ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ: Πώς η απειλή για το περιβάλλον γίνεται απειλή για την ανθρώπινη ζωή

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζουν από κοντά τις απειλές στην ανθρώπινη ζωή, και όλο και περισσότερο διαπιστώνουν ότι η απειλή για το περιβάλλον μετατρέπεται σε σε απειλή και για την ανθρώπινη ζωή. Αυτές τις μέρες η καμπάνια τους με ακριβώς αυτό το θέμα έγινε πολύ επίκαιρη και στη δική μας γειτονιά, γιατί φυσικά στα θέματα του περιβάλλοντος και του κλίματος δεν υπάρχουν σύνορα.

Ξηρασίες, πλημμύρες και κυκλώνες δοκιμάζουν τους ήδη ευάλωτους ανθρώπους, τους οδηγούν σε εκτοπισμό, προκαλούν έξαρση ασθενειών και εντείνουν τον υποσιτισμό. Τα παιδιά βρίσκονται στην πιο δεινή θέση, με την έλλειψη νερού και τροφής να τα καθιστά ευάλωτα και στις πιο απλές ασθένειες. Η κλιματική κρίση είναι στην ουσία της μία ολοένα εντεινόμενη ανθρωπιστική κρίση που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, μέρα με τη μέρα”, τονίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, και “εστιάζουμε σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε για βοηθήσουμε το παιδί που έχουμε κάθε φορά στο ιατρείο μας“.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητάνε την υποστήριξη των πολιτών “Η δική σου υποστήριξη μάς δίνει τα μέσα. Κι αν δεν είναι στο χέρι μας να αντιστρέψουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, είναι στο χέρι μας να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά“.

Για δωρεές

Μπορείς επίσης να γίνεις Υποστηρικτής Πρώτης Γραμμής

► Μέσω πάγιας εντολής στην τράπεζά σου.

Κατέβασε την ειδική φόρμα και στείλε την συμπληρωμένη στο donors@msf.gr για να ενεργοποιηθεί η εντολή σου.

Posted on 08/09/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top