ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΗΦΙΣΟΥ! Εκδήλωση από τον σύλλογο “Ροή” και κατοίκους των παραρεμάτιων περιοχών

Ο “Σύλλογος Πολιτών υπέρ των ρεμάτων, ΡΟΗ” με την συμμετοχή κατοίκων των παραρεμάτιων περιοχών του Κηφισού, σας προσκαλούν στην ξενάγηση-ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί στο εναπομείναν πανέμορφο φυσικό τμήμα του Κηφισού ποταμού. Ναι ΥΠΑΡΧΕΙ !
Εκδήλωση Σάββατο 18 Ιουνίου, ώρα 18:30 – 20.00
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: ΕΝΑΝΤΙ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΧΘΗ (άνετη στάθμευση)
Η Πολιτεία σχεδιάζει την καταστροφή του τελευταίου φυσικού τμήματος του Κηφισού ποταμού, στο τμήμα «Κόκκινος Μύλος – Αττική οδός» μήκους 2.15 χλμ. το οποίο προστατεύεται από το ΠΔ «Καθορισμός ζώνης προστασίας του Κηφισού ποταμού και των παραχειμάρρων» (ΦΕΚ 632/Δ/27-6-1994)
Με τα έργα που σχεδιάζονται κινδυνεύει να χαθεί ένα φυσικό, πανέμορφο, οικοσύστημα της Αττικής γης σε ένα ιστορικό ποταμό. Ο σχεδιασμός γίνεται πάνω στις ίδιες λογικές που μέχρι σήμερα έχουν μετατρέψει το μεγαλύτερο τμήμα του σε ένα υπόγειο κανάλι κάτω από την Εθνική Οδό, αφαιρώντας έτσι από τις ερχόμενες γενιές την δυνατότητα να γνωρίσουν δια ζώσης ένα ιστορικό πανέμορφο ποτάμι και να το γνωρίζουν μόνο ως ονομασία ενός Εθνικού δρόμου ταχείας κυκλοφορίας.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επιστήμονες για το έργο που πρόκειται να γίνει και θα καταστρέψει το τελευταίο φυσικό τμήμα του ιστορικού αυτού ποταμού του Λεκανοπεδίου. Θα γίνει επίσης ενημέρωση για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του ποταμού, για την ύπαρξη αρχαιολογικών μνημείων όπως το Υδραγωγείο της Μεταβυζαντινής περιόδου και τα πηγάδια του(18ος αιώνας) τα οποία διασώζονται .
Η πρόσκληση του συλλόγου καταλήγει: “Η παρουσία των πολιτών είναι σημαντική. Τα τσιμέντα μας έχουν πνίξει και όχι τα ποτάμια!!!”

Posted on 13/06/2022 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top