Πιο ζεστά και πολιτικά με λογοτεχνία, ποίηση, οικολογία, ομορφιά

Κάνουμε τις μέρες του Γενάρη πιο ζεστές και φιλικές με λογοτεχνία, οικολογία, ομορφιά και ποίηση. Γιατί τελικά κι αυτά είναι πολιτική, ουσιαστική πολιτική

Μπορεί οι μέρες του Γενάρη να είναι κρύες, αφού βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα χειμώνα, αλλά σκεφτήκαμε να κάνουμε μία από αυτές ανθρώπινα πιο ζεστή διοργανώνοντας μια λογοτεχνική, οικολογική και πολιτική βραδιά. Έτσι ο Αλέξανδρος Λασκαράτος και η Ελεάνα Ζιάκου διαβάζουν κείμενα του Αλέξανδρου Λασκαράτου και συζητάνε για το περιβάλλον, τα κοινωνικά θέματα, την πολιτική, την λογοτεχνία,

με τη συνοδεία κιθάρας και πιάνου από τον Claus Kittsteiner

Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, ώρα 20.00

στον φιλόξενο χώρο του WELCOMMON HOSTEL, Καποδιστρίου 4, πίσω από την πλατεία Κάνιγγος.

Ο Αλέξανδρος Λασκαράτος γεννήθηκε στην Αίγυπτο, όπου έζησε τα πρώτα δώδεκα χρόνια του πριν έρθει οικογενειακά στην Ελλάδα. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιιο της Αθήνας και έκανε διδακτορικό στη Φυσική Ωκεανογραφία στο Παρίσι. Είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διετέλεσε σύμβουλος διεθνών οργανισμών σε θέματα περιβάλλοντος κι αρθρογραφεί τακτικά για κοινωνικά, οικολογικά, πολιτικά ζητήματα. Είναι σήμερα Γεν. Γραμματέας των ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Πιστεύει πως η ποίηση, η ομορφιά, και το χιούμορ, είναι παντού γύρω μας και στα πιο μικρά και καθημερινά.

Η Ελεάνα Ζιάκου είναι απόφοιτη αλβανικής φιλολογίας, Διεθνών και Ευρωπαικων Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Δίκαιου του Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Leuven Πανεπιστημίου στο Βέλγιο και μεταπτυχιακή φοιτήτρια θεατρικών σπουδών στο Ανοικτό Πανεπιστημίου της Κύπρου. Ασχολείται επίσης με πολιτιστικά πρότζεκτ και λογοτεχνικές μεταφράσεις απο ελληνικά στα αλβανικά και αντίστροφα. Έχει μεταφράσει στα αλβανικά δυο έργα του Δ. Δημητριάδη, «Πεθαίνω σαν χώρα» και « Ο ευαγγελισμός της Κασσάνδρας» και στα ελληνικά «Οι παρεμβάσεις του κ. Σιούτη» από τις εκδόσεις Πληθώρα. Είναι μέλος του προεδρείου των ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

Ο πολιτισμός είναι πολιτική πρόταση και δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική για τη ζωή και τη βιωσιμότητα χωρίς να περιλαμβάνει τον πολιτισμό.

Η εκδήλωση είναι συνέχεια παρόμοιων πολιτιστικών βραδιών, με πιο πρόσφατη την ποιητική βραδιά με έργα των μελών του προεδρείου των ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Ρούλας Καστρινάκη και Ελεάνας Ζιάκου.

Posted on 05/01/2019 in Δελτία Τύπου, Δράσεις

Share the Story

Back to Top