Παγκόσμια Κλιματική Κινητοποίηση για την Διαθεματική Κλιματική Δικαιοσύνη, 24.09.2021 – Πορεία από το Σύνταγμα

Κάλεσμα των Fridays for Future Greece και της Πρωτοβουλίας Νέων
24 Σεπτεμβρίου, και ώρα 17:00 στην Πλατεία Συντάγματος και σε ολόκληρη την χώρα
Φέτος η χώρα μας βίωσε ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα. Πρωτοφανές τόσο στην διάρκεια, όσο και την ένταση. Η θερμοκρασία έσπασε ρεκόρ 50 χρόνων. Αλλεπάλληλες πυρκαγιές, ξηρασία αλλά και πλημμύρες δημιουργούν προβλήματα τόσο στην καθημερινή μας ζωή, όσο και στην οικονομική αλλά και κυριολεκτική ακεραιότητα ολόκληρων πληθυσμιακών ομάδων. Οι αγρότες της χώρας μας βλέπουν τις σοδιές τους να καταστρέφονται από αναπάντεχα καιρικά φαινόμενα. «Οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας δεν βίωσαν ποτέ κάτι τέτοιο» ομολογούν με τρόμο.
Η πραγματικότητα δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Η κλιματική κρίση αποτελεί πλέον υπαρξιακό ζήτημα, το οποίο θα επηρεάσει δυσανάλογα την γενιά μας. Είναι υποχρέωσή μας να κινητοποιηθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε και να μιλήσουμε για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.
Ας κάνουμε μαζί την αρχή! Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, Fridays for Future Greece και Πρωτοβουλία Νέων ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τον κοινό μας σκοπό: Κλιματική Δικαιοσύνη. Στις 24 Σεπτεμβρίου, και ώρα 17:00 στην Πλατεία Συντάγματος και σε ολόκληρη την χώρα, συγχρονίζουμε τα συνθήματα μας με αυτά εκατοντάδων χιλιάδων νέων σε όλο τον πλανήτη, και παλεύουμε για ένα μέλλον βιώσιμο.
Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς. Γι’ αυτό και το κάλεσμά μας απευθύνεται σε όλους. Σε όποιον θέλει στο μέλλον να κοιτάζει τα νέα άτομα στα μάτια ξέροντας ότι έκανε ότι μπορούσε για εκείνα.

Posted on 14/09/2021 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top