Μέσα στην αναμπουμπούλα η κυβέρνηση νομοθετεί εξορύξεις ακόμα και μέσα σε προστατευτέες περιοχές

Κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης πρέπει να υπογράψει την καμπάνια για να μην ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο που υπό τον τίτλο “εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας” και με διαδικασίες εξπρές μέσα στην πανδημία επιτρέπει ακόμα και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων μέσα σε φυσικές προστατευτέες περιοχές. Όταν η κρίση αναδεικνύει την ανάγκη για προστασία του οικοσυστήματος για να έχουμε την υγεία μας αλλά και οικονομία, η κυβέρνηση “προωθεί την μαύρη οικονομία, όχι την πράσινη”.
 
Έχουμε λίγες μόνο μέρες για να πούμε όχι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που επιτρέπει εξορύξεις σε περιοχές Natura και φιμώνει τοπικές αρχές και κοινωνίες 
Υπόγραψε τώρα την καμπάνια @greenpeace_gr και WWF Ελλάς
https://bit.ly/2VIaJ6f
 
#NoLawsForOil #καραντινα #υγεια #περιβάλλον #βιοποικιλότητα #NoOil #GoGreen #πράσινοι
 
Αν κάτι πρέπει να διδαχθούμε από την πανδημία είναι ότι το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο στην επιβίωσή μας αλλά και ότι η οικολογική κρίση μετατρέπεται και σε συνολικότερη κρίση. Ακούμε τις προειδοποιήσεις εδώ και καιρό ότι η οικολογική και κλιματική κρίση απειλούν τον πολιτισμό μας, τώρα διαπιστώνουμε ότι αυτό που λένε οι επιστήμονες δεν είναι επιστημονική φαντασία αλλά μια πιθανή προοπτική αν δεν αλλάξουμε.

Posted on 28/04/2020 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top