Εκδήλωση: «Μια νέα δυστοπική κοινωνία γεννιέται;»

«Μια νέα δυστοπική κοινωνία γεννιέται;»
Τηλε-εκδήλωση-συζήτηση, 26 Μαρτίου, 7μμ
Μαζικές παρακολουθήσεις, συσκευές αναγνώρισης προσώπου, πιστοποιητικά εμβολίων, απαγόρευση μετακινήσεων, κατευθυνόμενη ενημέρωση, διώξεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος όπως ο Ασάνζ και ο Σνόουντεν είναι μερικές από τις νέες συνθήκες στις οποίες ήδη ζούμε σήμερα. Μια νέα δυστοπική κοινωνία γεννιέται; Πως μπορούμε να αντιδράσουμε και να τις αντιμετωπίσουμε;
Συζητάμε και προβληματιζόμαστε για τις νέες αυτές απειλές στις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών, για την προστασία της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου την Παρασκευή 26 Μαρτίου και ώρα 7μμ στη διαδικτυακή εκδήλωση των Πράσινων και των Πειρατών.
Ομιλητές:
  • Mikuláš Peksa, ευρωβουλευτής Πειρατών Τσεχίας και της ευρω-ομάδας Greens/EFA, πρόεδρος της Δ.Ε. του Ευρωπαϊκού Κόμματος Πειρατών (PPEU)
  • Πηνελόπη Πετροπούλου, μέλος PPGR και Πράσινων
  • Στάθης Λειβαδίτης, μέλος της Δ.Ε. του κόμματος Πειρατών Ελλάδας
  • Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, ομ. Καθηγητής ΑΠΘ (συντονιστής)

Την εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό ο Αθανάσιος Γούναρης, συν-εκπρόσωπος των Πράσινων, Πρόεδρος της Δ.Ε. του κόμματος Πειρατών Ελλάδας.

Παρέμβαση θα κάνει εκπρόσωπος της ΑΜΚΕ Homo Digitalis, μέλος της European Digital Rights (EDRi), για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου στην σύγχρονη κοινωνία της ψηφιακής πληροφορίας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Facebook με δυνατότητα γραπτού σχολιασμού και ερωτήσεων προς τους ομιλητές: https://www.facebook.com/events/1078892392521003

Posted on 25/03/2021 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top