“Υπερ-δραστήριος” ο Καμμένος. Να καταργηθεί ο νόμος περί συκοφαντικής δυσφήμησης δια του τύπου

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για το νέο περιστατικό χρήσης του απαράδεκτου νόμου “συκοφαντικής δυσφήμησης δια του τύπου”  με την μήνυση που κατέθεσε ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά των δημοσιογράφων και των στελεχών της εφημερίδας «Φιλελεύθερος». Ένας υπουργός έχει την δυνατότητα να απαντάει σε ένα δημοσίευμα – ακόμα και αν είναι υπερβολικό ή άστοχο – δίνοντας στην δημοσιότητα στοιχεία και δεδομένα. Δεν επιτρέπεται, όμως, να καταφεύγει με το παραμικρό στη χρήση ενός απαράδεκτου νόμου για ερωτήματα μάλιστα που τίθενται στην δημόσια συζήτηση (εξάλλου δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη εφημερίδα που θέτει παρόμοια ερωτήματα).

Δεν περιμένουμε να πάρει θέση η κυβέρνηση μια και δεν τηρεί πολιτική αρχών στα θέματα του τύπου και της ελευθερίας έκφρασης. Σε κάθε περίπτωση θα επιμένουμε να ζητάμε την κατάργηση του νόμου που προβλέπει μάλιστα αυτόφωρη διαδικασία για αδικήματα περί Τύπου.

Σε μια δημοκρατία οι πολίτες και τα ΜΜΕ οφείλουν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση και να θέτουν ερωτήματα, ακόμα και αν κάποιες φορές αυτά είναι υπερβολικά. Η σύλληψη δημοσιογράφων βλάπτει την ελευθερία του λόγου και την ίδια την δημοκρατία.

Posted on 24/09/2018 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top