Μαζί με Αλέξανδρο Λασκαράτο στο ευρωψηφοδέλτιο ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η επιστήμη αποκτάει νέο ρόλο στην εποχή της κλιματικής αλλαγής. Η κλιματική αλλαγή έχει αλλάξει ακόμα και τον ρόλο των επιστημόνων και της επιστήμης. Όταν πια η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα, δεν αρκεί να επεξεργάζεται μοντέλα και σενάρια, οφείλεις ως επιστήμονας να ενημερώσεις και να κινητοποιήσεις την κοινωνία. Αυτό έκανε και κάνει ο Αλέξανδρος Λασκαράτος, ένας επιστήμονας που κουβαλάει σημαντική περιβαλλοντική εμπειρία και διακρίσεις, αλλά δεν έμεινε σε αυτές τις περγαμηνές. Αποφάσισε να στηρίξει ενεργά τους #ΠράσινουςΑλληλεγγύη και να μιλήσει για το κλίμα, την ανάγκη κριτικής στάσης απέναντι στην κατανάλωση, την υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το περιβάλλον και τον πλανήτη. Αγωνίζεται για το περιβάλλον.
Οι επιστήμονες σήμερα δεν μένουν μόνο στην επιστημονική δουλειά και έρευνα τους, στα συνέδρια και στους ακαδημαϊκούς χώρους. Βγαίνουν και στην κοινωνία, μερικές φορές και στο δρόμο όπως έγινε πριν κάμποσους μήνες για να υπερασπιστούν απέναντι στον Τραμπ την επιστήμη που βασίζεται σε αποδείξεις και έρευνα, όχι σε “ψεκασμένες θεωρίες”, υποστηρίζουν ενεργά το περιβάλλον, τον πλανήτη. Δημοσιοποιούν τις έρευνες τους, στηρίζουν τους νέους που αγωνίζονται για την προστασία του κλίματος και το μέλλον τους.
Ο Αλέξανδρος Λασκαράτος δεν κουβαλάει μόνο ένα ιστορικό όνομα αλλά και μια μεγάλη επιστημονική και περιβαλλοντική ιστορία. Τώρα συμμετέχει και στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές, στη λίστα των Υποψηφίων Ευρωβουλευτών των 🌻🇪🇺 Πράσινοι-Αλληλεγγύη για τις #Ευρωεκλογές2019 🗳️📅.
Γεννήθηκε στην Αίγυπτο, όπου είχε πάει η οικογένειά του. Εκεί έζησε τα πρώτα δώδεκα χρόνια του πριν έρθει τελικά οικογενειακά στην Ελλάδα. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έκανε διδακτορικό στη Φυσική Ωκεανογραφία στο Παρίσι. Υπήρξε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και επισκέπτης Καθηγητής στο MIT (ΗΠΑ) και στο UVIC (Καναδάς). Διετέλεσε σύμβουλος διεθνών οργανισμών (MAP, UNEP EU) σε θέματα περιβάλλοντος. Εκπροσώπησε την Ελλάδα ως διαπραγματευτής σε πολλές διεθνείς συναντήσεις (MAP-Βαρκελώνη, UNEP-Ναϊρόμπι, CSD-Νέα Υόρκη, EU-Βρυξέλλες, IWF-Κυότο). Αρθρογραφεί τακτικά για κοινωνικά, οικολογικά, πολιτικά ζητήματα. Είναι σήμερα Γεν. Γραμματέας των ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Πιστεύει πως η ποίηση, η ομορφιά, και το χιούμορ, είναι παντού γύρω μας και στα πιο μικρά και καθημερινά. Είναι ένας τυπικός σύγχρονος Έλληνας.
Άλλαξε την Ευρώπη, Ψήφισε Πράσινους! / Change Europe
#VoteGreen! #Ευρωεκλογές2019 #ΕΕ2019 #ΑυτήΤηΦοράΨηφίζω #Πράσινοι #ΠράσινοιGR #PrasinoiGR #ΠράσινοιΑλληλεγγύη #ΕυρωπαίοιΠράσινοι #SocialInclusion #EUElections2019 #ThisTimeImVoting #Greens #GreensGR #EuropeanGreens #LetsActTogether #IamEuropean
#SustainableDevelopment #NatureBasedSolutions #EcosystemServices #WaterforAll #BlueGreenEconomy #GreenCities #ClimateAction #GoGreen
#IamEuropean #thistimeimvoting #EuropeanParliament

Posted on 29/03/2019 in Δελτία Τύπου, Ευρωεκλογές 2019

Share the Story

Back to Top