Εκδήλωση Ένωσης Γυναικών Ελλάδας ΕΓΕ:“Το μέλλον μας είναι πράσινο. Βιώσιμη Ανάπτυξη: Ο μόνος δρόμος”.

Εκδήλωση Ένωσης Γυναικών Ελλάδας ΕΓΕ – Παράρτημα Αθήνας
για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντός 5 Ιουνίου
Το μέλλον μας είναι πράσινο. Βιώσιμη Ανάπτυξη: Ο μόνος δρόμος”.
Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, ώρα 18:30μμ
Η πανδημία του κορονοϊού μας χτύπησε την πόρτα και ξαφνικά ανέτρεψε τα σχέδια και τις προτεραιότητες που η διεθνής κοινότητα είχε σχεδιάσει. Βασική προτεραιότητα του ΟΗΕ ήταν και παραμένει η βιώσιμη ανάπτυξη ως μοναδικός δρόμος για μια ανάπτυξη που θα προασπίζεται ισότιμα την οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία.
Ήταν όμως ποτέ το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή πραγματική μας προτεραιότητα;
Ας θυμηθούμε τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο και στην Αυστραλία, τις πλημμύρες και τις ανυπολόγιστες καταστροφές στην Ευρώπη, την ατμοσφαιρική ρύπανση, την επιβάρυνση των υδάτινων πόρων, την ερημοποίηση και την εξαφάνιση της βιοποικιλότητας. Έφτασε η ώρα να αναλογιστούμε τη δράση μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια πλέον να κλείσουμε ακόμη μια φορά τα μάτια στα παραπάνω.
Είναι μονόδρομος οι ευρωπαϊκοί πόροι που θα διοχετευτούν στο πλαίσιο των πακέτων ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, να συμπεριλαμβάνουν το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή ως πρώτη προτεραιότητα, με οριζόντιες πολιτικές που θα διαπερνούν κάθε τομέα.
Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας έχει πρωτοστατήσει και έχει θέσει την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή πολύ ψηλά στην ατζέντα της. Το ημερολόγιο του 2021 αφιερώθηκε στην κλιματική αλλαγή θεωρώντας ότι η ενημέρωση των πολιτών είναι καθοριστική και όλοι και όλες έχουμε ρόλο σε αυτό.
Σε αυτό το πλαίσιο η ΕΓΕ Παραρτήματος Αθήνας οργανώνει διαδικτυακή συνάντηση με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος και την ευθύνη καθεμιάς και καθενός από εμάς να ορίσουμε την επόμενη μέρα του πλανήτη και των κάτοικων του.
Προτεραιότητα και πρόταση μας η στροφή του παραγωγικού μας μοντέλου προς τις πράσινες επενδύσεις, την κυκλική οικονομία, την εξοικονόμηση ενέργειας, τις ανανεώσιμες πηγές, τις βιώσιμες μεταφορές, την καθαρή τεχνολογία και τη δημιουργία νέων πράσινων θέσεων εργασίας.
Συντονισμός: Βασιλική Γραμματικογιάννη περιβαλλοντική Δημοσιογράφος
Ομιλίες:
– Χαιρετισμός Ζέφη Δημαδάμα, Πρόεδρος Παραρτήματος Αθήνας -ΕΓΕ
– Χαιρετισμός Ντένα Λογιάδου, Πρόεδρος Ένωσης Γυναικών Ελλάδας – ΕΓΕ
Ανδρουλάκης Νίκος , Ευρωβουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ.
Σταθόπουλος Ευστάθιος, Πρόεδρος Πράσινου Ταμείου
Γούναρης Αθανάσιος, Εκπρόσωπος Πράσινων
Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:
Καθώς και στη σελίδα του Παραρτήματος Αθήνας ΕΓΕ :
και τη σελίδα των ΠΡΑΣΙΝΩΝ στο facebook

Posted on 06/06/2021 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top