Κάλεσμα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου – Παρασκευή 20:30 στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου 15-19 (Στάση Μετρό Ακρόπολη)

Δείτε περισσότερα για το κάλεσμα εδώ

 

Γεια σας,

Είμαι ένας νέος άνθρωπος λίγο κάτω από τα 30 (για την ακρίβεια είμαι 29 χρονών) και ζω στην Αττική. Πήγα σχολείο στο Κορωπί, φοίτησα στην ιατρική σχολή στη Ζωγράφου, κάνω την ειδίκευσή μου ως ψυχίατρος στο Χαϊδάρι. Μένω στα Καλύβια και ως έφηβος διασκέδαζα κυρίως στη Γλυφάδα. Μετά ανακάλυψα πως όλη η Ελλάδα είναι ωραία και παντού υπάρχουν μέρη για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς. Αυτό όμως που βρήκα παράλληλα με τις ομορφιές είναι πως οι περισσότεροι χώροι δεν είναι για εμένα. ή μάλλον δε φτιάχτηκαν για εμένα. Και αυτό γιατί είμαι χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου.

Πάσχω από μια γενετική ασθένεια που πλέον με έχει οδηγήσει να αδυνατώ να κουνήσω χέρια ή πόδια. Είμαι αυτό που λέμε μη αυτοεξυπηρετούμενο άτομο με αναπηρία. Πάντα στη ζωή μου προσπαθώ να αλλάξω ένα περιβάλλον που είναι μακριά από τη διαφορετικότητα, μακριά από την ανθρώπινη ανάγκη. Έχω μάθει όμως να ΖΩ και να ζω καλά. Δεν επαναπαύομαι, ΔΙΕΚΔΙΚΩ!

Η κατάστασή μου ως ανάπηρος είναι μια από τις πολλές ιδιότητες που έχω. Οι άλλες είναι κοινές με πολλούς άλλους ανθρώπους, όπως ότι είμαι ιατρός, νέος, πολίτης ενός κράτους που καταρρέει και αυτό με θλίβει. Η ενέργεια που καταβάλουμε είναι ο μηχανισμός των αλλαγών. Για αυτό και έχω μάθει να είμαι ενεργός πολίτης και να προσπαθώ για το καλύτερο! Θέλω μια καλύτερη Ελλάδα και πιστεύω πως πρέπει να βάλω και εγώ το χεράκι μου για να έρθω πιο κοντά σε αυτήν την αλλαγή. Αυτό που συνηθίζω να λέω είναι «Γίνε η αλλαγή που θες!».

Η ιδέα μου ξεκίνησε δυο χρόνια πριν, όταν στα πλαίσια επισπεύτηκα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο δημοκρατικός και ο πλουραλιστικός τρόπος λειτουργίας ήταν κάτι που πραγματικά με εξέφρασε, με επηρέασε τόσο ώστε να αποφασίσω να δράσω με παρόμοιο τρόπο. Έτσι αποφάσισα πως όλο αυτό το ΘΕΛΩ των αλλαγών μπορεί να αποκτήσει δυνατότερη φωνή. Τα θέματα που με ενδιαφέρουν άμεσα είναι η Ανεξάρτητη Διαβίωση, η αποκατάσταση και αναγέννηση της Παιδείας, η Υγεία για όλους, η ενίσχυση της Έρευνας, η ανάδειξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η ενδυνάμωση της Πράσινης – Εναλλακτικής Οικονομίας, η ανάδειξη ενός οικολογικού τρόπου σκέψης. Για αυτά τα θέματα έθεσα υποψηφιότητα για Ευρωβουλευτής με το συνδυασμό «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία»

Αυτοί όμως οι στόχοι είμαι εγώ. αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι αρκετό για να κάνεις κάτι σωστό για τους συνανθρώπους σου. Το τελευταίο διάστημα μέσω της σελίδας https://www.facebook.com/SteliosKympouropoulos ανταλλάξαμε γνώμες, εμπειρίες και ελπίδες. Θεωρώ όμως πως δεν είναι αρκετό! Σαν τη ζωντανή επικοινωνία και επαφή δεν υπάρχει. Θα ήθελα να έφτανα σε κάθε σπίτι σε κάθε χώρο, αν βέβαια υπήρχε προσβασιμότητα!

Και επειδή πιστεύω στις βασικές αρχές της δημοκρατίας και του ελεύθερου διαλόγου σας καλώ αύριο Παρασκευή 23/05 μετά τις 20:30 στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου 15-19 (Στάση Μετρό Ακρόπολη), να κάνουμε μια άτυπη συγκέντρωση για να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε κουβέντες ουσίας. Να μιλήσουμε για το μέλλον μας και το πώς εμείς και όχι τα μεγάλα συμφέροντα μπορούν να το διαμορφώσουν! Για τους φίλους που είναι εκτός Αθήνας, η διαδικτυακή παρουσία είναι εξίσου σημαντική!

Σας περιμένω για κάτι διαφορετικό!

Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Posted on 22/05/2014 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top