ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Η Λαμία μπορεί να γίνει πράσινη πόλη. Συναντήσεις με φορείς

Συνάντηση των Πράσινων με Δήμο και φορείς

Τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε πράσινη πόλη η Λαμία παρουσίασαν στον Δήμαρχο Θύμιο Καραϊσκο και τον αντιδήμαρχο Πάνο Στασινό, οι συν-εκπρόσωποι του νέου κόμματος των ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Μιχάλης Τρεμόπουλος και Βασιλική Γραμματικογιάννη, που επισκέφτηκαν το Δημαρχείο κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους στη Στερεά Ελλάδα.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ για τη μεγάλη αύξηση των πράσινων χώρων στη Λαμία και τα ώριμα έργα υποδομής που έχει προγραμματίσει ο Δήμος. Παραδέχτηκε, όμως, ότι υπάρχει ζήτημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων και ότι είναι χαμηλά το 8% της ανακύκλωσης. Ο αντιδήμαρχος κ. Π. Στασινός παρουσίασε το σημαντικό έργο που έγινε στην κοινωνική πολιτική του Δήμου. Παρόλο που ο Δήμος θα δει τους λογαριασμούς του να αυξάνουν κατά 2.5 εκατομμύρια ευρώ λόγω της ενεργειακής κρίσης δήλωσαν ότι είναι ανοιχτοί σε νέες πράσινες ιδέες για τη μετάβαση της Λαμίας σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Οι Πράσινοι επικροτούν την ομόφωνη αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων για την εγκατάσταση αιολικών στην Οίτη. Τόνισαν, όμως, ότι θα πρέπει να απεξαρτηθούμε από τα ορυκτά καύσιμα, που δημιουργούν την κλιματική κρίση και ότι ο ήλιος και ο άνεμος, μαζί με την εξοικονόμηση, είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια αυτή. Εξήγησαν ότι η ενεργειακή κρίση προϋπήρχε του πολέμου και ότι η κυβέρνηση δεν βάζει φρένο στην κερδοσκοπία. Επίσης, ότι πρέπει να δούμε σοβαρά την ανάγκη να αλλάξουμε αναπτυξιακό μοντέλο αλλά και χωροταξικό για τα αιολικά. Η πανδημία και οι ζωοανθρωπονόσοι είναι αποδείξεις της ανατροπής της οικολογικής ισορροπίας, που έχουμε προκαλέσει.

Οι δύο συν-εκπρόσωποι συναντήθηκαν και με τον Γραμματέα του Ομίλου Φίλων του Δάσους, Πάρη Φούντα, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στον αγώνα για την προστασία της Οίτης, για τον δικαστικό αγώνα αλλά και την προσπάθεια εκφοβισμού εναντίον των πολιτών που διαμαρτύρονται. Μίλησαν και για το πρόβλημα της ρύπανσης στον Σπερχειό ποταμό καθώς και για την αποδυνάμωση του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Οι Πράσινοι δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους πολίτες που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση, που δεν βάζει φρένο στα συμφέροντα και την ακρίβεια στην ενέργεια.

Οι Πράσινοι συναντήθηκαν επίσης με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής, Κώστα Αποστολόπουλο, και αναφέρθηκαν στην ανάγκη ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού, με αφορμή τις πλημμύρες στην κοιλάδα του Σπερχειού. Και τόνισαν την ανάγκη προστασίας του Μαλιακού κόλπου από τη ρύπανση.

Posted on 28/06/2022 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top