Οι υποψήφιοι επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων για τις ευρωεκλογές

Οι 4 υποψήφιοι επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων παρουσίασαν τις θέσεις τους σε Διαδικτυακό Συνέδριο στις 2.12.2023. Είναι:

  • Ο Bas EICKHOUT, από τους GroenLinks (Πράσινη Αριστερά), Ολλανδία
  • Η Elīna PINTO, από τους Progresīvie (Προοδευτικοί), Λετονία
  • Η Terry REINTKE, από τους Bündnis 90/Die Grünen (Συμμαχία 90 / Πράσινοι), Γερμανία
  • Η Benedetta SCUDERI, από το FYEG / European Young Greens (Νέοι Πράσινοι)

Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει ως τις 7 Ιανουαρίου να συγκεντρώσουν την υποστήριξη τουλάχιστον 5 κομμάτων-μελών του EGP, ώστε να είναι πραγματικά διακρατική η αποδοχή τους.

Η τελική εκλογή των δύο συνεπικεφαλής θα γίνει από τους εκατοντάδες αντιπροσώπους στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στη Λυών, στις 2-4 Φεβρουαρίου 2024.

Μέσα από μια πραγματική δημοκρατική διαδικασία, οι δύο επικεφαλής θα γίνουν το πρόσωπο και η καρδιά της εκστρατείας των Πράσινων για τις ευρωεκλογές τον Ιούνιο του 2024.

Στο συνέδριο θα ψηφιστεί, επίσης, και το Μανιφέστο και οι προτεραιότητες της εκστρατείας.

Στο συνέδριο των Ευρωπαίων Πράσινων έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν και οι Πράσινοι από Ελλάδα.

Οι δηλώσεις των υποψηφίων:

Η Benedetta Scuderi (Ιταλία) δήλωσε: «Είμαστε οι Πράσινοι που έκαναν την ΕΕ πιο φιλόδοξη, φεμινιστική και νεανική. Ως νέοι, είμαστε πιο θυμωμένοι αλλά και πιο έτοιμοι να φτιάξουμε τον κόσμο που μας αξίζει. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο αλλά έχουμε ακόμα χρόνο για να κερδίσουμε!».

Η Terry Reintke (Γερμανία) είπε: «Θέλω εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη να είναι τα αστέρια της προεκλογικής μας εκστρατείας. Γι’ αυτούς αγωνιζόμαστε για καλές δουλειές και μισθούς, για την Πράσινη Συμφωνία, την κοινωνική δικαιοσύνη και τα θεμελιώδη δικαιώματα».

Η Elīna Pinto (Λετονία) είπε: «Οι ιδρυτές δημιούργησαν την Ευρώπη ενώνοντας άνθρακα και χάλυβα για την ειρήνη. Σήμερα, είναι καιρός για μια Ευρώπη που αναζωογονείται για την ειρήνη μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που τροφοδοτείται από την ανάκαμψη, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και τους φυσικούς πόρους».

Ο Bas Eickhout (Ολλανδία) δήλωσε: «Θα κάνω εκστρατεία για μια Πράσινη, κοινωνικά δίκαιη Ευρώπη, που εκτιμά την ποικιλομορφία της και υποστηρίζει μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς για όλους. Μαζί μπορούμε να νικήσουμε την ανισότητα και την αδικία».

Posted on 05/12/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top