ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ» – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

7/7/2015

 

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ καλούμε τον πρωθυπουργό να μιλήσει την Τετάρτη 8 Ιουλίου, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Θυμίζουμε ότι οι Φιλελεύθεροι (ALDE) και οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στο Ευρωκοινοβούλιο ζήτησαν από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να προσκαλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Ντάιζελμπλουμ να μιλήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο την Τετάρτη 8/7. Θα πάει ο πρωθυπουργός; Είναι κρίμα που μέχρι σήμερα το ευρωκοινοβούλιο και όχι απλώς ο πρόεδρος του δεν ήταν στην ατζέντα των επαφών του Έλληνα πρωθυπουργού, αν και το Ευρωκοινοβούλιο όχι μόνο έχει ασκήσει τεκμηριωμένη κριτική στην πολιτική της τρόικας αλλά έχει παρουσιάσει και προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει, μέσω των δυο εκθέσεων που ψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία στις 13/3/2014. Η “αξιολόγηση των πολιτικών της τρόικα” είχε ξεκνήσει με πρωτοβουλία των Πράσινων. Δυστυχώς, τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν υπερψηφίσει τις εκθέσεις.

 

Όλοι ζητάνε από τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει στη σύνοδο του EUROGROUP την ελληνική πρόταση. Αυτή, όμως, ούτε μπήκε στο δημοψήφισμα (αν ήταν έτοιμη όπως κάποιοι υπονοούν), ούτε όμως παρουσιάστηκε δημόσια για να είναι ενημερωμένοι οι πολίτες αλλά και να εκφράσουν εγκαίρως τις προτάσεις και τη γνώμη τους φορείς και κοινωνία των πολιτών. Συνεχίζεται μια πρακτική διαπραγματεύσεων χωρίς οι πολίτες να είναι ενημερωμένοι για το τι υποστηρίζει η κάθε πλευρά.

 

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ζητάμε να σταματήσει η διαπραγμάτευση πίσω από κλειστές πόρτες και να είναι δημόσια όλα τα έγγραφα και τα πρακτικά των συζητήσεων και προτάσεων, όπως απαιτεί η δημοκρατία και η διαφάνεια, όπως κάνει το Ευρωκοινοβούλιο αλλά δυστυχώς όχι οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Posted on 07/07/2015 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top