Επίσκεψη στο πράσινο Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ γραφείο Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της περιοδείας των Πράσινων-Αλληλεγγύη στη Θεσσαλονίκη, δύο από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, ο Νίκος Χρυσόγελος​ και ο Γιώργος Κωστάκος, επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας και είχαν συνάντηση με την διευθύντρια του Ιδρύματος Όλγα Δρόσου και τους υπόλοιπους συνεργάτες του ιδρύματος.

Το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Γραφείο Θεσσαλονίκης είναι παράρτημα του γερμανικού πράσινου ιδρύματος, που έχει δραστηριότητες και γραφεία σε δεκάδες χώρες, τόσο ευρωπαϊκές όσο και κυρίως εκτός Ευρώπης, στην Αφρική, στην Ασία, στην Αμερική. Με έδρα στο Βερολίνο και με γραφεία σε όλο τον κόσμο, το διεθνές του δίκτυο λειτουργεί ως δεξαμενή σκέψης και καταλύτης για την ανάπτυξη πράσινων ιδεών, πολιτικών και στρατηγικών προς την κατεύθυνση δημοκρατικών, κοινωνικών και οικολογικών μεταρρυθμίσεων της κοινωνίας και οικονομίας.

Το ελληνικό παράρτημα του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη και είναι ένα πραγματικό πράσινο ίδρυμα με εξαιρετική δουλειά στη χώρα μας, ιδιαίτερα σε θέματα κοινωνικής οικονομίας, δικαιωμάτων, ενεργειακής μετάβασης, ενεργειακών συνεταιρισμών, εξάλειψης ρατσισμού και πράσινων πολιτικών. Είναι παράρτημα του γερμανικού πολιτικού Ιδρύματος, το οποίο πρόσκειται στο κόμμα των Πράσινων της Γερμανίας (Bündnis 90/Die Grünen) και συνεργάζεται κυρίως με την κοινωνία των πολιτών, πανεπιστήμια, σχολεία και την αυτοδιοίκηση. Το Γερμανικό ίδρυμα δεν είναι στενά κομματικό, όπως γίνεται με τα αντίστοιχα ελληνικά πολιτικά ιδρύματα.

#GoGreen #HeinrichBöllStiftungGreece #heinrichböllstiftung #Θεσσαλονίκη #socialeconomy #respect #circulareconomy #energytransition #energycommunities

Posted on 26/04/2019 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top