Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό- Επισιτισμό: ΠΕΙΝΑΜΕ…ΠΟΣΟ πιο απλά να το πούμε;;;

Πολλές κοινωνικές ομάδες και άτομα έχουν μείνει χωρίς υποστήριξη μέσα στην πανδημία, αν και δεν πρέπει να μείνει κανένας και καμία χωρίς υποστήριξη. Ξεκινάμε να δημοσιεύουμε τις θέσεις οργανωμένων φορέων αλλά και τα προβλήματα ανοργάνωτων κοινωνικών ομάδων σε μια προσπάθεια να στραφεί το ενδιαφέρον σε αυτές τις ομάδες και να υπάρξει υποστήριξή τους μέσα στο πλαίσιο των μέτρων διάσωσης. Ένα βασικό εργαλείο για αυτό θεωρούμε ότι είναι ένα “εισόδημα καραντίνας” ή όπως μπορεί να ονομαστεί αυτό που δεν έχει  να κάνει με εισοδηματικά κριτήρια του παρελθόντος αλλά με την σημερινή κατάσταση και θα καλύπτει όλους εκτός από αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν ένα σταθερό εισόδημα από πηγές που δεν έχουν πληγεί από την πανδημία και τα μέτρα περιορισμού. 
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό- Επισιτισμό (ΠΟΕΕΤ)
Δελτίο Τύπου 14/12/20
Δυστυχώς έχουμε φτάσει 14/12/20220 και όλα αυτά που λέγαμε μήνες τώρα πως θα συμβούν τα βλέπουμε μπροστά μας.
• Οι συνάδελφοι που έπαιρναν αναστολή σύμβασης και αποζημίωση ειδικού σκοπού 534, ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο, τώρα θα πάρουν 400Ευρώ επίδομα ανεργίας ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ γιατί ο ΟΑΕΔ δεν προλαβαίνει.
• Οι συνάδελφοι στην εστίαση που δουλεύουν εποχικά, όσοι κατάφεραν να πάρουν το έκτακτο επίδομα ανεργίας έχουν να δουν εισόδημα από τον Αύγουστο αφού το εν λόγω επίδομα ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΚΤΑΚΤΟ
• Οι συνάδελφοι στον επισιτισμό που δεν είχαν τις προϋποθέσεις για το έκτακτο αυτό επίδομα δεν έχουν πάρει ούτε Ευρώ από τον Μάρτιο του 2020
• Οι συνάδελφοι που δουλεύουν στα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης δεν έχουν μπει σε καμία ρύθμιση και δεν έχουνε εισόδημα επίσης από τον Μάρτιο.
• Οι συνάδελφοι που δουλεύουν σε εποχικές χειμερινές επιχειρήσεις οι οποίες φέτος δεν θα ανοίξουν, δεν έχουν δικαίωμα μονομερούς αναστολής σύμβασης (534,€) ενώ δεν μπορούν να μπουν και στο ταμείο ανεργίας αφού δεν έχουν ένσημα.
Όλες λοιπόν οι παραπάνω κατηγορείς εργαζομένων θα κάνουν Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας χωρίς την παραμικρή στήριξη από το Κράτος.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 2020 ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΝΑΜΕ!!!

Posted on 14/12/2020 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top