ΠΡΑΣΙΝΟΙ Κάσου-Καρπάθου: Ακτοπλοϊκή σύνδεση για τα νησιά μας-Πόσοι αγώνες θα χρειαστούν για τα αυτονόητα;

Αγανάκτηση και ανησυχία εκφράζουν οι Πράσινοι της Κάσου-Καρπάθου για το απαράδεκτο αδιέξοδο στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο νησιών και την ουσιαστική απομόνωσή τους: τόσο από τα κοντινά διοικητικά κέντρα της Ρόδου και της Κρήτης, όσο και από την Αθήνα και τον Πειραιά.
Η απομόνωση αυτή δεν επηρεάζει μόνο το εμπόριο, τον τουρισμό και ακόμη και τις τελείως απαραίτητες μετακινήσεις των κατοίκων αλλά και τις προμήθειες σε είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και την ιατρική περίθαλψη!
Είναι πραγματικά τραγικό που, για μια ακόμη φορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, η Ηρωική Νήσος Κάσος -όπως την αποκαλεί επίσημα η ελληνική πολιτεία- και η Κάρπαθος βρίσκονται αναγκασμένες να αγωνιστούν για τα αυτονόητα. Έχουμε δυστυχώς μπροστά μας όχι μόνο ανακολουθία αλλά και εμπαιγμό, όπου οι υποσχέσεις των βουλευτών ξεπέρασαν και τους διεθνείς παραμυθάδες.
Τα αποτελέσματα είναι απτά και όλα εις βάρος του κατοίκου, του εργαζομένου, του συνταξιούχου και του κάθε επαγγελματία των νησιών μας: άγονος ο διαγωνισμός, εκατέρωθεν εκβιασμοί μεταξύ πλοιοκτητών και υπουργείου. Όλοι αυτοί θέλουν να ξεχνούν ότι τα δικαιώματά μας απορρέουν από το Σύνταγμα της χώρας, που κατοχυρώνει την ισότητα των πολιτών χωρίς περιθώρια για γεωγραφικούς διαχωρισμούς, από τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, με δεσμευτικές πολιτικές για τη νησιωτικότητα.
Οι Πράσινοι θεωρούμε ότι οφείλουμε να αντιταχθούμε όλοι σε αυτό που συμβαίνει σήμερα, με την αποκοπή των νησιών μας από τον «έξω κόσμο»: σθεναρά, υπερβατικά, συλλογικά.
Θεωρούμε αποδεκτές μόνο τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο υπουργός τον περασμένο Ιούλιο, για πλοίο Β’ κατηγορίας και τρία δρομολόγια την εβδομάδα, από και προς Ηράκλειο και Πειραιά, χωρίς να τις τηρήσει ούτε στο ελάχιστο. Κάθε άλλη, μεσοβέζικη λύση θα μας βρίσκει απέναντι.
Καλούμε σε επαγρύπνηση τους δημοκρατικούς πολίτες, που δεν ανέχονται την κοροϊδία και τις ψεύτικες δικαιολογίες. Είναι η ώρα να απομονώσουμε τους ψεύτες της Ν.Δ., όποιο αξίωμα και αν κατέχουν.
Ο αγώνας μόλις άρχισε.

Πράσινοι Κασοκαρπαθίας

Posted on 07/11/2022 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top