Πυρκαγιές: Η ώρα της θλίψης και του αποτροπιασμού

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ εκφράζουμε την ανείπωτη θλίψη και τον αποτροπιασμό μας για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική και ειδικότερα στο Μάτι. Τα συλλυπητήριά μας στους οικείους όλων αυτών των ανθρώπων, τις ευχές μας σε όσους έχουν τραυματιστεί για γρήγορη ανάρρωση

Την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 77, αριθμός που αναμένεται, δυστυχώς, να αυξηθεί. Η ανείπωτη αυτή τραγωδία οφείλεται στο μεγαλύτερο μέρος της στον εγκλωβισμό κατοίκων, και παραθεριστών της περιοχής, στην απελπισμένη προσπάθειά τους να διαφύγουν από την πύρινη λαίλαπα που πλησίαζε με μεγάλη ταχύτητα την κατοικημένη περιοχή στο Μάτι.

Εικόνες σαν αυτές που είδαμε στην τηλεόραση, από το μεσημέρι της Δευτέρας πρώτα στην Κινέττα και στη συνέχεια ανατολικότερα μέχρι το Μάτι, μας ντροπιάζουν ως κοινωνία και ως χώρα.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι δεν είναι δυνατόν σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή όπως η Αττική να μην υπάρχουν και να μην εφαρμόζονται σχέδια καθοδήγησης και διάσωσης εγκλωβισμένων σε παρόμοια περιστατικά. Αν εφαρμόζονταν θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί ή μειωθεί οι τόσο μεγάλες απώλειες ανθρώπινων ζωών. 

Ασφαλώς και υπάρχουν ευθύνες, και μάλιστα μεγάλες, για ότι έγινε και για όσα έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν. Είναι δεδομένο ότι για το θέμα αυτό, θα γραφτούν πολλά τις επόμενες μέρες. Ασφαλώς και εμείς θα επανέλθουμε στο θέμα.

Όμως η ώρα τώρα είναι ώρα περισυλλογής και έκφρασης λύπης για τα θύματα και έκφρασης αλληλεγγύης στους συγγενείς τους. Είναι ώρα έκφρασης ντροπής και πόνου.

#Πυρκαγιές #πυρκαγιά #Μάτι #δασικές #δασική

Posted on 24/07/2018 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top