Μαζί με Δημήτρη Κάβουρα στο ευρωψηφοδέλτιο ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ελλάδα ήταν πάντα και “μέσα” και “εκτός” – όχι μόνο στα στενά εθνικά σύνορα αλλά και σε όλες τις ηπείρους – με τους ανθρώπους τους, τις ιδέες, τον πολιτισμό, αλλά και σε επαφή με την σύγχρονη πραγματικότητα. Ακόμα και σε εποχές που δεν υπήρχαν ανάλογα με τα σημερινά μέσα γρήγορης μετακίνησης (αεροπλάνα, τρένα, αυτοκίνητα και πλοία) πολλά νησιά και η στεριά συνδέονταν με την Αλεξάνδρεια, τη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο, το Παρίσι, την Οδησσό. Σήμερα Δεν θα μπορούσε οι #ΠράσινοιΑλληλεγγύη-Οικολογία-Δημιουργία και το ψηφοδέλτιο μας για τις #Ευρωεκλογές2019 🌻♻️💚🌍🇪🇺να μην περιλαμβάνει και δραστήριους απόδημους, Έλληνες-Έλληνίδες, που έχουν παρεμβάσεις, δράσεις, άποψη για τα σύγχρονα ζητήματα. Ένας τέτοιος νέος άνθρωπος με άποψη και δράση είναι ο Δημήτρης Κάβουρας, Dimi OrganicosCavouras. Δραστήριος σε θέματα νεολαίας. διαπολιτισμικού διαλόγου, πολιτισμού, απόδημων, κλιματικής αλλαγής, προστασίας περιβάλλοντος, κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο Dimitris Cavouras – Δημήτρης Κάβουρας είναι ένας τυπικός σύγχρονος νέος. Έλληνας γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Εργάζεται ως ειδικός σύμβουλος του Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας. Έχει πολύχρονο εθελοντικό έργο σε Περιβαλλοντικές Ομάδες (Friends of the Environment Association Alexandria, Mεσόγειος SOS, Sustainable Development Association) στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο. Είναι ιδρυτικό στέλεχος του Αιγυπτιακού Ιδρύματος για τη Νεολαία και την Ανάπτυξη που δραστηριοποιείται στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Νεολαίας και Πολιτισμού καθώς και σε Κινήσεις Νεολαίας όπως το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Σπούδασε Διοίκηση Ναυτιλιακών Μεταφορών στην Αλεξάνδρεια και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ανάπτυξη στο Middlesex University του Λονδίνου. Παράλληλα με τις σπουδές του, αποτελούσε ενεργό μέλος της Νεολαίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και συμμετείχε εθελοντικά ως διοργανωτής και συντονιστής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Αίγυπτο. Στο πλαίσιο της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ασχολήθηκε με ευρωπαϊκά αναπτυξιακά και πολιτιστικά προγράμματα για παροχή βοήθειας σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί με εταιρείες συμβούλων σε ανάλογα προγράμματα στην Ελλάδα.

Από το 2008, ζει στην Αλεξάνδρεια και διατέλεσε για αρκετά χρόνια Διευθυντής Δικτύων του Ιδρύματος Ευρω-Μεσογειακής Συνεργασίας για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο “Anna Lindh” (Anna Lindh Foundation for the Dialogue between cultures).

Από το 2015 είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της ιστορικής Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και είναι υπεύθυνος τύπου & δημοσίων σχέσεων.

Χαιρόμαστε που ο Δημήτρης Κάβουρας είναι ένας από εμάς.

Άλλαξε την Ευρώπη, Ψήφισε Πράσινους! / Change Europe

#VoteGreen! #Ευρωεκλογές2019 #ΕΕ2019 #ΑυτήΤηΦοράΨηφίζω #Πράσινοι#ΠράσινοιGR #ΕυρωπαίοιΠράσινοι #SocialInclusion #EUElections2019#ThisTimeImVoting #Greens #GreensGR #EuropeanGreens#LetsActTogether #IamEuropean #intercultural #dialogue #πολιτισμός#περιβάλλον #νεολαία
#SustainableDevelopment #WaterforAll #BlueGreenEconomy#ClimateAction #GoGreen #ΠράσινοιΑλληλεγγύη #Αλεξάνδρεια #απόδημοι
#EuropeanParliament

Posted on 29/03/2019 in Δελτία Τύπου, Ευρωεκλογές 2019

Share the Story

Back to Top