Μαζί με τον Γιώργο Κωστάκο στο ψηφοδέλτιο Πράσινοι-Αλληλεγγύη για τις ευρωεκλογές

Μπορούμε να κάνουμε την Ευρώπη και τον κόσμο καλύτερο. Δεν περιμένουμε να γίνει με μαγικό τρόπο από κάποιους άλλους. Παίρνουμε μέρος στην αλλαγή που θέλουμε να δούμε να συμβαίνει.
Χαιρόμαστε που είμαστε μαζί με τον Γιώργο Κωστάκο Georgios Kostakos στο ψηφοδέλτιο #ΠράσινοιΑλληλεγγύη για τις #Ευρωεκλογές2019. Ο Γιώργος είναι ένας από εμάς, ένας τυπικός Έλληνας, ένας Ευρωπαίος, ένας πολίτης του κόσμου που έχει σημαντική παρουσία και δράση για την προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη, τη βιωσιμότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία του κλίματος, τους στόχους για τη βιωσιμότητα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς.

Μήνυμα του -που το κάνει πράξη παντού, στην εργασία του, στη ζωή του, στη δράση του στο δρόμο “Έναν πλανήτη έχουμε, να τον προσέχουμε!”

Ο Γιώργος Κωστάκος γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1964 κι έχει μια διακεκριμένη και ασυνήθιστη καριέρα. Ξεκίνησε ως Μηχανολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ αλλά οι μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κεντ (Μεγάλη Βρετανία) επικεντρώθηκαν στις διεθνείς σχέσεις με έμφαση στο ρόλο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Υπηρέτησε στον ΟΗΕ δεκατέσσερα χρόνια, μεταξύ άλλων στη Νότια Αφρική, ως παρατηρητής των εκλογών που τερμάτισαν το απαρτχάιντ (1994), στην Αϊτή για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (1995), στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη για την εδραίωση της ειρήνης μετά τη Συμφωνία του Ντέιτον (1996), και στη Νέα Υόρκη υπό τους Γενικούς Γραμματείς Κόφι Αννάν και Μπαν Κιμούν (2000-2012).

Μεταξύ των θεμάτων για τα οποία εργάστηκε στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνονταν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων (2000-2003), στρατηγικός σχεδιασμός και μεταρρύθμιση του ΟΗΕ (2003-2006), προώθηση της ανάγκης δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής σε υψηλό πολιτικό επίπεδο (2007), συντονισμός του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (2008-2009), υποστήριξη του έργου της Υψηλόβαθμης Ομάδας για την Παγκόσμια Αειφορία του ΟΗΕ, που μεταξύ άλλων προετοίμασε το έδαφος για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (2010-2012), υποστήριξη των διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα (2015).

Ο Γιώργος έχει επίσης εργασθεί σε διάφορες θέσεις στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και έχει διοργανώσει μεταπτυχιακά μαθήματα διεθνών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει διδάξει Διεθνή Διακυβέρνηση και Διεθνείς Οργανισμούς στη Σχολή Διεθνών Σπουδών των Βρυξελλών (BSIS).

Από το 2013 μέχρι σήμερα είναι ιδρυτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Εκτελεστικός Διευθυντή του Ιδρύματος για τη Διεθνή Διακυβέρνηση και την Αειφορία (FOGGS) με βάση τις Βρυξέλλες, ενώ επίσης συντονίζει την θεματική ενότητα κλιματικής αλλαγής στην κοινοπραξία συμβούλων NEEMO που παρακολουθεί την εκτέλεση έργων συγχρηματοδοτούμενων από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

#Αυτή_τη_φορά_ψηφίζω #thistimeimvoting #climateaction #humanrights#IamEuropean #Ευρωκοινοβούλιο #EuropeanGreens #περιβάλλον #Σπάρτη#Πελοπόννησος #Ελλάδα #Βρυξέλλες #Ευρώπη

Posted on 07/04/2019 in Δελτία Τύπου, Ευρωεκλογές 2019

Share the Story

Back to Top