Διαδικτυακή εκδήλωση “τέλος στα κλουβιά!”

Διαδικτυακή εκδήλωση Παρασκευή 23/4, στις 17:30

Διαδικτυακή Συζήτηση συνδιοργανώνουν το Κόμμα για τα Ζώα, οι Οικολόγοι Πράσινοι, το Κόμμα των Πειρατών, οι Πράσινοι και η Πράσινη Αριστερά, την Παρασκευή 23/4, στις 17:30. Θέμα της εκδήλωσης: «Τέλος στα κλουβιά!»

end-of-cages.jpg

Ελάτε να συζητήσουμε μαζί τη σημαντικότερη προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα για τα ζώα εκτροφής στην Ευρώπη, με στόχο την κατάργηση των κλουβιών! Η εκστρατεία “τέλος στα κλουβιά” της οργάνωσης Cοmpassion In World Farming (CIWF) έφερε το Ευρωκοινοβούλιο ενώπιον 1.400.000 πολιτών από διαφορετικές χώρες, οι οποίοι υπέγραψαν υπέρ της κατάργησης των κλουβιών για τα παραγωγικά ζώα. Μέσα από τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών, το αίτημα απέκτησε υπόσταση που αναγκάζει το Ευρωκοινοβούλιο να εξετάσει τη ριζική αλλαγή των νόμων για τα ζώα εκτροφής.

Η κατάργηση των κλουβιών δεν είναι ο καταληκτικός στόχος των προσπαθειών ενάντια στην εκμετάλλευση των ζώων, πρόκειται όμως για ένα σημαντικό βήμα που θα βοηθήσει στην καλύτερη διαβίωση των -300.000.000 σήμερα- ζώων εκτροφής στην Ευρώπη, που γεννιούνται και ζουν φυλακισμένα. Ελάτε στην εκδήλωσή μας, για μια Ευρώπη χωρίς κλουβιά!

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσή μας είναι η Όλγα Κήκου, Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Compassion in World Farming, ενώ θα ακολουθήσουν πεντάλεπτες τοποθετήσεις από εκπροσώπους των Συνδιοργανωτών:

– Χριστίνα Παπή, Εκπρόσωπος του Κόμματος για τα Ζώα
– Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων
– Στάθης Λειβαδίτης, Μέλος της ΔΕ του κόμματος των Πειρατών
– Έφη Δόδουρα, Μέλος του Συμβουλίου των Πρασίνων
– Σταύρος Προμπονάς, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, της Πράσινης Αριστεράς

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος.

Πάρετε μέρος στη συζήτηση μέσω ΖΟΟΜ στο https://us02web.zoom.us/j/87451437494

Παρακολουθήστε την εκδήλωση ζωντανά μέσω Facebook.

Posted on 21/04/2021 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top