Μόνο ανόητοι μπορεί να μισούν όσους αγωνίζονται για την κοινωνική ένταξη μεταναστών

Οι απειλές ενάντια στο Φόρουμ Μεταναστών δεν θα περάσουν

Οι ρατσιστές και οι νεοναζί στοχοποιούν τους μετανάστες και τις οργανώσεις που αγωνίζονται για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών, πιστεύοντας ότι η βία και οι απειλές θα σταματήσουν την μετανάστευση. Όπως τώρα απειλούν το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών. Είναι αυτονόητο ότι οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είμαστε στο πλευρό του Φόρουμ. Οι απειλές νεοναζί και ρατσιστών δεν μπορούν να εμποδίσουν το σημαντικό έργου του Φόρουμ που φέρνει κοντά τις μεταναστευτικές κοινότητες μεταξύ τους αλλά και με την ελληνική κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς, βοηθάει στην προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών και συμβάλλει όσο μπορεί στην κοινωνική ένταξη των μεταναστών.

Είναι εγκληματική αλλά και εκτός πραγματικότητας η αντίληψη των ρατσιστών και των νεοναζί ότι με απειλές και βία μπορούν να εξαλείψουν την μετανάστευση. Η μετανάστευση και η προσφυγιά έχουν αιτίες, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι σημερινό φαινόμενο, συνδέονται με την εμφάνιση του ανθρώπινου είδους και η βία ή η απειλή βίας δεν πρόκειται να τις σταματήσει.

Πολλοί θέλουν να κλείνουν τα μάτια τους μπροστά στην πραγματικότητα. Ακόμα και ο Τραμπ που είναι δηλωμένος πολέμιος της μετανάστευσης έχει παντρευτεί μια μετανάστρια. Είναι εγκληματικό ότι οι ρατσιστές αποπροσανατολίζουν τη συζήτηση που πρέπει να γίνεται σε κάθε κοινωνία από το κεντρικό θέμα, το πώς δηλαδή προωθείται αποτελεσματικά η κοινωνική ένταξη και η κοινωνική συνοχή. Μια έξυπνη κοινωνία αναζητεί τρόπους ενίσχυσης του κοινωνικού διαλόγου και ενδυνάμωσης των πολιτικών εκπαίδευσης, κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος ή ηλικίας. Μια τέτοια κοινωνία δεν έχει τότε τίποτα να φοβηθεί, και ξέρει να αντιμετωπίζει όποιες απειλές κι αν υπάρξουν. Αντιθέτως, μια φοβική κοινωνία που ωθεί τους πολίτες στο περιθώριο και τους κρατάει διαχωρισμένους θα βρεθεί μπροστά σε πολλούς κινδύνους, αργά ή γρήγορα.

Posted on 21/01/2018 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top