Συνέδριο ΠΡΑΣΙΝΩΝ: Ν’ ανοίξουμε το δρόμο για το πράσινο κύμα στην Ελλάδα!

Φόρουμ Πράσινου Διαλόγου και ευρύτερη πράσινη εκλογική συνεργασία, προτείνει το Συνέδριο των Πράσινων.

Με την υιοθέτηση ομόφωνης Πολιτικής Απόφασης με πρόταση για Φόρουμ Πράσινου Διαλόγου και κοινή αυτόνομη κάθοδο των ευρύτερων πράσινων δυνάμεων στις βουλευτικές εκλογές, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το διήμερο διαδικτυακό συνέδριο του νέου κόμματος των Πράσινων. Η πρόταση διαλόγου και συνεργασίας απευθύνεται προς τους Οικολόγους Πράσινους, την Πράσινη Αριστερά και το Κόμμα για τα Ζώα καθώς και σε άλλες πολιτικές ομάδες και ανέντακτους ενεργούς πολίτες του ευρύτερου οικολογικού χώρου.

Με ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου, η πολιτική απόφαση για το Φόρουμ και τις πράσινες συνεργασίες αφιερώνεται στον Μιχάλη Τρεμόπουλο, ιδρυτικό μέλος των Πράσινων και πρώτο Πράσινο ευρωβουλευτή από τη χώρα μας, και «στη μάχη του να είναι σύντομα ξανά μαζί μας, ενεργός και υγιής», καθώς νοσηλεύεται με COVID σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το συνέδριο υιοθέτησε ακόμη, με ουσιαστικές συζητήσεις σε πολύ θετικό κλίμα:

  • Βασικό πλαίσιο των προγραμματικών θέσεων των Πράσινων, για την εποχή μετά την πανδημία.
  • Αναλυτική Πρόταση Διαλόγου προς την τοπική κοινωνία της Δυτ. Μακεδονίας, για συμμετοχική Πράσινη Μετάβαση, με δικαιοσύνη και βιώσιμη ευημερία για όλους.
  • Κείμενο εκτιμήσεων για τη διεθνή και ελληνική συγκυρία, με τίτλο «Από το Έλλειμμα Βιωσιμότητας, στο στοίχημα για ένα ελληνικό Πράσινο Κύμα».

Τα πολιτικά κείμενα του συνεδρίου θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

Σημαντικοί ήταν και οι χαιρετισμοί προς το συνέδριο των Πράσινων, τόσο από το διεθνές πράσινο και πειρατικό κίνημα, όσο και από τα άλλα ελληνικά κόμματα του ευρύτερου πράσινου χώρου, που είχαν προσκληθεί.

Μηνύματα με χαιρετισμούς έστειλαν:

  • Από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα-EGP, η συμπρόεδρος Evelyne Huytebroeck και η Βούλα Τσέτση, μέλος του Committee και υπεύθυνη για τα πράσινα κόμματα του Ευρωπαϊκού Νότου.
  • Από το Ευρωπαϊκό Κόμμα Πειρατών, που συμμετέχει στην ομάδα των Πράσινων/EFA στο ευρωκοινοβούλιο, ο Marcel Kolaja, ευρωβουλευτής των Τσέχων Πειρατών και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από την Ελλάδα, χαιρέτισαν διαδικτυακά στην έναρξη του συνεδρίου:

Από το Κόμμα για τα Ζώα, η Ειρήνη Ρουχωτά, μέλος του Πανελλαδικού.

Από τους Οικολόγους Πράσινους, ο συν-εκπρόσωπος Δημήτρης Πολιτόπουλος.

Από την Πράσινη Αριστερά, ο προεδρεύων Θράσος Φωτεινός.

Παρέμβαση και χαιρετισμό, στη συνεδρία για τη Δυτική Μακεδονία μετά τον λιγνίτη, έκανε και ο Λευτέρης Ιωαννίδης, πρώην δήμαρχος Κοζάνης (2014-19) και πρώτος πράσινος δήμαρχος στη χώρα μας.

Μηνύματα με χαιρετισμούς και ευχές για επιτυχία στο συνέδριο, έστειλαν ακόμη:

Ο Niklass Niennas, ευρωβουλευτής των Γερμανών Πράσινων.

Η Natalie Bennett, βουλευτής, και πρώην επικεφαλής, των Πράσινων Αγγλίας & Ουαλίας.

Ο Mike Feinstein, από τους Πράσινους των ΗΠΑ.

Η Patricia Cahill, από τους Αυστραλούς Πράσινους.

Βγαίνοντας ενισχυμένο από το συνέδριό του, το νέο κόμμα των Πράσινων προχωρά με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία στην προσπάθεια για ισχυρό, αυτόνομο και ενωμένο πράσινο κίνημα στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες: 6977 4718456976 403600

Posted on 26/04/2021 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top