Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι Πράσινοι για ενεργειακά θέματα

Στο ΥΠΕΝ την Τετάρτη 12.1.2022 οι Πράσινοι, με προτάσεις και κριτική για την ενεργειακή μετάβαση

Διαδικτυακή συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας κ. Γ. Αμυρά και την ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλ. Σδούκου, θα έχει την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου αντιπροσωπεία του νέου κόμματος των Πράσινων. Η συνάντηση έχει ζητηθεί από την πλευρά των Πράσινων και είναι προγραμματισμένη για τις 1.00 το μεσημέρι.

Θα συμμετάσχουν:

  • Θανάσης Γούναρης, συν-εκπρόσωπος των Πράσινων
  • Νίκος Χρυσόγελος, π. ευρωβουλευτής, μέλος του Συμβουλίου
  • Βασιλική Γραμματικογιάννη, δημοσιογράφος,
  • Γιάννης Παρασκευόπουλος, αναπληρωματικό μέλος της Γραμματείας

Στη συνάντηση, η αντιπροσωπεία των Πράσινων θα ενημερωθεί για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στα ζητήματα της ενεργειακής μετάβασης και γενικότερα της ενεργειακής πολιτικής την εποχή της ενεργειακής κρίσης και της ανόδου των ενεργειακών τιμών, και θα παρουσιάσει τις προτάσεις και την κριτική του κόμματος για τα συγκεκριμένα θέματα.

Στο κέντρο της συζήτησης θα είναι ιδιαίτερα θέματα που αφορούν στον κλιματικό νόμο και τον ενεργειακό σχεδιασμό (ΕΣΕΚ), την ενεργειακή μετάβαση και την απανθρακοποίηση, το νέο χωροταξικό σχεδιασμό για τις ανανεώσιμες πηγές, τις εξελίξεις σχετικά με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, την Δίκαιη Μετάβαση στις λιγνιτικές περιοχές, την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, σε σύνδεση και με το Κινούμαι Ηλεκτρικά, τις ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων και τα κτίρια σχεδόν μηδενικών εκπομπών, τα επόμενα βήματα του GR-eco islands, για επέκταση στο σύνολο των κατοικημένων νησιών και τη διαχείριση των αυξήσεων στις τιμές του αερίου

Για περισσότερες πληροφορίες: 6936 672882, 6979 952070

Posted on 11/01/2022 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top