηκα εθελοντικά με το πρώτο ελληνικό Περιοδικό Δρόμου, τα “Δρομολόγια”, και συμμετέχω σε κινήσεις πολιτών στην περιοχή μου. Είμαι φανατικός της ανακύκλωσης και τα προσωπικά μου ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη φωτογραφία, την ορεινή πεζοπορία, τη χειμερινή κολύμβηση και τις βιολογικές καλλιέργειες. 
 
 
 
 
melposkoulaΣΚΟΥΛΑ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ – Χανίων
Μεγάλωσε στα Χανιά και μετά το Λύκειο σπούδασε Βιολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πήρε Μάστερ στους Ανανεώσιμους Φυσικούς Πόρους από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και Διδακτορικό στη Φυτοταξινομική από το τμήμα Βοτανικής του Πανεπιστημίου του Ρέντιγκ της Μεγάλης Βρετανίας.
Από το 1991 ως το 2004 εργάσθηκε στο Τμήμα Φυσικών Προϊόντων του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων και στη συνέχεια στο Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης μέχρι το 2011. Συνεχίζει να εργάζεται σαν ανεξάρτηση ερευνήτρια.
Ως υπεύθυνος επιστήμονας ή συμμετέχουσα σε πολλά ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει σημαντικό έργο στην βιολογία, οικολογία και ταξινομική, φυτοχημεία και γενετική των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Τα τελευταία χρόνια το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην σχέση των ανθρώπων με τα φυτά στα πλαίσια της εθνοβοτανικής και εθνοοικολογίας, στην διατήρηση της βιοπολιτισμικής κληρονομιάς και στην διατήρηση και αειφόρο χρήση της βιοποικιλότητας.
Είναι μέλος της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας, του Οργανισμού για την Φυτο-ταξινομική διερεύνηση της Μεσογειακής Περιοχής και της Εθνοβιολογικής Εταιρείας.
Από το 1981 συμμετέχει στο οικολογικό κίνημα της Ελλάδας και είναι μέλος της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων.
 
 
 
 
photoΜΑΝΟΜΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Πέλλας
Απόστρατος Σμήναρχος Εφοδιασμού της Πολεμικής Αεροπορίας, απόφοιτος της Σχολής Ικάρων (1984)με μεταπτυχιακές σπουδές σε Defence Logistics στο Cranfield (2000), απόφοιτος της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (2005), Οικονομολόγος ΑΠΘ (1993) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παν.Μακεδονίας (1996), και Νομικός ΑΠΘ (2012). Αθλητής Ξιφασκίας στο Μ. Αλέξανδρο (από 1994) κι Αντιπρόεδρος ανάπτυξης (από 2009), με σκοπό την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως βαλκανικού κέντρου ξιφασκίας. Παρότι ιδρυτικό μέλος του συνδικαλιστικού οργάνου των Αξιωματικών των ΕΔ (2005-2010), ουδέποτε ασχολήθηκα μέσα στην υπηρεσία με την πολιτική ούτε συμβιβάστηκα με πρακτικές “εξυπηρέτησης, αντίθετα υπέβαλα την παραίτηση μου (Αυγ.2010) ρητά και ξεκαθαρά για λόγους Αξιοκρατίας, με σκοπό να ασχοληθώ με την πολιτική κι αναζητώντας πολιτικό χώρο που να με εκφράζει επέλεξα πλέον του ενός έτους αργότερα (Απρ.2012), να ενταχθώ συμμετάσχω ως υποψήφιος των Οικολόγων Πράσινων (Ο-Π), αφού υιοθέτησαν πλήρως τις απόψεις μου για τις ΕΔ. Πολιτικά εμπλέκομαι στη διαμόρφωση θέσεων σε θέματα ΕΔ, αξιοκρατίας, θεσμών, διαφάνειας και Οικονομικών.
 
 
 
 
unnamedΑΒΕΡΙΚΟΣ ΓΑΪΤΑΝΗΣ – Κυκλάδων
Γεννήθηκε και έζησε για 15 χρόνια στη Μήλο και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα και τη Δυτική Γερμανία όπου και σπούδασε Τουρισμό & Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Ζει μόνιμα στη Μήλο από τις αρχές της δεκαετίας του 80 και έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τουριστικές, εμπορικές και αγροτικές επιχειρήσεις, καθώς και με υπηρεσίες πληροφορικής και διαδικτύου.
Μιλά 4 ξένες γλώσσες και είναι παντρεμένος και πατέρας 2 φοιτητών σε πανεπιστήμια του εσωτερικού.
Μέλος διοικητικών συμβουλίων τοπικών αλλά και ευρωπαϊκών συλλογικών φορέων
(Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιοχών Μυλόπετρας, 2006 – 2010 αντιπρόεδρος).
Ιδρυτής το 1999 και πρόεδρος έκτοτε του Αναπτυξιακού Συλλόγου Μήλου με κοινωνική, πολιτιστική, εκπαιδευτική, περιβαλλοντική και αθλητική δράση.
Επιμορφωτής κοινωνικών ομάδων σε θέματα τουρισμού και πληροφορικής.
2006-2009 Αντιπρόεδρος και 2010 Πρόεδρος του Δικτύου Αειφόρων Νήσων Αιγαίου (ΔΑΦΝΗ) καθώς και Αντιπρόεδρος του Ενεργειακού Κέντρου Ίου – Αιγαίου.
Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Ηλεκτρικής Ενέργειας από το 2013 έως σήμερα.
Συμμετείχε σε 4 διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις από το 1998 έως το 2010, πάντοτε σε ανεξάρτητους πολιτικά αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς, 2 εκ των οποίων ως επικεφαλής. Διετέλεσε επί 6 χρόνια Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου και άλλα 2 Αντιδήμαρχος.
Για την περίοδο 2006-2010 εκλέχθηκε σαν μέλος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και της ΚΕΔΚΕ
Σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας στο δήμο Μήλου.
Υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με την Δημοκρατική Αριστερά στις εκλογές του 2012.
 
 
 
 
unnamedΜΑΡΙΑ ΚΟΜΗ – Κυκλάδων
Μαρία του Ευαγγέλου και της Κατίνας. Κάτοικος Σίφνου. Αντιπρόεδρος στην Τοπική Κοινότητα Απολλωνίας Σίφνου και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Σίφνου.
Έχει σπουδάσει Οικονομία και Διοίκηση, κλάδο που εξακολουθεί να παρακολουθεί μέσα από πολλά σεμινάρια και συνεχείς επιμορφώσεις, αλλά ασχολείται επαγγελματικά με τον τουρισμό. Διατηρεί έναν παραδοσιακό ξενώνα (τα Σιφναϊκα Κονάκια) στις Καμάρες Σίφνου και ένα εστιατόριο με την οικογένεια του συζύγου της (το Λεωνίδας) στο Κάστρο Σίφνου.
Συμμετέχει ενεργά σε συλλόγους (είναι ιδρυτικό μέλος δυο εξ αυτών) αλλά και σε φορείς του τόπου της. Διατέλεσε πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού που υλοποίησε πολλές δράσεις σε σχέση με τα μονοπάτια (Μονοπάτια Πολιτισμού) και το φυσικό περιβάλλον της Σίφνου.
Έχει διατελέσει μέλος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σίφνου με πλήθος δράσεων σε θέματα περιβάλλοντος, πολιτισμού και τουρισμού (let’s do it Sifnos, αρχαίες φρυκτωρίες, διεθνείς επαφές τουρισμού κ.α)
Γεννήθηκε στις 30/10/1975.
Παντρεμένη με τον Λεωνίδα Μενεγάκη και έχουν δυο γιους 14 & 11 ετών, τον Νικόλα και τον Βαγγέλη.
Ο πατέρας της είναι έμπορος και η μητέρα της συνταξιούχος εκπαιδευτικός.
 
 
 
 
unnamedΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΠΑΓΚΑΛΟΥ – Κυκλάδων
Δημοσιογράφος, που διακρίνεται για το ήθος της σε έναν δύσκολο χώρο, όπως είναι αυτός της δημοσιογραφίας.
Παράλληλα με τις σπουδές της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, από το 1990 άρχισε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε σε τοπικές εφημερίδες κάνοντας όλα τα είδη του ρεπορτάζ, γεγονός που αποδείχθηκε στη συνέχεια σημαντική εμπειρία, ενώ της έδωσε τη δυνατότητα να παρακολουθήσω από κοντά τις εξελίξεις στο θεσμό της αυτοδιοίκησης.
Μέχρι και το 1999 συνεργάστηκε με γυναικεία περιοδικά ως συντάκτης ελεύθερου ρεπορτάζ και ρεπορτάζ υγείας. Από το 1999 και έως σήμερα εργάζεται αποκλειστικά στο χώρο της επικοινωνίας στην αυτοδιοίκηση μέσα από γραφεία τύπου και δημοσίων σχέσεων.
Ενταγμένη στην αριστερά από τα μαθητικά χρόνια υπήρξε μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυση του ως το 2004, οπότε και διαφώνησε με τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ.
 
 
 
 
unnamedΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ – Κυκλάδων
Γεννήθηκε στη Βηρυτό του Λιβάνου και κατάγεται από Ελληνική οικογένεια της Μικράς Ασίας που είχε μετοικίσει στην Μέση Ανατολή.
Φοίτησε σε γαλλόφωνα σχόλια του Λιβάνου και σπούδασε φιλοσοφία στο Γαλλικό πανεπιστήμιο της Βηρυτού.
Ανακάλυψε την Πάρο το 1976 η οποία έγινε από την πρώτη επίσκεψη σημείο αναφοράς στην ζωή του. Το 1981 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Πάρο.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
• 1974 Ecole Supérieure des Lettres : Deug de Philosophie (Βηρυτός Λιβάνου)
• 1971 International College of Beirut : Baccalauréat Français (Βηρυτός Λιβάνου)
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:
• 1998-μέχρι στιγμής: συνιδρυτής και διαχειριστής της Parosweb.com
• 1997-2001: ιδρυτής του πρώτου Internet Café (Wired Café) και WILAN των Κυκλάδων
• 1985-1997: ιδρυτής και διαχειριστής του Εστιατόριου Λεβάντης
• 1978-1981: συνιδρυτής εταιρίας παραγωγής ντοκιμαντέρ στο Κουβέιτ
• 1976-1978: εκπαιδευτικός στο International College of Beirut,
• 1974-1976: διαχειριστής στην οικογενειακή επιχείρηση στον Λίβανο
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ εμπειρία:
• υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την ΚΕΠ-ΟΣΑ (2014)
• γραμματέας Περιφερειακής οργάνωσης Οικολόγων Πράσινων Νοτίου Αιγαίου (2012-2014)
• υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με τους Οικολόγους Πράσινους (2010)
• υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων Οικολόγων Πράσινους (05-2012 και 06-2012)
• μέλος ΔΣ τοπικής επιτροπής Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
• μέλος ΔΣ «Φίλων της Πάρου»
• πρόεδρος ΔΣ φιλοζωικής PAWS (2005-2010)
 
 
 
 
laskaratos-alekos-thumbΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ ΑΛΕΚΟΣ – Α’ Αθηνών
Ο Αλέκος Λασκαράτος γεννήθηκε το 1948 στην Αίγυπτο. Το 1960 εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Αθήνα. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Φυσική Ωκενογραφία στο Παρίσι. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στην ειδικότητα αυτή στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας.
Πέρα από την ακαδημαική και επιστημονική του καριέρα, ο Α.Λ. δραστηριοποιήθηκε και στο χώρο της περιβαλλοντικής πολιτικής. Στα τέλη του 70 υπήρξε μέλος του Οικολογικού Αντίλογου, μιας ομάδας επιστημόνων με στόχο την επεξεργασία θέσεων και την πολιτική παρέμβαση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Οικολογία και Περιβάλλον και μετά το κλείσιμό του, μέλος της εκδοτικής ομάδας, της συντακτικής επιτροπής και αρθρογράφος του μηνιαίου περιοδικού Νέα Οικολογία. (δεκαετία 80) Υπήρξε από το 1995 μέχρι το 2006 εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης και τη Σύμβαση της Βαρκελώνης του Ο.Η.Ε. για την προστασία της Μεσογείου. Με την ιδιότητά αυτή μετείχε σε μεγάλο αριθμό συναντήσεων και διαπραγματεύσεων σε επίπεδο Μεσογείου αλλά και σε παγκόσμια φόρα όπως η Επιτροπή για τη Βιώσιμη Αναπτυξη του Ο.Η.Ε. (Νέα Υόρκη), το Παγκόσμιο Φόρουμ για τα νερά (Κυότο), η Διακυβερνητική Συνδιάσκεψη του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Ο.Η.Ε. (Ναιρόμπι) κ.ά.
Είναι πατέρας της Παυλίνας, παππούς της μικρής (μις υφήλιος) Μελίνας, και του ακόμη πιο μικρού (πίσω και σας έφαγα) Γιαννάκη.
 
 
 
 
p-_0034_picture_bournovaΜΠΟΥΡΝΟΒΑ ΕΥΓΕΝΙΑ – Λάρισας
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Παν/μίου Αθηνών. Γεννήθηκε στη Λάρισα, το 1958. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Lyon II (Maitrise d’histoire, 1981) και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ από το ίδιο Πανεπιστήμιο (1986). Η υπό την επίβλεψη του καθηγητή Maurice Garden διδακτορική διατριβή έχει τίτλο: Essaie d’économie sociale d’un village grec: Rapsani dans la première moitié du XXe siècle.
 
 
 
 
 
 
 
 
ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΛΑ – Τρικάλων
Η Βούλα Παπαγιάννη έχει σπουδάσει Παιδαγωγικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία, Ψυχολογία και Λατινοαμερικανολογία στα Πανεπιστήμια της Ζυρίχης και του Βερολίνου. Έχει πολυετή διδακτική και ερευνητική εμπειρία στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θράκης, Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βερολίνου και La Catolica της Λίμας, Περού. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα μειονοτήτων και κοινωνικών μεταβολών, στον διάλογο των πολιτισμών, τον ρατσισμό, τη διαπολιτισμική και την παγκόσμια αναπτυξιακή εκπαίδευση. Από το 1997 είναι η παιδαγωγός του Κέντρου Διαπολιτισμικής Αγωγής (ΚΕ.Δ.Α.) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικότερα δε, ασχολείται με την Προσχολική και Πρωτοσχολική Εκπαίδευση, τη Διαπολιτισμική Επικοινωνία και τις Καινοτόμες Δράσεις. Έχει συγγράψει τα έργα « Οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας. Το δικό μας στοίχημα για έναν καλύτερο κόσμο»[ Αctionaid- ΥΠΕΞ (Hellenicaid)], « Το Αντιρατσιστικό Αλφαβητάρι», τα εκπαιδευτικά βιβλία «Η λαική Αγορά», «Τα Δόντια μας», «Το αλφαβητάρι των δοντιών», «Η οικογένεια στην οδό φιλίας», «Πρόσφυγες», «Θάλασσα, θάλασσα- Σχέδιο εργασίας», «Τεχνολογία», καθώς και τα παιδικά βιβλία «Η Μπουμπού και η Μπαμπαλού», «Ο Ακανθούλης», «Η Ολυμπιάδα της Χαράς» (μεταφρασμένο στα αγγλικά, κινέζικα, γαλλικά, επίσημη συμμετοχή του ΥΠΕΠΘ στην πολιτιστική Ολυμπιάδα του Πεκίνου), «Η Παραολυμπιάδα της Χαράς» (μεταφρασμένο στα αγγλικά, κινέζικα, γαλλικά, επίσημη συμμετοχή του ΥΠΕΠΘ στην πολιτιστική Ολυμπιάδα του Πεκίνου), «Ο Πόλεμος στη χώρα των μολυβιών» (υπό έκδοση), «Ο Ονειροχαλαστής» (υπό έκδοση), «Μαμάδες». Επίσης, το θεατρικό έργο «Χριστούγεννα στην Ονειρούπολη» που ανέβασε σε μορφή μιούζικαλ ο δήμος Αθηναίων το 2009.
 
 
 
 
Bilder Visitenkarte 001ΓΟΥΜΑΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – Σερρών
Γεννήθηκα στις 24.02.1958 στο χωριό Αναστασιά Σερρών και από το 1963 μετακομίσαμε από τις Σέρρες στην Θεσσαλονίκη. Από το 1964 έως το 1970 φοίτησα στο Δημοτικό σχολείο τα τρία χρόνια στην Θεσσαλονίκη και τα τρία χρόνια στην δυτική Γερμανία όπου ακολούθησα τους γονείς μου στη μετανάστευση.
Από το 1970 μέχρι το 1976 φοίτησα στο 6 Γυμνάσιο Αρρένων στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, στην Πρακτική κατεύθυνση και χωρίς να δώσω εισαγωγικές για το πανεπιστήμιο αναχώρησα για σπουδές στην δυτική Γερμανία. Από το τέλος 1977 ξεκίνησα στην αρχή στο Κολέγιο του Πολυτεχνείου του Βερολίνου τα προκαταρκτικά τμήματα και από τον Οκτώβρη 1978 ξεκίνησα το Πολυτεχνείο στο τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών. Αφού δούλεψα τρία χρόνια σαν φροντιστής στο Μαθηματικό τμήμα του Πολυτεχνείου τελείωσα τις σπουδές τον Σεπτέμβρη του 1986.
Έζησα πολλά χρόνια με κάποια φίλη μου αλλά δεν παντρευτήκαμε και δυστυχώς δεν κάναμε παιδιά. Αυτό τον καιρό ζω μόνος.
Από τον Φλεβάρη του 1987 μέχρι τέλος 1990 εργάστηκα σαν Μηχανικός σε διάφορες εταιρίες μεταξύ άλλων και στην Siemens.
Από το 1991 μέχρι το 2005 ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας κατά διαστήματα με τρις εταιρίες και το 2005 για ιδιωτικούς λόγους και ιατρικά σενάρια με ανάγκασαν να τις αποχωριστώ.
Από το 2006 μέχρι το 2009 εργάστηκα για μια εταιρία σαν Projektmanager και έκανα προγράμματα για ανέργους σε συνεργασία με τα γραφεία ευρέσεως εργασίας (τα κρατικά) εδώ στο Βερολίνο. Από το 2010 εργάζομαι εποχιακά για διάφορες εταιρίες αλλά και σαν ελεύθερος επαγγελματίας.
Στα φοιτητικά μου χρόνια ήμουν δραστήριος στο φοιτητικό κίνημα του Βερολίνου, ήμουν για 2 χρόνια μέλος της ΠΠΣΠ και για μερικούς μήνες, αν θυμάμαι καλά 8 μήνες, μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου Βερολίνου. Από εκείνα τα χρόνια είμαι μέλος της Δημοκρατικής Κοινότητας Βερολίνου και ήμουν μέλος ή ιδρυτικό μέλος σε πολλούς συλλόγους.
Πολιτικά ήμουν πάντα πληροφορημένος και το 1998 αποφάσισα να γίνω πάλι δραστήριος πολιτικά και να κάνω κάτι για να φύγει ο καγκελάριος Κολ και η δεξιά του. Έτσι το 1998 έγινα μέλος των σοσιαλδημοκρατών της SPD στο Βερολίνο και σε ένα χρόνο περίπου το 1999 ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για την SPD στον δήμο Friedrichshain-Kreuzberg του Βερολίνου έναν από τους 12 του ομόσπονδου κρατιδίου, όπου και εκλέχτηκα. Δημοτικός σύμβουλος παρέμεινα από τον Οκτώβρη του 1999 μέχρι τον Οκτώβρη του 2011, ακριβώς 12 χρόνια. Για πολλά χρόνια υπεύθυνος της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κόμματος στον δήμο για τα πολεοδομικά και κατά διαστήματα για το περιβάλλον και τα μεταναστευτικά επιπλέον.
Από το 2001 ιδρυτικό μέλος στο Δίκτυο Αιρετών Ελληνικής καταγωγής της Ευρώπης ΄΄ΙΝΙΟΧΟΣ΄΄, μέλος για 2 χρόνια του Διοικητικού Συμβουλίου του και μέλος του δικτύου μέχρι το 2011 με το τέλος της θητείας μου σαν δημοτικός σύμβουλος.
Από το 2006 ήμουν αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του δήμου όπου το 2009 παραιτήθηκα από αυτήν την θέση του αντιπροέδρου και του εκπροσώπου για τα πολεοδομικά γιατί διαφώνησα με την πολιτική της SPD και έγινα μέλος των Πράσινων της Γερμανίας και μέλος, σαν δημοτικός σύμβουλος ,της κοινοβουλευτικής ομάδας τους. Μέλος των Πράσινων της Γερμανίας παραμένω μέχρι τώρα.
Από το τέλος του 2002 μέχρι τέλος 2011 ήμουν μέλος, πιο πολύ τυπικά, και του ΠΑΣΟΚ λόγω SPD (αδελφά κόμματα).
Τον Δεκέμβρη του 2001 ήμουν υποψήφιος στις εσωτερικές διαδικασίες της SPD για υποψήφιος για το γερμανικό κοινοβούλιο τις οποίες δυστυχώς δεν κέρδισα για μένα.
Από το 2012 έγινα μέλος των Οικολόγων-Πράσινων που αναγκάστηκα να εγκαταλείψω μετά από διαφωνίες τις 31.12.2013. Προσπάθησα να ενώσω τα κομμάτια των Οικολόγων σαν συνιδρυτής αυτού του κομματιού που λέγεται Ευρώπη-Οικολογία και αποχώρησα γιατί ήμουν αντίθετος με τις συνομιλίες και κάποιες αποφάσεις με τους 58 και την λεγόμενη Ελιά. Υπέγραψα για το κόμμα Πράσινοι-Αλληλεγγύη αλλά δεν έγινα ακόμη μέλος, αλλά φιλοδοξώ να γίνω σε ένα νέο κόμμα δυνατό μαζί με την Δημοκρατική-Αριστερά, δημιουργώντας την ισχυρή Πράσινη και Κοινωνική Ευρωπαϊκή συνείδηση της Ελλάδας.
Θα κάνω ότι είναι δυνατόν να βοηθήσω την χώρα μου από όποια θέση βρεθώ με τις εμπειρίες μου και τις καλές πρακτικές που έμαθα από άλλες διοικήσεις, κόμματα και κράτη.
 
 
 
 
Επίσης:
 
 
 
 
Παπαγεωργίου Χρήστος (Τρικάλων)
Ιδιωτικός υπάλληλος. Από τα ιδρυτικά μέλη της Οικολογικής Κίνησης Τρικάλων το 1988. Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Οικολογικής Γεωργίας Ελλάδος (ΣΟΓΕ) 1990-1992. Συμμετέχει σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά κινήματα

Μπαρδή Ελένη (Τρικάλων)
Κάτοικος πύλης. Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύλης

Ντάκου Στυλιανή (Στέλλα) (Τρικάλων)
Γεννήθηκε το 1978. Τελειόφοιτη Γενικού Λυκείου Πύλης. Εργάστηκε 7 χρόνια στη Γερμανία


ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΑΡΤΕΜΗΣ – ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΚΟΥΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ – Β’ ΑΘΗΝΩΝ

ΡΑΛΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ ΑΘΗΝΑ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΙΟΡΔΑΝΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Μουσικός

ΧΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΗΜΑΘΙΑΣ

Back to Top