Ηλεκτρονικό το συνέδριο των Πράσινων 21-22 Μαρτίου!

Ηλεκτρονικό το συνέδριο των Πράσινων!

Θα υιοθετηθούν καταστατικό, θέσεις και όργανα στις 21-22.3

Όπως γνωρίζετε ήδη, στις 21-22.3.2020 έχουμε το ιδρυτικό συνέδριο των Πράσινων, το οποίο λόγω των συνθηκών θα πραγματοποιηθεί με οργανωμένη ηλεκτρονική συμμετοχή. Αυτό είναι μια σημαντική καινοτομία και γίνεται για πρώτη φορά για κόμμα!

Στις πόλεις που λειτουργούν πυρήνες μελών, θα υπάρξει δυνατότητα για φυσική παρουσία ατόμων και οι υπόλοιποι θα συμμετέχουν μέσω των κατάλληλων ηλεκτρονικών εργαλείων που υπάρχουν. Μετά τη λήξη του συναγερμού για τον κοροναϊό, θα οργανώσουμε και το δια ζώσης συνέδριο, με ευρύτερες συμμετοχές, που θα ολοκληρώσει τα ζητήματα τα οποία δεν θα κλείσουν στις 21-22.3.

Από το συνέδριο στις 21-22.3.2020 αναμένουμε:

· να υιοθετήσουμε το καταστατικό -θα υπάρξει μεταβατική διάταξη για πιθανές αλλαγές στο δια ζώσης συνέδριο,

·  να ορίσουμε προσωρινά όργανα, Συμβούλιο και Γραμματεία, με εγγυημένη τη μυστικότητα της ψηφοφορίας,

· να υιοθετηθούν οι Θέσεις ως βάση για παραπέρα επεξεργασία,

· να εμπλουτιστεί η Διακήρυξη και να ενσωματωθεί στις Θέσεις,

· να επιλέξουμε τα θέματα που θα εστιάσουμε και να γίνουν Θεματικές Ομάδες, που θα ξεκινήσουν στο συνέδριο και θα συνεχίσουν τη δουλειά τους μετά,

Στο συνέδριο το πρωί του Σαββάτου 21.3 θα γίνει συζήτηση για το καταστατικό και το απόγευμα για τα σημεία των Θέσεων που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Το πρωί της Κυριακής 22.3 θα γίνουν ψηφοφορίες και θα οριστούν τα όργανα.

Επομένως:

·    Δηλώστε υποψηφιότητα για το Συμβούλιο και τη Γραμματεία.

·   Πάρτε μέρος στον διάλογο για το Καταστατικό και τις Θέσεις, μέχρι τις 18.3, ώστε οι προτάσεις για αλλαγές να κωδικοποιηθούν και να τεθούν σε ψηφοφορία στις 21-22.3. Χρησιμοποιείστε το ΦΟΡΟΥΜ.

·  Ζητείστε να εγγραφούν μέλη, μέχρι τις 18.3, άτομα που γνωρίζετε ότι ενδιαφέρονται. Μπορούν και ηλεκτρονικά, από ΕΔΩ και στέλνουν τα 20 ευρώ.

· Συγκεντρώστε υπογραφές ιδρυτικών μελών, μέχρι τις 22.3, ώστε μετά να κατατεθεί από τη Γραμματεία η ιδρυτική δήλωση των 200 ατόμων και το καταστατικό στον Άρειο Πάγο. Κατεβάστε τη φόρμα από ΕΔΩ και τυπώστε τις δύο σελίδες σε ένα φύλλο χαρτιού μπρος-πίσω. Χρειάζεται φυσική υπογραφή, δεν χρειάζεται συνδρομή.

Ήδη έχουν σταλεί οδηγίες για την εγγραφή και τη χρήση του Φόρουμ διαλόγου. Θα ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες για τη χρήση της πλατφόρμας ΖΟΟΜ, που δεν χρειάζεται ούτε εγγραφή ούτε εγκατάσταση. Κάθε μέλος μπορεί να συμμετέχει με chaή και με livestreaming, από υπολογιστή ή smartphone, απλά πατώντας έναν σύνδεσμο, που θα του σταλεί.

Θα υπάρχει και αναμετάδοση στο YouTube, με δυνατότητα σχολιασμού στο chat.

Για τη διευκόλυνση της φυσικής συμμετοχής ατόμων που δυσκολεύονται με την τεχνολογία αυτή, θα υπάρχουν πυρήνες μελών σε Αθήνα (Wellcomon Hostel, Καποδιστρίου 4, πλ. Κάνιγγος), Θεσσαλονίκη (Πτολεμαίων 29Α, 5ος ορ.), Ηράκλειο και Χανιά. Για τη συμμετοχή στις ψηφοφορίες, όμως, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν προσωπικό υπολογιστή ή smartphone.

Απαντάμε δυναμικά στις προκλήσεις, ιδρύουμε το νέο κόμμα των Πράσινων!

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Posted on 13/03/2020 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top